Trânta cu echipele de Liga 1 rămâne un vis pentru UTA. Dinamo a eliminat-o pe „Bătrâna Doamnă” din Cupa României. Dan Nistor, omul meciului la Arad

Marius ANGHEL 24 Sep. 2019, 18:49 Cupa

Dinamo și-a asigurat calificarea în optimile Cupei României după ce s-a impus, marți seară, cu scorul de 3-1 pe terenul echipei UTA, a doua clasată în Liga 2. Pe un stadion arhiplin, dar doar de 4.000 de locuri, atmosfera a fost una demnă de un joc de Liga 1, cu ambele echipe susținute de galerii. Prima repriză a meciului de la Arad a fost echilibrată, cu goluri marcate de Robert Moldoveanu pentru echipa lui Dusan Uhrin Jr. și Romario Moise pentru gazde. În a doua jumătate a partidei, experiența superioară a primei divizionarei s-a văzut, iar Dan Nistor și Mihai Neicuțescu au semnat golurile care o duc pe Dinamo în optimile Cupei.

Pe un stadion arhiplin în Aradul Nou, prima repriză a fost destul de echilibrată. Arădenii au avut prima mare ocazie a partidei. Mihai Popescu a intervenit însă la șutul lui Ciprian Rus, iar faza care a ridicat spectatorii în picioare s-a stins ulterior. „Câinii” au deschis însă scorul la prima ocazie mai serioasă, în minutul 14. Dan Nistor a pasat foarte bine pe culoar pentru Robert Moldoveanu, care a trecut de Tomozei și l-a învins pe Bolboașă.

După golul primit poate mult prea ușor, arădenii au reușit să nu se piardă cu firea și au egalat în minutul 18. Buhăcianu a primit o centrare de la Ciprian Rus și l-a fentat pe Denis Ciobotariu, iar apoi a trimis la Romario Moise, care a marcat cu un șut la colțul scurt. Bucureștenii au mai avut o ocazie bună la o lovitură de cap a lui Moldoveanu, dar Bolboașă a fost pe fază.

Repriza a doua a aparținut dinamoviștilor

La reluarea jocului, dinamoviștii au avut o ocazie imensă, după ce Mihai Popescu a trimis razant pe lângă bară, după o centrare bună trimisă de același Nistor. În replică, Ciprian Rus a avut și el un balon trimis puțin pe lângă buturi. Dinamo a marcat după ce Sorescu l-a deposedat pe Florin Ilie și i-a trimis lui Dan Nistor, care a marcat la olțul lung fără emoții. Tot Nistor a creat o fază bună pentru Neciuțescu în minutul 72, dar Bolboașă a intervenit.

Tot Nistor a fost pasatorul și pentru golul din minutul 82, marcat de Mihai Neicuțescu, venit la marginea careului. Utiștii au invocat un henț în careu comis de Popescu, dar arbitrul a dictat doar lovitură liberă, iar Melinte a trimis razzant, peste transversală.

UTA ARAD – DINAMO 1-3
Romario Moise 18 / Robert Moldoveanu 13′, Dan Nistor 58′, Mihai Neicuțescu 82′

Bolboașă – Andr. Rus, Fl. Ilie, Melinte, Tomozei – Dam. Isac (Vulturar 90+4′), R. Moise, Lorenzi, Oct. Ursu (Oroian 90+2′) – Cip. Rus (cpt.)(Al. Ioniță 66′), Buhăcianu
Rezerve neuliztate: Fl. Iacob – Hrezdac, Miculescu, Șeroni, Al. Ioniță
Antrenor: Laszlo Balint

Straton – D. Ciobotariu, Puljic, Mih. Popescu, Laur. Corbu – Al. Răuță (Bru Kevin 79′), I. Filip, D. Nistor (cpt.) – Sorescu, Montini (Neicuțescu 55′), Rob. Moldoveanu (Gabriel Moura 63′)
Rezerve neutilizate: Piscitelli – Klimavicius, Ric. Grigore, Brito
Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 4.000; Arbitru: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj-Napoca); Asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) și George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel); Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș); Observatori: Dan Jiga (Bistrița) și Călin Marius Orbonaș (Ilia – Hunedoara).

În campionat, Dinamo va juca vineri, de la ora 20:30, la Voluntari. UTA are meci sâmbătă, acasă, de la ora 11:00, cu Daco-Getica București.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 24 Sep. 2019, 18:49 Cupa
Pe aceeași temă