„Am avut foame, asta ne-a diferențiat.” Viorel Moldovan, după ultimul meci al Chindiei în Liga 2: „Locul 1 e pe măsură. Am fost impecabili, am fost foarte inspirați și inteligenți”

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 10:51 Campionat

Chindia Târgoviște a câștigat la Petroșani, 2-0 cu Energeticianul, în ultima etapă a Ligii 2 și și-a asigurat primul loc, medaliile și trofeul de campioană, pe aceastea din urmă urmând să le primească astăzi, pe propriul stadion. La finalul jocului desfășurat sâmbătă, jucătorii câștigătoarei acestei ediții a eșalonului secund au dansat din nou pe ritm de manele, obicei devenit o obișnuiță pentru Cherchez și compania.

La finalul jocului de la Petroșani, antrenorul Viorel Moldovan a spus că locul 1 este meritoriu pentru Chindia, a pus în evidență mutările făcute în pauza de iarnă, când nu s-au risipit bani, spre deosebire de celelalte contracandidate, iar tactica bine analizată a dat rezultate. 

„Locul 1. Pe măsură. Este meritat acest loc 1. Am pierdut doar patru meciuri, avem 27 de victorii, șapte egaluri. Avem o linie de clasament extraordinară. Băieții merită felicitări, au muncit pe brânci pentru această performanță. Sunt enorm de bucuros că am adus Chindia pe primul loc. Ar trebui remarcate și unele schimbări care s-au făcut. În iarnă am fost cumpătați, echilibrați, am adus elementele necesare care au adus un plus de calitate și valoare. Trebuia să echilibram lotul pentru că a fost un campionat de anduranță. A fost foarte important și nucleul de jucători pe care l-am avut în debutul sezonului. Un campionat nu-l câștigi cu două jocuri. Noi am fost impecabili, am fost foarte inspirați și inteligenți. Nu am risipit bani fără măsură. Am avut foame, asta ne-a diferențiat. Am reușit să formăm un grup unit, care să tragă în aceiași direcție. Sunt mândru de băieții mei că au continuat după atâția ani. An de an am fost acolo. Nu a fost ușor să iei o echipă care a pierdut barajul, pentru că erau căzuți din punct de vedere psihic. Mentalul a fost foarte important și am lucrat mult la mental. Unitatea grupului și cea a lotul au făcut diferența. S-a creat și concurența benefică. În momentul de față vreau să savurez această promovare. Nu vom face risipă. Am un grup unit și mă bazez pe el. Vrem sa creăm o echipă competitivă pentru Liga 1”, a declarat Viorel Moldovan.

Chindia a terminat pe locul 1 cu 88 de puncte, cu unul mai mult decât Academica Clinceni și șase în fața celor de la „U” Cluj. Formația târgovișteană are al doilea cel mai bun atac, cu 79 de goluri marcate, după „U” Cluj (85).

Orașul Târgoviște va avea o nouă echipă în Liga 1 după o pauză de 21 de ani.

Bucuria de la finalul meciului cu Energeticianul:

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: Eduard GĂ‚ISEANU / FC Chindia Târgoviște

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 10:51 Campionat
Pe aceeași temă