Argeșul a luat toate punctele la Călărași. Ionuț Badea: „Disciplina tactică impusă până la final ne-a făcut să câștigăm și acest meci”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 16:34 Campionat

Campionii FC Argeș s-a întors cu toate punctele din deplasarea de la Călărași, acolo unde, miercuri, a trecut cu 2-1 de Dunărea, în cadrul etapei a 17-a a Ligii 2. Trupa pregătită de Ionuț Badea a resimțit gustul victoriei în deplasare, acolo unde nu mai câștigase de patru meciuri, și să se apropie de echipele de pe podium.

Piteștenii au condus la Călărași după ce Andrei Blejdea (48) a marcat imediat după ce a început repriza secundă. Însă avantajul pe tabelă l-au avut doar zece minute, după ce Georgian Honciu (58) a transformat un penalty obținut de Turdoran în fața lui Dănescu. Abia intrat pe teren de cinci minute, Răzvan Matiș (70) a înscris și el pentru alb-violeți, după o pasă primită de la Șerban, și scorul n-a mai fost modificat până la final.

Ionuț Badea: „Pe noi ne-a ajutat și victoria obținută de ei cu Viitorul Pandurii”

După joc, antrenorul Ionuț Badea a spus că meciul, unul de luptă, a fost câștigat datorită tacticii adoptate și respectate până la finalul partidei de către jucătorii săi.

„Un meci de luptă, dar și cu încărcătură emoțională personală. Cristi Pustai este prietenul meu de foarte multă vreme și este bine că suntem adversari în această competiție. Pentru băieți a fost un meci cu încărcătură fizică deosebită. Veneam după o serie de meciuri disputate într-un timp foarte scurt și era important să știm cum să dozăm efortul. Băieții merită toate felicitările. Din păcate, nu gestionăm anumite sisteme așa cum ar trebui. Disciplina tactică impusă până la final ne-a făcut să câștigăm și acest meci.

Din punctul meu de vedere, Călărașiul este o echipă peste media ligii a doua. Au jucători importanți care au evoluat și în Liga 1. Pe noi ne-a ajutat și victoria obținută de ei cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Nivelul lor de dorință nu a mai fost la fel de mare și am reușit să ne impunem sistemul nostru de joc. La finalul acestui meci rămân doar cele trei puncte câștigate meritat”, a spus Badea.

Cu 25 de puncte acumulate în 16 meciuri desfășurate în 17 etape, Campionii FC Argeș se situează pe locul 8 în Liga 2. În runda următoare joacă sâmbătă, de la ora 19:30, la Pitești, cu Petrolul. Ploieștenii sunt pe locul 3, cu 28 de puncte, dar și cu un meci restant.

„Pe noi ne așteaptă o zi de recuperare, o zi de antrenament și apoi meciul de sâmbătă cu Petrolul Ploiești. Ne dorim foarte mult să obținem victoria pentru a da valoare celor trei puncte câștigate astăzi”, a mai declarat antrenorul Argeșului.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă