Antrenorul Argeșului a descoperit punctul slab al jucătorilor săi. „Am observat asta la toate cele trei meciuri”

Marius ANGHEL 20 Nov. 2017, 14:04 Campionat

FC Argeș a câștigat cu 2-1 meciul de sâmbătă, din penultima etapă a turului, de pe teren propriu, cu Olimpia Satu Mare, rezultat ce a dus echipa piteșteană pe locul 9 în clasament. La finalul jocului, Augustin Eduard, unul dintre cei doi interimari ai echipei, a ținut să-și felicite jucătorii pentru această victorie. Tehnicianul echipei din Trivale consideră că alb-violeții au avut și noroc în disputa cu sătmărenii.

Eduard a sesizat problemele cu care se confruntă jucătorii săi și va încerca să le remedieze din mers. „Satu Mare parcă a jucat meciul vieții lor deși toată lumea le cânta prohodul. Ați văzut cât de scump și-au vândul pielea. Vreau să-mi felicit din suflet jucătorii pentru că înainte de meci mi-au spus că o să-mi dovedească în teren încrederea și aprecierea lor în mine. Mă bucur că au făcut-o. Mă bucur că cei care nu ne vor binele nu au avut satisfacție nici astăzi. Am avut șansă la acel 11 metri ratat, însă, după acea, am făcut 2-0, poate relativ repede. Din minutul 70 am avut sincope. Cred că a intervenit câte puțin din relaxarea fizică și mentală. Acomodarea băieților cu acest stil de joc și așezarea impusă de mine este mai grea. La un moment dat am jucat cu două vârfuri. Prea multe lucruri într-o săptămână, două, nu se pot face. Am încercat să imprim echipei un stil de joc cu liniile mai avansate, însă jucătorii nu au acele deprinderi de a juca ofensiv. Le-am spus înainte de meci să recupereze cât mai multe mingi în faza ofensivă și în defensivă, dar și să intre în această tranziție cât mai repede. Din faza de atac în faza de apărare dacă se pierde mingea și invers. În ultimele 25 de minute am observat un anumit declic la toate cele trei meciuri. Am avut un anumit recul cam în aceleași minute ca în partida de la Călărași. În această săptămână am încercat să completez acest gol printr-un antrenament de tonus pentru că nu poți să mai încarci fizic acum la sfârșit de tur de campionat. Jucătorii încep să se rupă. Trebuie să gestionezi foarte atent pregătirea lor fizică”, a spus Augustin Eduard, care e la a doua victorie cu 2-1 în trei meciuri de când a preluat echipa.

Modificări inspirate înainte și în timpul jocului

Tehnicianul argeșean a fost foarte inspirat la schimbările făcute atât înainte de începerea partidei, cât și pe parcursul meciului cu Olimpia.

Principalul alb-violet a început partida cu portarul Octavian Popescu, care a reușit să apere o lovitură de pedeapsă, dar și alte mari ocazii ale oaspeților, iar pe parcursul meciului l-a introdus în teren pe mijlocașul Alin Popa, care a înscris golul victoriei.

Eduard a explicat la conferința de presă de după meci schimbările făcute: „A revenit în poartă Popescu după ce Grecu a fost titular în celelalte partide de până acum. A avut evoluții bune, dar am decis să-l schimb după prestația de la Călărași. Golul doi a fost pe o lovitură liberă de la o distanță destul de mare la care portarul nostru cu un fizic impresionant a avut o indecizie. Un jucător de o înălțime relativ mică a lobat mingea cu capul peste el și așa am pierdut acel joc. Înainte de meci i-am spus lui Alin Popa că nu îl voi băga titular pentru că vreau să îl scot în evidență. I-am spus că îl introduce pe parcursul meciului pentru că vreau ca el să îmi facă diferența. Are viteză și calități destul de bune pe care trebuie să și le pună în valoare. Astăzi au fost cinci schimbări față de echipa cu care am început meciul de la Călărași. Am rotit anumiți jucători pe anumite posturi”.

Tofan s-a accidentat

Fundașul Cătălin Tofan nu a evoluat decât 60 de minute în partida cu Satu Mare și a ieșit de pe teren accidentat. Antrenorul Augustin Eduard speră ca accidentarea acestuia să nu fie gravă și să poată conta pe serviciile sale la meciul de la Arad: „N-am apucat să vorbesc cu medicul echipei noastre. Sper să nu fie ceva foarte grav. El este un jucător sub 21 de ani care a avut prestații bune. Sper să se refacă cât mai repede și să putem conta pe el. E sfârșit de campionat. S-a acumulat și o uzură. Și Năstăsie a avut acele crampe. Mai avem o săptămână să refacem jucătorii”.

Sunt deja cu gândul la meciul cu UTA

FC Argeș mai are de jucat un singur meci din acest tur de campionat. În etapa a 19-a va întâlni, sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, pe UTA. Oficialii grupării piteștene sunt optimiști înaintea acestui joc. „Vom merge la Arad să câștigăm. Vom juca ofensiv așa cum am încercat în aceste trei etape de când am venit la echipă. Sunt sigur că ne vom întoarce cu punct sau puncte din această deplasare”, a spus Eduard.

Articol scris de Marius DUINEA 

Marius ANGHEL 20 Nov. 2017, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă