Schimbări la CSM Focșani, după ce echipa a ratat din nou promovarea în Liga 2. Președintele Nicuță Oprea și antrenorul Alin Chița au fost dați afară

Marius ANGHEL 01 Jul. 2021, 12:40 Liga 3
Schimbări la CSM Focșani, după ce echipa a ratat din nou promovarea în Liga 2. Președintele Nicuță Oprea și antrenorul Alin Chița au fost dați afară

CSM Focşani face schimbări importante în cadrul echipei de fotbal după ce a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 2, în ciuda investițiilor masive făcute de autoritățile locale. Președintele Nicuță Oprea și antrenorul principal Alin Chița au plătit cu posturile.

Președintele Nicuță Oprea și antrenorul Alin Chița, demiși de la CSM Focșani

În ședința din 30 iunie 2021 a Consiliului Director al clubului din Focșani au fost luate mai multe decizii, printre care rezilierea contractelor cu antrenorul Alin Chița și președintele secției de fotbal Nicuță Oprea pentru ”neîndeplinirii obiectivului de promovare în Liga a II-a”, acestuia din urmă retrăgându-i-se și dreptul de semnătură și reprezentare a echipei.

Totodată, s-a încetat contractul și cu jucătorul Alexandru Taciuc, însă nu s-a luat nicio decizie în privința prelungirii contractelor de activitate sportivă ale jucătorilor și ale altor antrenori din cadrul clubului, după ce primarul Cristian Misăilă și directorul sportiv Viorel Ciubotaru s-au opus, ”invocând suspendarea bugetului municipiului Focșani pe anul 2021”.

”În ședința Comitetului Director al CSM Focșani 2007, din data de 30.06.2021, s-au hotărât următoarele:
1. Validarea cererii de înscriere în Liga Națională de baschet masculin.
2. Încetarea contractului de activitate sportivă al jucătorului de fotbal Taciuc Alexandru, cu acordul ambelor părți.
3. Retragerea dreptului de semnătură și reprezentare a CSM Focșani 2007 (secția fotbal) al domnului Oprea Nicuță.
4. Rezilierea contractului de activitate sportivă al antrenorului Chița Alin Nicolae ca urmare a nerealizării obiectivului de promovare a echipei de fotbal în liga a II-a.
5. Rezilierea contractului de activitate sportivă al președintelui secției de fotbal – Oprea Nicuță ca urmare a neîndeplinirii obiectivului de promovare în liga a II-a.
Pe ordinea de zi a mai fost și prelungirea contractelor de activitate sportivă ale jucătorilor și ale altor antrenori din cadrul clubului, un punct foarte discutat, dar primarul Cristi Misăilă și directorul sportiv Viorel Ciubotaru s-au opus, invocând suspendarea bugetului municipiului Focșani pe anul 2021”, a fost comunicatul emis de Liviu Macovei, președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007.

CSM Focșani, pe locul 5 și mai apoi locul 3 cu Alin Chița antrenor

Alin Chița a preluat CSM Focșani în luna octombrie 2019 și nu a reușit să claseze echipe pe locuri de promovare sau de baraj, în ciuda investițiilor substanțiale făcute în ultimii doi ani de autoritățile locale în echipa de fotbal.

În ediția 2019/2020 a Ligii 3, ”înghețată” din cauza pandemiei după 16 etape, CSM Focșani se afla în acel moment pe locul 5 în Seria 1, la 12 puncte în spatele celor de la Aerostar Bacău, care au fost desemnați direct promovați în Liga 2.

În sezonul recent încheiat, 2020/2021, CSM Focșani a terminat pe locul 3 în Seria a 2-a a Ligii 3, la cinci puncte sub liderul SC Oțelul Galați și la două de a doua clasată Dacia Unirea Brăila. Cele două prim-clasate au mers la barajele de promovare, Brăila reușind accederea în Liga 2 chiar în fața celor de la SC Oțelul.

În cariera sa, Alin Chița a mai pregătit echipele Juventus București, Metaloglobus București și CSM Alexandria.

Foto: Monitorul de Vrancea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-noul-sistem-competitional-de-liga-3-sezonul-2021-2022-va-avea-play-off-si-play-out-cele-mai-bune-echipe-vor-participa-in-trei-faze-pentru-a-promova-se-retrogradeaza-direct-fara-baraj-19190625

Marius ANGHEL 01 Jul. 2021, 12:40 Liga 3
Pe aceeași temă