VIDEO | Știința Miroslava și-a prezentat noile achiziții. „Le spun bun venit și îi aștept să vorbească mai mult pe teren”

Știința Miroslava și-a prezentat, astăzi, noile achiziții ale iernii, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la stadionul din Uricani. Gruparea ieșeană din Liga 2 s-a întărit în toate compartimentele, aducându-i pe portarul Ștefan Târnovanu (CSM Poli Iași, împrumut), fundașul Andu Moisi (CSM Poli, împrumut), mijlocașii Ciprian Milea (SSC Farul Constanța), Alexandru Taciuc (CSM Poli, împrumut), Sandu Iovu (Sepsi Sf. Gheorghe) și atacantul Cosmin Țapu (CSM Roman).

Tehnicianul Adrian Kerezsy s-a declarat mulțumit de campania de transferuri, dar și de modul cum s-au integrat noile achiziții, apreciind că aceștia vor aduce un plus în echipă.

„Mi i-am dorit pe cei șase jucători în lot, le spun bun venit la Știința și îi aștept să vorbească mai mult pe teren, să își arate disponibilitățile tehnico-tactice pe care le au. Cu toții vor avea șansa să joace unii mai mult, alții mai puțin. În meciurile de pregătire am văzut lucruri îmbucurătoare, iar rezultatele pe care le-am avut îmi dau speranțe pentru campionat. Jucătorii noi s-au integrat și sunt convins că vor aduce un plus. Taciuc și Moisi cunosc foarte bine lotul, s-au integrat mai ușor, Milea nu a avut probleme, pentru că este un jucător cu experiență și sunt convins că ne va ajuta foarte mult. Pe ceilalți îi cunoșteam, mi-au lăsat o impresie foarte bună, s-au pregătit foarte bine și sunt convins că atunci când voi apela la ei vor da totul pe teren”, a declarat antrenorul Adrian Kerezsy, care este convins că echipa sa se va menține în liga a doua: „Sunt optimist că vom rămâne în Liga a 2-a. Echipele nou-promovate nu își propun foarte multe în primul an, de aceea și noi avem ca obiectiv menținerea în liga secundă. Cu cât vom termina mai sus, cu atât mai bine, dar pentru mine este important locul 15 sau mai sus. Apoi vom vedea ce va fi la echipă, poate ne propunem mai mult din vară”.

Milea: „Sper să ajut echipa atât ca joc, cât și prin experiența mea”

Ciprian Milea, cel mai experimentat fotbalist transferat de Știința în această iară, este de părere că echipa ieșeană poate ocupa un loc în partea superioară a clasamentului dacă va avea evoluții precum cele din amicale.

„Pentru mine este un lucru mare să mă întorc în orașul în care am debutat în fotbalul mare, sper să vin cu un plus, atât ca joc, cât și prin experiența pe care am acumulat-o până acum. Împreună cu jucătorii și cu staff-ul sper să ne atingem obiectivele, iar de la anul poate ne propunem mai mult. Pentru moment, eu zic că principalul obiectiv este menținerea în Liga a doua, dar dacă vom avea aceleași evoluții și rezultate ca în amicale, poate vom ocupa un loc mult mai bun în clasament”, a declarat Ciprian Milea.

La rândul său, mijlocașul Alexandru Taciuc spune că se bucură de revenirea la Miroslava. „Mă bucur că am revenit la Știința, sper ca prin evoluțiile mele să ajut cât mai mult și în retur să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat Taciuc, acesta fiind completat de Andu Moisi, și el revenit la echipă de la CSM Poli, sub formă de împrumut: „Pentru mine este un fenomen cunoscut, am mai evoluat aici, sper să ajut la menținerea în liga a doua și să facem o figură frumoasă în retur”.

„Mă bucur că am venit la Miroslava, sper să ajut echipa să se salveze de la retrogradare”, a spus portarul Ștefan Târnovanu, și el împrumutat de la CSM Poli Iași.

Cosmin Țapu: „Abia aștept să debutez în liga a doua”

Atacantul Cosmin Țapu, fostul golgeter al divizionarei a treia CSM Roman, abia așteaptă debutul în liga secundă. „Mă bucur că am reușit să fac pasul la liga a doua și îmi doresc să debutez cât mai repede la noua echipă”. „Este un pas înainte transferul meu la Miroslava, pentru că la fostul meu club nu prea am jucat. Sper să fiu sănătos și să pun umărul la îndeplinirea obiectivelor”, a fost declarația lui Sandu Iovu, mijlocaș transferat de Știința de la Sepsi Sf. Gheorghe.

În primul meci oficial din 2018, Știința Miroslava joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FC Argeș.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă