Antrenorul Argeșului vede un meci normal derby-ul județean cu CS Mioveni, însă, în schimb, își dorește un stadion plin la Pitești. „Îi las pe băieții mei să vorbească pe teren”

Marius ANGHEL 14 Apr. 2019, 10:51 Campionat

Fotbaliștii de la FC Argeș și CS Mioveni nu au avut mult timp la dispoziție pentru a savura victoria de la mijlocul acestei săptămâni cu Petrolul, respectiv Aerostar. Cele două echipe au fost nevoite să înceapă rapid pregătirea următorului meci, fiindcă nu este unul obișnuit, ci unul al orgoliilor. Luni, de la ora 18:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești are loc derby-ul județului, cel mai așteptat joc de către suflarea fotbalistică argeșeană.

Ambele echipe vin după serii de trei victorii consecutive, au moralul foarte bun înaintea confruntării directe și sunt și ambiționate să ocupe poziția mai bună în clasament. În acest moment, după 29 de meciuri disputate, FC Argeș e superioară, fiind pe locul 6, cu 53 de puncte, în timp ce Mioveniul e imediat dedesubt, pe 7, cu 48 de puncte. O victorie a echipei lui Augustin Eduard ar mări avansul, în timp ce una a lui Daniel Oprița l-ar micșora la două puncte și ar relansa lupta pentru locul 6.

Bineînțeles, orgoliile sunt mari, astfel că fiecare antrenor își dorește ca echipa sa să se implună mai ales în acest derby al județului.

Augustin Eduard, antrenorul Argeșului, echipa cu o tradiție mult superioară Mioveniului, își ia puțin peste picior adversarul și spune că meciul e unul normal, ca toate celelalte, însă declară că își un spectacol fotbalistic și un stadion plin.

„Meciul de luni este unul normal, de liga a doua, în care atât noi, cât și oaspeții venim după victorii reconfortante. Sper să fie și îmi doresc foarte mult să avem parte de un spectacol fotbalistic. Ne dorim să avem același parcurs bun și foarte bun. Nu vreau să spun prea multe lucruri despre acest meci. Eu, de felul meu, nu sunt un om care se laudă. Nu sunt genul de om care să spună că facem și dregem. Prefer să-i las pe băieții mei să vorbească pe teren în locul meu. Îmi doresc ca la ora partidei stadionul să fie plin, iar oamenii care vor veni la acest meci să fie mulțumiți de spectacolul sportiv”, a spus Augustin Eduard, care de când a revenit pe bancă are punctaj maxim.

La fel ca în fiecare discurs avut până acum, de la readucerea sa ca antrenor la echipa mare, Eduard n-a uitat să vorbească și de conducătorii echipei și să-i ridice în slăvi, să-i felicite că au achitat salariile jucătorilor, un lucru, de altfel, normal, care ar trebui să se petreacă, dar și faptul că au însoțit formația în deplasarea de la Ploiești, un alt lucru absolut normal pe care îl face orice conducător.

„Vreau să punctez și faptul că oficialii noștri ne-au fost alături și la Ploiești, ne-au susținut, au fost plătite și salariile. Aceast lucru demonstrează că dacă tu, ca jucător, ca antrenor, vrei să te autodepășești, vrei să câștigi, întotdeauna vei fi recompensat, mai devreme sau mai târziu”, a declarat Eduard.

În meciul tur, FC Argeș s-a impus la Mioveni cu 1-0, după golul lui Ionuț Șerban marcat la ultima fază, în minutul 90+4.

În confruntările anterioare, din sezonul precedent, la Mioveni a fost 0-0, iar la Pitești a câștigat CS Mioveni cu 1-0, cu un gol marcat de Cosmin Năstăsie în minutul 90+5.

 

Marius ANGHEL 14 Apr. 2019, 10:51 Campionat
Pe aceeași temă