„Am rămas la Farul pentru că am cuvânt”

Mihai Andries 05 Dec. 2012, 13:23 Campionat

Antrenorul „marinarilor”, Alin Artimon, a dezvăluit că, până să-și pună semnătura pe contractul cu clubul constănțean, a fost solicitat de o altă echipă. Principalul Farului a spus că la el o strângere de mână este sfântă, valorează cât un act oficial. De aceea, a rămas la club, nedând curs unei propuneri mai mult decât tentante din punct de vedere financiar.

„Ca să rămân la Farul, a trebuit să renunț la banii mulți pe care mi-i oferea altă echipă. Am vrut să-mi respect cuvântul dat. Atunci când eu apăream cu fularul la conferința de presă, nu semnasem cu Farul și aveam o ofertă dublă. Mi-am respectat însă cuvântul față de finanțatorii Giani Nedelcu și Marian Diaconescu. Am rămas la Farul pentru că am cuvânt. Mă bucur că patronul a avut încredere în mine. Acum, probabil că își va face și dumnealui socotelile. Iar la sfârșitul etapei de lucru cu Artimon vedem dacă mă bucur că am rămas sau dacă Giani Nedelcu se bucură că m-a ținut”, a spus Artimon.

După succesul din deplasare cu Săgeata Năvodari, scor 5-2, la Farul e vremea soluțiilor și a deciziilor, spune antrenorul. Potrivit acestuia, diriguitorii clubului trebuie să gestioneze corect viitorul clubului, pentru că, până acum, lucrurile au mers de multe ori la întâmplare. Sunt foarte multe de pus la punct. Tehnicianul a avut sarcina de a evalua lotul și de a încheia campionatul cu o echipă care să se bată la promovare din sezonul viitor. „Am vrut o evaluare. O avem. Nu există jucători care să nu fi jucat, indiferent de vârstă. Toți au trecut prin joc. Unora li s-a oferit mai multe șanse, altora mai puține, în funcție de ce au dat. Știm cine merită să rămână și cine să plece. Știm ce trebuie să aducem și ce trebuie să facem în următoarele șase luni. Eu am încercat să construiesc, n-am venit să păcălesc, să obțin câte un punct. Am jucat, vedeți că Farul nu are niciun egal. Am încercat să facem ceva. Rămâne de văzut în continuare dacă am reușit sau nu. În primul rând, m-a interesat un vestiar corect, cinstit și curat, în care toți să fie egali”, a mai spus Alin Artimon.

Miere cu jucătorii, fiere cu suporterii

Deși Farul a încheiat turul pe ultimul loc, iar victoria de la Năvodari, prima de pe teren străin, a venit după cinci înfrângeri la rând, principalul constănțenilor a remarcat că atmosfera din sânul lotului s-a menținut bună. „Vestiarul a trecut prin foarte multe în ultima vreme și avea nevoie de rezultatul cu Săgeata. Atmosfera din lot, în ciuda numărului mic de puncte acumulate, este una excepțională. La fel și relația dintre mine și jucători. Chiar vorbeam cu cei din staff: în condițiile în care totalizam doar șase puncte, iar atmosfera și relațiile inter-umane erau bune, ce s-ar fi întâmplat dacă Farul ar fi avut punctele pe care blazonul i le impune?”, s-a întrebat tehnicianul. Dacă în vestiar totul e lapte și miere, nu același lucru se poate spune despre relația Artimon – suporteri. Antrenorul a început să fie contestat de la înfrângerea de acasă cu Unirea Slobozia și nici succesul categoric de la Năvodari, a constatat Artimon, nu a avut darul de a-i îmbuna pe fani. „Cred că mi-am luat același mesaj ca până acum. E problema dumnealor”, a comentat tehnicianul.

Lot de Serie A? Povești mari!

Deși mulți au acuzat că jucătorii cu experiență și cu nume sunt principalii vinovați pentru situația în care a ajuns Farul, Artimon le ia apărarea, spunând că eșecul echipei din tur trebuie pus pe seama tuturor, nu numai a veteranilor. „Nu cei cu experiență au adus echipa unde este acum, toți am adus-o aici. Poate a fost o proastă gestionare a lotului. Poate au fost achiziționați trei atacanți pe aceeași poziție, fiind nevoit să sacrific doi. Poate că au fost aduși cinci mijlocași pe două poziții, iar trei au stat. Pe de altă parte, alte șase posturi sunt goale. Ce apare prin presă, că e un lot de Serie A, sunt povești mari. E evident că orice echipă își dorește să-și ridice calitatea jucătorilor sau a lotului. Și noi vom încerca, în măsura posibilităților, să ne întărim”, a mai spus antrenorul Farului.

Nu au intrat în vacanță

După meciul din ultima etapă, cu Săgeata, jucătorii constănțeni nu au intrat în vacanță, fiind opriți de Artimon pentru încă două săptămâni de pregătire și teste fizice, care se desfășoară în sala de forță, pe pista de atletism a stadionului ori pe plajă. „În funcție de rezultate, băieții vor avea antrenament diferențiat în vacanță. Acum facem ieșirea din forma sportivă. Întrucât au venit pe parcurs la echipă, le uniformizăm capacitatea aerobă”, a detaliat Alin Artimon.

Sursa: Ziua Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Mihai Andries 05 Dec. 2012, 13:23 Campionat
Pe aceeași temă