Aerostar trece și de UTA și continuă fără greșeală sub conducerea lui Florin Bratu. „Sunt mândru de jucătorii mei. Adversarilor le va fi din ce în ce mai greu să câștige împotriva noastră”

Marius ANGHEL 11 Nov. 2018, 09:46 Campionat

Aerostar continuă fără greșeală de când a fost preluată de Florin Bratu. Echipa băcăuană a învins-o, sâmbătă, pe teren propriu, cu 1-0, pe UTA și a ajuns la trei meciuri consecutive câștigate de când are un nou antrenor. Cornel Căinari a marcat superb direct dintr-o lovitură liberă, cu un minut înainte de pauză, golul care avea să le aducă succesul moldovenilor cu arădenii.

„Am avut parte de un meci greu, împotriva unei echipe de tradiție a fotbalului românesc, care este de mulți ani în Liga a 2-a și are are jucători importanți. Dar, cred că astăzi am câștigat meritat, poate chiar puteam să închidem mai ușor jocul. Însă, puncte se câștigă și într-o astfel de manieră, cu 1-0 . Mă bucur că nu am creat foarte multe spații adversarului și s-au respectat ideile pe care le-am trasat la antrenament. Sunt mândru de jucătorii mei”, a spus, citat de Sport Arad, fostul antrenor al lui Dinamo după victoria cu UTA.

După trei victorii consecutive cu Bratu pe bancă: 2-0 cu Ripensia, 2-1 cu ACS Poli și 1-0 cu UTA, Aerostar a ajuns la 18 puncte acumulate în acest sezon și a urcat deasupra locurilor retrogradabile, distanțându-se la patru puncte de Ripensia, ultima clasată în „zona roșie”. „Sunt foarte bucuros pentru băieți, pentru jucători, pentru că veneam după o perioadă dificilă și era important un rezultat bun. Mă bucur că ei se descoperă de la meci la meci, văd că nu sunt lumitați și au calitate individuală foarte bună. Iar cel mai mult ce m-a interesat și am reușit este formarea unui grup. Suntem o echipă organizată, agresivă, dar care mai are mult de muncă în continuare. Dar, echipelor adverse le va fi din ce în ce mai greu să câștige împotriva noastră. Liga a 2-a e un campionat dur, mă bucur că am ajuns aici, că fac această muncă. Avem resurse la Bacău și să doresc să le speculăm cât mai bine”, a declarat Florin Bratu despre parcursul echipei sale.

„Căinari a reușit o mică bijuterie”

Fostul atacant a comentat și execuția lui Cornel Căinari, cea care a decis meciul cu UTA. „Într-adevăr, jucătorul nostru a reușit o mică bijuterie. De fapt, Căinari, Hurdubei, Mihăeș m-au rugat ieri să-i las să exerseze niște lovituri libere. De obicei nu fac asta, dar de data aceasta le-am dat 10 minute la finalul antrenamentului pentru astfel de execuții, iar azi a ieșit bine, cu gol decisiv din lovitură liberă”, a adăugat Bratu, citat de Sport Arad.

În etapa următoare, Aerostar joacă în deplasare la Clinceni, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Academica, echipă aflată pe podiumul Ligii 2.

Foto: Ionuț Brânzei (Sport Arad)
Video: Vlad Ștefan Traistaru (Radio Easy)

Marius ANGHEL 11 Nov. 2018, 09:46 Campionat
Pe aceeași temă