Antonio Foale, după înfrângerea în fața prietenului Alex Pelici: „Îmi pare rău că penalty-ul nu a fost bătut cum trebuie”. Ce spune despre jocul lui „Ciubuc”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 12:55 Campionat
Antonio Foale, după înfrângerea în fața prietenului Alex Pelici:

Polistul Antonio Foale nu a fost foarte supărat după ce ASU Poli a pierdut, duminică, cu 0-1, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, echipa antrenată de timișoreanul Alexandru Pelici. Totuși, antrenorul rămas după plecarea lui Bogdan Andone a recunoscut că penalty-ul ratat de Cornel Predescu se putea bate ceva mai bine.

Altfel, Foale și-a felicitat jucătorii pentru angajament. „După părerea mea, meciul s-a jucat de la egal la egal. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea pe care au arătat-o, angajamentul arătat pe acest teren. Cu puțin noroc, poate se încheia acest joc cu un rezultat de egalitate. Poate să fi fost un moment psihologic, dar un 11 metri se mai și poate rata. Îmi pare rău însă că nu a fost bătut cum trebuie. Dacă o dau pe lângă bară, sau peste bara transversală… Lovitura a fost bătut rău, dar nu punem toată vina aici”, a precizat Foale.

După ce Ștefan Blănaru a deschis scorul în minutul 11, Cornel Predescu a irosit șansa egalării în minutul 21, atunci când a irosit penalty-ul scos de Ioan Mera, cel care a reluat cu capul direct în mâna lui Radu Crișan. Experimentatul mijlocaș a făcut în stânga, aproape de centru, iar Toma Niga a respins în lateral.

Intrarea lui Vasile Nicolae putea fi mutarea câștigătoare

În repriza secundă, Predescu a fost schimbat cu Vasile Nicolae, poreclit Ciubuc, iar jucătorul a avut nu mai puțin de patru baloane expediate spre poartă. Antrenorul e depărere că poate, uneori, jucătorul a forțat golul, dar i-a apreciat evoluția.

„Ciubuc a și încercat poarta foarte mult. Poate de multe ori, prea mult. Dar cu acest scop am și făcut schimbarea, să dăm o altă dinamică jocului”, a mai spus Foale.

Fotbalistul a spus că adversarul Politehnicii a fost unul dificil. „Un meci foarte greu și pentru noi și pentru ei, din cauza terenului. Sibiul e o echipă bună și au reușit să câștige la diferență de un gol. Păcat. Am încercat să aduc un plus pentru echipă, să vin cu șut, cu centrare, dar din păcate nu am putut să ajut așa cum aș fi dorit eu”, a punctat Vasile Nicolae, achiziționat de echipa timișoreană în pauza de iarnă, după ce s-a despărțit de CS Afumați.

După înfrângerea cu FC Hermannstadt, ASU Poli rămâne pe locul 7, cu 38 de puncte, și miercuri, de la ora 15:00, joacă la Metaloglobus București.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 12:55 Campionat
Pe aceeași temă