Andrei Ciutac a demisionat de la Foresta! „Pe undeva este și normal acest lucru”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 17:07 Campionat

Începând de miercuri, Andrei Ciutac nu mai îndeplinește nicio funcție oficială la Foresta. Acesta și-a prezentat demisia din postura de președinte executiv al clubului, după o întrevedere pe care a avut-o cu noii finanțatori ai grupării sucevene.

„Am avut o discuție cu investitorii și am ajuns, de comun acord, la încetarea colaborării noastre. Pe undeva este și normal acest lucru, pentru că ei au venit cu ideile lor și au propria viziune despre fotbal. Țin să mulțumesc jucătorilor, staffului, fanilor și tuturor celor care au fost alături de mine și de echipă pe perioada acestui an, în care am trăit momente foarte complicate. Important este că Foresta nu a murit și sper ca rezultatele care vor urma să întrunească așteptările publicului sucevean”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, fostul oficial al Forestei.

Andrei Ciutac a făcut parte din structura de conducere a grupării sucevene și în precedenta ediție de campionat, când a îndeplinit funcția de președinte al Consiliului de Administrație. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, mai exact pe 14 septembrie, Ciutac a fost prezentat drept noul președinte executiv al clubului, în cadrul unei conferințe de presă. Tot atunci a fost prezentat ca vicepreședinte al clubului Foresta și Mihai Ungurian, acesta rămânând acum singurul conducător cu funcție executivă. Ungurian este omul din cadrul clubului sucevean care este legătura investitorilor Gheorghe Negură, Ion Lozovan și francezul Farid Khallaf.

Chiar în ziua demisiei lui Ciutac, edilul orașului Suceava a anunțat că municipalitatea a virat în contul Forestei o primă tranșă, de 250.000 de lei, din cei 1 milion, alocați de Consiliul Local pentru acest final de an.

Foresta, eliminată de Aerostar în turul 4 al Cupei

În altă ordine de idei, Foresta a părăsit Cupa României în turul al 4-lea, fiind eliminată de gruparea de Liga a 3-a Aerostar Bacău. Gazdele, antrenate de Cristian Popovici, fostul antrenor al grupării sucevene în precedenta ediție de campionat, s-au impus la limită, cu scorul de 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat tot de o veche cunoștință a sucevenilo. Este vorba de atacantul Cătălin Vraciu, care a transformat un penalty ușor acordat de centralul Ovidiu Oprea din Ploiești, la jumătatea reprizei întâi, pentru un presupus fault în careu comis de Florin Cordoș.

Ca joc, prima repriză a fost anostă și săracă în faze de poartă. În partea secundă disputa a fost mult mai animată, ocaziile de gol nelipsind de la cele două porți. Sucevenii au ratat două șanse bune de egalare prin Chalabi și nou-venitul Marius Matei, în vreme ce băcăuanii i-au dat emoții lui Began la șutul lui Pavel, care a nimerit bara.

Așadar, sucevenii au părăsit Cupa României după un singur meci, ceea ce înseamnă că pe viitor eforturile lor se vor concentra doar pe campionat, următorul duel din Liga a 2-a urmând să aibă loc în deplasare, sâmbătă, pe terenul celor de la CS Afumați.

Atacantul Marius Matei a revenit la Foresta

În meciul cu Aerostar, la Foresta a debutat și atacantul Marius Matei, ultima dată la Luceafărul Oradea.

Antrenorul portughez Nuno Pedro declara la finalul partidei de sâmbătă, cu CS Balotești, că echipa suceveană are nevoie să înregimenteze cât mai repede doi-trei jucători cu experiență pentru a putea deveni competitivă. Iar primul fotbalist care se încadrează în această descriere a sosit deja pe Areni. Este nimeni altul decât Marius Matei, o mai veche cunoștință a sucevenilor. Acesta a evoluat mai întâi pentru Rapid Suceava, devenind în scurt timp golgeterul echipei. La începutul anului 2015 s-a transferat la FC Voluntari, iar după un periplu de un an la FC Brașov, revenea la Suceava în vara anului trecut, pentru a îmbrăca tricoul rebrănduitei Foresta. Chiar dacă nu se poate spune că a dezamăgit, Matei a dat senzația că nu este pe aceeași lungime de undă cu conducerea tehnică și administrativă a echipei, alegând să plece la Luceafărul Oradea, după doar șase luni.

În condițiile startului greoi de campionat și în lipsă de alte soluții convenabile în plin sezon competițional, oficialii Forestei au ales să-l repatrieze pe Marius Matei, în condițiile în care, în acest moment, în lotul grupării se mai află doar un singur atacant de meserie, este vorba de Khalid Chalabi.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 17:07 Campionat
Pe aceeași temă