Artizanul ultimei promovări a lui FC Bihor e optimist: „Vreau pe locurile 1-6”

Mihai Andries 13 Sep. 2013, 16:26 Campionat
Artizanul ultimei promovări** a lui FC Bihor e optimist:

Gheorghe Ghiț, antrenorul care a reușit ca în anul 2011 să promoveze pe plan sportiv cu FC Bihor, echipă care a picat atunci testul licenței, își anunță pentru Liga2.ro obiectivele și strategia din sezonul actual.

Întors la echipă după nouă luni de când fusese înlocuit de Claudiu Niculescu, Ghiț a demarat un proiect asemănător cu cel anterior, mizând pe jucători din pepiniera proprie pentru construirea unei noi echipe care să atace Liga I. Începutul nu a fost dezamăgitor: victorie cu UTA în campionat și calificare în șaisprezecimile Cupei României.

„E un început bun care creează premise pentru ceea ce urmează, adică pentru sezonul viitor. Aș putea spune că momentul e similar cu 2011. Important e acum să construim, avem jucători din trei categorii diferite: bihoreni, copii veniți de la centrul de juniori al FC Bihor și jucători care erau deja la echipă”, spune fostul antrenor al Academiei Liberty.

„Banii sunt limitați, dar la zi”

Cu un salariu mediu în echipă de 1500 de lei pe lună, bugetul pare unul mic pentru o echipă precum FC Bihor. Totuși, tehnicianul acestei echipe se arată mulțumit de condițiile financiare, considerându-le potrivite pentru atingerea obiectivelor.

„E un buget limitat, dar sunt condiții decente pentru a face performanță. E important că banii sunt la zi și că am un grup de jucători care vor ca echipa lor să câștige, deci avem un scop comun”, continuă Ghiț.

„Vrem playoff-ul”

Ghiț speră și e convins de potențialul echipei de a ajunge în playoff. Totodată, acesta își declară intențiile pentru partida ce urmează, cu CSM Râmnicu Vâlcea.

„Eu nu pot să vorbesc acum de evitarea retrogradării, trebuie să jucăm fiecare meci la victorie. În iarnă voi putea stabili, dar o clasare pe locurile 1-6 ar fi perfectă. Urmează o deplasare la o echipă care și-a declarat dorința de a promova, dar noi jucăm fiecare meci la victorie și încercăm să scoatem maximul”, conchide Gheorghe Ghiț.

 

Articol scris de Mihai CINPOERU

Mihai Andries 13 Sep. 2013, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă