Antrenorii Daniel Pancu și Ianis Zicu au avut conferințe savuroase, înaintea meciului din Regie. „Jucăm cu FC Dosarele X Constanța”

Octavian Vasilescu 02 Aug. 2019, 17:19 Campionat
Antrenorii Daniel Pancu și Ianis Zicu au avut conferințe savuroase, înaintea meciului din Regie.**

Rapid debutează sâmbătă în noul sezon al Ligii 2 contra FC Farul Constanța, de la ora 18:00, pe stadionul din Regie. Vineri, Daniel Pancu a prefațat jocul în cadrul unei conferințe de presă.

Antrenorul Rapidului spune că nu știe mai nimic despre noua echipă a Farului: „Am terminat cu bine această perioadă de pregătire. Suntem gata pentru acest campionat, în care va fi greu pentru toată lumea. Avem ceva probleme, dar nu le pot spune. Nu știu dacă îmi merit salariul săptămâna aceasta.

Am vrut să analizez adversarul, ceea ce fac foarte bine. Mâine întâlnim echipa «FC Dosarele X Constanța». Le urmăresc de o lună pagina de Facebook și în afară de achiziții nu am văzut nimic altceva. Nu știu dacă așa consideră ei că își respectă suporterii. M-am întâlnit cu Ianis Zicu întâmplător, fortuit. Suntem vecini de cartier. Am schimbat doar două vorbe. L-am întrebat dacă antrenează «Dosarele X Constanța» și mi-a zis că vedem sâmbătă. Abia aștept. Eu i-aș fi dat echipa, dar mai am dubii în ceea ce privește tactica.

Va fi un meci de orgoliu, pentru că până la urmă Rapid – Farul înseamnă ceva în fotbalul românesc. Cei care se ocupă la Farul sunt oameni care au legătură cu Dinamo, mă refer la antrenor, la finanțatorul, la mentorul lor, iar suporterii sunt steliști. Deci, din punctul de ăsta de vedere va fi un meci de intensitate cu Farul. Știu despre ei doar că și-au păstrat câțiva jucători de anul trecut și au adus unii buni pentru nivelul Ligii a II-a. Mă aștept ca Farul să vină aici și să încerce să marcheze cât mai repede. Probabil că dezavantajul lor este lipsa omogenității”, a spus Pancu, vineri, la conferința de presă.

Rapid debutează sâmbătă în noul sezon, pe teren propriu, contra Farului Constanța. Meciul din Regie va avea loc de la ora 18:00 Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal din 31 iulie a aprobat ca SSC Farul Constanța să joace în competițiile organizate de forul condus de Răzvan Burleanu sub denumirea mărcii F.C. Farul Constanța 1920. Brandul era deținut din vara anului trecut de Ciprian Marica, principalul acționar al SSC Farul, însă schimbarea a putut fi făcută abia acum. Astfel, SSC Farul se evolua cu denumirea de FC Farul începând cu prima etapă a noului sezon, care va debuta chiar mâine, cu meciul CSM Reșița – „U” Cluj, programat tot pentru ora 18:00.

Ianis Zicu se află la debut

Ianis Zicu va debuta din postura de antrenor al unei echipe de seniori, dar îl anunță pe Pancu că Rapidul va avea un meci foarte greu cu Farul: „Suntem pregătiți de debut. Ne-am antrenat bine în această lună. Mulți dintre băieți au venit pe parcurs. Cred că putem să mergem în Regie și să obținem victoria. Suntem optimiști. Important e ca la finalul partidei să fim împăcați că am făcut totul pentru a câștiga. Rapidul deține prima șansă, jucând și pe teren propriu. Dar sunt convins că nu-i va fi deloc ușor cu noi.

Sunt singurul care poate avea emoții la această partidă, jucătorii mei nu trebuie să aibă. Eu, fiind la debutul ca antrenor la seniori, am emoții. Trebuie să arătăm ca o echipă bună. Am reușit să formăm lotul într-un timp foarte scurt. Toți jucătorii au venit la Farul doar cu acordul meu. Stăm foarte bine din punct de vedere calitativ, dar cred că mai putem aduce trei-patru jucători”, a spus Ianis Zicu, înaintea meciului din Regie.

În această vară, Farul i-a transferat pe Vlad Muțiu (24 ani, ex Dinamo), fundașii Alexandru Nicola (22 de ani, ex FCSB), Iulian Carabela (23 ani, ex Aerostar Bacău), Ionuț Ursu (30 ani, ex „U” Cluj), Dan Panait (22 ani, ex Chindia) și Viorel Lică (24 ani, ex Sportul Snagov), mijlocașii Baudouin Kanda (26 ani, ex UTA), Antonio Cruceru (23 ani, ex Turris Turnu Măgurele), Mihailo Mitrov (24 ani, ex Academica Clinceni) și Robert Claudiu Băciuț (18 ani, ex FCSB II) și atacantul Alexandru Stoica (22 ani, ex Petrolul).

Programul din prima etapă

Vineri
CSM Reșița – „U” Cluj, de la 18:00 (televizat)

Sâmbătă
Concordia Chiajna – Daco-Getica București, de la 11:00
Turris Oltul Turnul Măgurele – Pandurii Târgu Jiu, de la 11:00
Viitorul Tg. Jiu – Sportul Snagov, de la 11:00
UTA – Dunărea Călărași, de la 13:00 (televizat)
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni, de la 11:00
Rapid – Farul Constanța, de la 18:00 (televizat)

Duminică
Gloria Buzău – Csikszereda Miercurea Ciuc, de la 11:00
Metaloglobus – Petrolul, de la 13:30 (televizat)

Marți
FC Argeș – Ripensia, de la 19:30 (televizat)

Octavian Vasilescu 02 Aug. 2019, 17:19 Campionat
Pe aceeași temă