Altă echipă din București la rând pentru UTA. După Dinamo urmează Daco-Getica. Laszlo Balint: „Trebuie să ne respectăm statutul”. Cum vede meciul căpitanul Tudorică

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 14:22 Campionat

Săptămână cu două meciuri cu echipe din București pentru UTA, însă de calibre diferite. Ceea ce a fost mai frumos din punct de vedere al provocării fotbalistice a trecut pentru „roș-albi” cu deznodământul previzibil în fața celor de la Dinamo (1-3, în 16-imile Cupei României), iar ceea ce este mai important, nu neapărat ușor, urmează sâmbătă. „Bătrâna Doamnă” o găzduiește, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Daco-Getica, formație de pluton în liga secundă, pentru trei puncte vitale înainte de pauza pe care arădenii o vor lua până la mijlocul lunii octombrie ca urmare a convocărilor venite pe adresa lui Miculescu și Isac.

Întrebarea ce se pune este cum vor face trecerea utișii de la un adversar de tradiție, de Liga 1, la unul ce luptă în Liga 2 pentru salvarea de la retrogradare. „Este greu ca fotbalist să te montezi 100 la sută împotriva unui adversar mult mai slab cotat. Discutam cu colegii care jucau în competițiile europene la mijlocul săptămânii și la fel spuneau că, efectiv, sunt sleiți de puteri. Am jucat și eu și știu ce înseamnă în momentul în care dai totul într-un meci la mijlocul săptămânii. Sâmbătă va fi foarte greu, dar eu sper ca băieții să fie responsabili, să conștientizeze că trebuie să reușim să ne adunăm și, indiferent cum ar fi, trebuie să obținem cele trei puncte. Este vital să rămânem acolo, trebuie să ne respectăm statutul până la urmă și sper din tot sufletul să câștigăm următorul meci de campionat. Chiar vreau să le transmit un mesaj suporterilor, în sensul că aș vrea să vedem și sâmbătă un stadion plin împotriva celor de la Daco-Getica”, a punctat Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

Stagiunea trecută, după ce și-au consumat energiile în Cupă cu o altă prim divizionară, Poli Iași, UTA a clacat pe teren propriu cu CS Balotești, formație ce avea să retrogradeze la finalul campionatului. „Vrem să evităm orice surpriză neplăcută. Nu ne gândim la lucruri negative, vrem să o ținem pe același drum, pentru că la Pandurii am făcut un joc foarte bun. Din păcate, am spus-o și atunci, am primit acele două goluri pe momente de superficialitate, pe faze fixe”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

Marius Tudorică: „Avem armele noastre să luptăm pentru un rezultat bun”

Daco-Getica a schimbat mult la nivel de lot în această vară, bazându-se pe un lot de jucători cu o medie de vârstă destul de scăzută. Nsiah, Bustea, Gavrilaș, Motroc, Cotigă, Martin, Țăranu, Călințaru, D. Popescu, E. Nica, R. Grecu, D. Cîrjan, Mușat și Isvoranu sunt printre fotbaliștii care s-au despărțit de gruparea din Colentina, care – în schimb – a adus mulți fotbaliști tineri, majoritatea dintre ei sub formă de împrumut de la grupări de Liga 1. Vorbim despre Zamfir, Răducanu sau L. Gheorghe, de la Dinamo, Jica și Socaciu, de la Mediaș, Mihai și Obreja, de la FCSB, sau Iani (Viitorul) sau Puțaru (U Craiova).

Căpitanul Marius Tudorică, unul dintre puținii fotbaliști cu ceva experiență din lotul bucureștenilor, susține că UTA pleacă cu prima șansă mâine. „Meciul începe de la 0-0 și avem armele noastre să luptăm pentru un rezultat bun. Ca și experiență și chiar ca și valoare, UTA e peste noi, dar, câteodată, aceste lucruri nu contează în stabilirea unui rezultat. Stim și noi ce poate UTA, că este acolo în față și-și dorește promovarea și chiar are șanse mari să o reușească, însă avem în față 90 de minute pentru a încerca să răsturnăm calculele hârtiei. Ne va fi greu, căci venim după o serie de rezultate negative (n.r. – patru eșecuri la rând au bucureștenii) și ne lipsește și Raphael Stănescu, un fotbalist important în angrenajul echipei, dar, repet, nu avem ce pierde. Nici la Timișoara, cu Poli, nimeni nu ne-a dat nicio șansă și am câștigat. Bineînțeles, UTA este peste Poli în acest moment, dar noi încercăm să plecăm neînvinși de la Arad”, susține, citat de Sport Arad, mijlocașul de 25 de ani al Daco-Geticii.

Formația din Colentina e pe locul 18 în clasament după 9 runde, cu 6 puncte cucerite în fața unor formații din vest, ASU Poli (pe Bega) și CSM Reșița (acasă).

Laszlo Balint: „Daco-Getica nu are nimic de pierdut”

Pentru UTA, importanța punctelor e foarte mare, cu atât mai mult cu arădenii au cerut să nu mai joace până la mijlocul lunii octombrie ca urmare a plecărilor la lotul național U19 ale lui Isac și Miculescu. Având deja o restanță, cea cu „U” Cluj, utiștii vor cădea mai mult ca sigur în afara podiumului atâta timp cât și-au reprogramat și disputele cu Rapid și Chiajna, însă e foarte importantă „zestrea” de puncte cu care vor aborda cele 13 meciuri înghesuite între 16 octombrie și 9 decembrie.

„Daco-Getica nu are nimic de pierdut, este o echipă alcătuită în majoritate din jucători tineri, care vor să demonstreze ceea ce pot împotriva unui adversar precum UTA. Vreau să facem tot posibilul să ne impunem încă din primul minut prin atitudine bună și prin respectarea principiilor tactice. Pe lângă jucătorii tineri, cei de la Daco-Getica au și câțiva fotbalisti cu experiență ca Stănescu sau Dedu, dar nu ne uităm neapărat la adversar. Bineînțeles, i-am analizat așa cum facem de fiecare dată, dar este extrem de important să fim noi bine. Este greu ca fotbalist să te montezi sută la sută împotriva unui adversar mult mai slab cotat după ce ai jucat cu Dinamo, dar am încredere în responsabilitatea băieților. Vrem să evităm orice surpriză neplăcută și să ne luăm punctele cu orice preț”, a punctat Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”, înainte de jocul programat sâmbătă, începând cu ora 11, pe arena „Motorul”.

Teoretic, nejucând deloc cu Dinamo, Șeroni și Miculescu ar trebui să fie apți 100 la sută la acest meci, însă rămâne de văzut dacă Balint va apela din primul minut la vreunul dintre ei. Cu atât mai mult cu cât echipa aleasă marți a funcționat destul de bine contra „câinilor roșii”. Coulibaly, Ciucur, Pușcaș, Bustea și Stancu rămân în infirmerie, iar dincolo absentează Raphael Stănescu, ținut la București de ceva probleme de ordin personal. Daco-Getica a ajuns joi seară la Arad, iar vineri dimineață s-a antrenat pe arena „Șega”.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad și Leczki JOZSI

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 14:22 Campionat
Pe aceeași temă