Antrenorul Argeșului explică cum a învins Petrolul și ce le-a cerut jucătorilor săi la pauză. Piteștenii, total schimbați cu Eduard pe bancă: „Mă percep ca pe un frate”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 17:53 Campionat

FC Argeș s-a întors cu toate puntele de la Ploiești, acolo unde, miercuri seară, a învins-o pe Petrolul cu 2-1 și îi dă mari emoții în lupta pentru promovare. Echipa piteșteană a deschis rapid scorul pe „Ilie Oană”, prin Vasile Buhăescu (5), a irosit o altă mare ocazie prin același atacant, însă a fost egalată la fel de repede, de Robert Moldoveanu (11). Ulterior, în prima repriză, a avut noroc la multele ocazii avute pe „găzari”, pentru ca în partea secundă să dea lovitura printr-un gol splendid reușit de Cătălin Barbu (56). Petroliștii au pedalat apoi în gol și n-au mai pus cu adevărat în pericol poarta lui Nicușor Grecu.

Astfel, alb-violeții își continuă parcursul fără greșeală de când au fost preluați de Augustin Eduard, în ultimele trei meciuri obținând punctat maxim. Antrenorul Argeșului a explicat la final cum a gândit tactica cu Petrolul.

„Este o victorie mare împotriva unei echipe foarte bune, a unui club de tradiție din România. Din punctul meu de vedere, chiar a fost un meci foarte spectaculos între două echipe care au luat campionatul României. Prima repriză a fost echilibrată, cu un plus pentru ei. Au pus presiune pe noi, însă noi am marcat și ne-am creat ocazii de gol în momentele în care ei forțau pe faza ofensivă. La pauză am vorbit cu băieții și le-am cerut să joace mai sus, pentru ca fundașii lor să nu mai urce și să vină cu centrări de pe benzile laterale. Le-am cerut tuturor să încerce să facă atât faza defensivă, cât și faza ofensivă. Nu am mai lăsat adversarul să vină cu mingi în preajma careului și nu și-a mai creat ocazii mari de gol. Înainte de începerea partidei, conducerea clubului Petrolul și fanii ploieșteni l-au aniversat pe Mircea Dridea, simbolul acestui club. M-a impresionat atmosfera creată de suporterii ploieșteni care cântau cu toții. Deși fanii își doreau o victorie, le-am stricat sărbătoarea. Ă‚sta este sportul. Nu întotdeauna câștigă cine ne dorim noi. Degeaba îți dorești, important este să și poți”, a spus Augustin Eduard.

Și în partida tur FC Argeș a învins Petrolul, atunci mult mai clar, cu 3-0.

Noul antrenor al Argeșului a vorbit și despre relația sa cu jucătorii, de i-a transformat într-o perioadă atât de scurtă. Înainte de numirea sa, echipa avea cinci meciuri fără victorie și fără gol marcat. „Nu pot spune că există un secret al succesului sau că eu am o baghetă magică care aduce victorii. Contează foarte mult cum reușești să-i motivezi pe jucători. Eu am o relație foarte apropiată cu jucătorii. Mă înțeleg, mă simt și mă percep ca pe un frate mai mare, ca pe un părinte. M-am făcut înțeles de la început, iar băieții știu ce vreau de la ei și care sunt așteptările mele. Toți ne dorim să avem rezultate cât mai bune și muncim pentru acest lucru. Atmosfera în cadrul lotului este foarte bună. Băieții și-au primit salariile și se pot concentra doar la fotbal. Dacă muncești în credință și ești serios în tot ceea ce faci, nu are cum să nu apară și rezultatele. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea și determinarea cu care au jucat, dar și pe colaboratorii mei din staff care își dau toată silința ca treaba să meargă bine”, a explicat Augustin Eduard.

Cu această victorie, FC Argeș (53 de puncte) s-a apropiat la șase puncte de Petrolul și Sportul Snagov și își mărește șansele să urce de pe locul 6, unde stă de o perioadă îndelungată. În etapa următoare joacă tocmai luni, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni, rivala județeană.

Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)
Video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 17:53 Campionat
Pe aceeași temă