FC Hermannstadt trece la limită de ASU Poli și își menține avansul față de Chindia. Blănaru a marcat fără să se bucure, iar Predescu a ratat un penalty

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 11:14 Campionat

FC Hermannstadt și-a menținut avansul de patru puncte față de Chindia și stă liniștită pe loc promovabil după ce s-a impus cu 1-0, duminică, în deplasare la ASU Politehnica Timișoara, cu golul ex-polistului Ștefan Blănaru. După ce sibienii au deschis scorul în minutul 11, timișorenii au primit penalty pentru un henț, dar Cornel Predescu a tras foarte slab, iar Toma Niga nu a avut probleme să respingă.

În debutul jocului desfășurat pe stadionul Știința și care a contat pentru etapa a 26-a a Ligii 2, Krausz a reluat moale cu capul pe poartă o lovitură liberă, fără probleme pentru Niga. Scorul a fost deschis repede, în minutul 11, după ce Hergheligiu a trecut de Motreanu și i-a trimis mingea lui Blănaru. Atacantul, nemarcat, a înscris la prima bară, cu portarul gazdelor lângă el. După trei minute, Ionuț Stoica a reluat puțin pe lângă poartă o minge venită dintr-un corner bătut de același Hergheligiu. În minutul 18, Alin Ignea a tras puțin peste poartă o lovitură liberă, iar peste alte două minute, Mera a scos penalty după ce a trimis cu capul direct în brațul lui Radu Crișan, care era cu spatele. Timișoara a ratat șansa egalării, deoarece Predescu a tras pe jos, în dreapta portarului, aproape de centru, iar Niga a putut respinge.

Ambele formații au irosit ocazii până la pauză

Sibiul a avut o șansă mare în minutul 25, după o lovitură liberă bătută de Bogdan Rusu. Mingea a ricoșat din bara laterală și a ajuns la același Blănaru, care a tras însă pe direcția lui Dur-Bozoancă, aflat culcat la pământ. Timișorenii au avut ocazii prin Ignea și Poparadu, dar Niga a fost din nou la post.

Hermannstadt a mai avut un șut foarte puternic în minutul 34, cu Daniel Tătar ca autor. Dur-Bozoancă a respins, iar de acolo mingea a ajuns al Blănaru, aflat în ofsaid. Predescu s-ar fi putut revanșa pentru penalty-ul irosit, după ce a recuperat un balon în careul sibienilor. Jucătorul a fost însă blocat și a tras paralel cu poarta, dintr-un unghi dificil. Până la pauză, Sorescu a mai trimis o minge peste poartă, dintr-o lovitură liberă.

„Ciubuc” – omul reprize secunde, cu ocazii, dar fără gol. Sibiul nu a mai pus atâta presiune

Jocul s-a desfășurat mai mult la centrul terenului în primele aproape 20 de minute din repriza secundă. În minutul 63, căpitanul sibienilor, Dâlbea, a avut un șut peste poarta alb-violeților. Alin Ignea a avut de cealaltă parte un nou șut care nu a prins spațiul porții. În minutul 70, nou-intratul Vasile Nicolae, poreclit „Ciubuc”, a pătruns în careu și a tras, dar peste poartă. Același jucător a mai șutat la poartă în minutul 76, când Niga a reținut, și în minutul 80, când balonul s-a dus puțin pe lângă vinclu.

Ulterior, Dâlbea a mai avut un șut foarte bun, respins de portar în corner, pentru ca tot căpitanul să nu prindă spațiul porții după executarea fazei. În prelungiri, timișorenii au avut și ei un corner, dar Mera a reluat cu capul pe lângă poartă, irosing șansa egalării.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – FC HERMANNSTADT   0-1
Ștefan Blănaru 11′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – A. Ignea (Ghinescu 79′), Krausz, Poparadu, C. Predescu (Vas. Nicolae 61′) – Sorescu, I. Plămadă (Lusamba 79′)
Rezerve neutilizate: Dascălu – Coadă, Lazea, Schieb
Antrenor: Antonio Foale

Niga – Al. Coman, R. Crișan, I. Stoica, D. Tătar (P. Petrescu 77′) – Dâlbea (cpt.), Boboc – Andr. Pop (Mih. Stancu 71′), Bg. Rusu, Hergheligiu – Șt. Blănaru (Dumitriu 90+1′)
Rezerve neutilizate: Ciorgovean – Surugiu, Danci, Ct. Pîrvulescu
antrenor Alexandru Pelici

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Spectatori: 500; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și Adrian Vornicu (Iași).

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt e pe locul 2, cu 56 de puncte și va mai primi trei puncte la mijlocul săptămânii, deoarece ar fi avut meci cu Olimpia Satu Mare. ASU Poli rămâne pe 7, cu 38 de puncte, și miercuri, de la ora 15:00, joacă la Metaloglobus București.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 11:14 Campionat
Pe aceeași temă