Apostu: „Nu am mai auzit de suporteri ambulanți. Pentru mine asta e UTA și nimeni nu-mi va putea schimba părerea”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2014, 10:16 Actualizat: 09 Mar. 2014, 10:51 Campionat

Adrian Falub a optat pentru un singur atacant de meserie în meciul cu Mioveniul. În prima parte, acesta a fost Bogdan Apostu, fotbalist care, însă, s-a ales cu o entorsă la genunchi și nu a mai revenit pe gazon în partea secundă. Ca și component al UTA-ei și în prima parte a sezonului, când se lupta alături de suporteri pentru ținerea în viață a clubului, experimentatul fotbalist a vorbit deschis și despre decizia suporterilor de a nu mai susține echipa din Calea Aurel Vlaicu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

– Bogdan, nu ai marcat, dar cât ai putut ți-ai adus contribuția la un rezultat pozitiv.
– A fost un joc dificil, cu o presiune mare pe umerii noștri. Eram obligați să câștigăm, am și făcut-o până la urmă. Există un Dumnezeu, fiindcă așa cum în tur am pierdut vreo patru meciuri în ultimele minute, acum s-a întors roata. Per ansamblu, sunt trei puncte puncte meritate, căci am dominat destul de clar partida. Contează mai puțin cine a marcat, contează că am câștigat un meci vital pentru noi.

– Se poate spune că în sfârșit v-ați mai descrețit puțin frunțile după o serie de evenimente negative?
– Nu este o bucurie exagerată, căci până la urmă nu am câștigat nimic încă. Era mai mult o victorie necesară, ce ne ține în cărți pentru îndeplinirea obiectivului. Să nu uităm că am avut deja o sincopă la Satu Mare, era crucial să batem astăzi inclusiv pentru moralul nostru.

– Azi a jucat și a câștigat UTA sau o altă echipă?
– Pentru mine aceasta este UTA, este spiritul UTA-ei. UTA mai înseamnă și băieții din vestiar care au luptat până ultimul minut pentru victorie. În mare parte, suntem aceiași jucători care am cântat pentru suporteri, iar ei ne-au lăsat acum baltă. Din punctul meu de vedere, dragostea pentru UTA nu se negociază. Nu există suporteri ambulanți sau cel puțin eu nu au mai auzit de așa ceva. Nu poți să te muți de la o echipă la alta, indiferent cine o susține, cine o conduce. Mai mult, UTA pe care ei au susținut-o până de curând încă există și iată că și trăiește. Numărul de spectatori nu a fost mai mic ca la alte meciuri, a lipsit doar galeria și, într-adevăr, a fost o absență importantă. A fost dificil căci nu am mai auzit cântecele suporterilor, dar nu avem ce face decât să mergem mai departe. Repet, pentru mine asta e UTA și nimeni nu-mi va putea schimba părerea.

– Unii susțin că majoritatea jucătorilor care îmbracă azi tricoul alb-roșu nu ar fi jucat nici măcar în Liga a 2-a în altă parte…
– Am auzit și eu aceste comentarii răutăcioase, dar eu vă spun că majoritatea jucătorilor care au ales să rămână au avut oferte concrete de a pleca în această iarnă. Dar, nu am plecat, fiindcă nu am vrut să cedăm la greu. Personal, niciodată nu mi-au plăcut lucrurile simple. Dar, până la urmă, nu trebuie să mă justific în fața nimănui. Nici măcar în fața așa-zișilor lideri ai suporterilor. Eu îi respect ca oameni, rămân prietenii mei, dar mereu îmi voi exprima părerea și asta chiar dacă nu coincide cu a lor.

– Se poate spune că meciul cu CS U Craiova e mai mult unul cu caracter amical atâta timp cât punctele nu vor conta deloc în faza a doua a competiției?
– Mi-au plăcut întotdeauna provocările și vă spun că în cazul în care învingem Craiova păstrăm chiar și șanse, e adevărat mici, la play-off. De aceea jocul de etapa viitoare îl vom aborda numai la victorie. Sperăm și lumea să fie prezentă în număr mai mare la stadion și eu cred că premise pentru un rezultat bun există.

– Cât de importantă este venirea lui Laso pentru echipă și mai ales pentru tine ca și atacant de careu?
– Eu pe Laso nu l-am văzut până acum în acțiune, dar e un fotbalist extraordinar. Chiar dacă nu e pregătit fizic a făcut diferența în multe momente chiar și astăzi. E un jucător foarte bun pentru Liga a 2-a, poate cel mai complet de la acest nivel și ar face față la multe echipe din prima ligă. Sunt convins că o să ne ajute mult de acum înainte.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2014, 10:16 Actualizat: 09 Mar. 2014, 10:51 Campionat
Pe aceeași temă