Alexa privește cu îngrijorare spre CS Balotești, în special din cauza fraților Herea. „E complicat, dar trebuie să ne întoarcem cu toate cele trei puncte”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2018, 10:40 Campionat
Alexa privește cu îngrijorare spre CS Balotești, în special din cauza fraților Herea.**

Liderul Ligii 2 privește cu prudență meciul de miercuri, de la ora 16:00, din deplasare, cu CS Balotești, echipă aflată pe loc retrogradabil. Dunărea Călărași a transmis prin antrenorul Dan Alexa că se teme de cele două achiziții importante făcute de ilfoveni în această iarnă, frații Herea, cei care au și înscris în ultimul meci oficial, în acel 2-2 cu UTA. Totuși, călărășenii nu se gândesc decât la obținerea unei victorii, pentru a păstra avansul de șapte puncte față de Chindia, ultima clasată pe podium.

Meciul dintre CS Balotești și Dunărea Călărași nu se dispută pe stadionul Comunal din Balotești, ci a fost mutat de organizatori pe terenul sintetic al Bazei Sportive a FRF de la Buftea. Motivul îl poți citit în articolul de AICI. Partida contează pentru etapa a 23-a a Ligii 2, cea care trebuia să se dispute inițial pe 3 martie, însă a fost reprogramată pe 28 martie din cauza vremii nefavorabile fotbalului la acel moment.

„Ne așteaptă un joc greu. Ați văzut că nu mai există meciuri ușoare. CS Balotești este o echipă întărită din iarnă cu frații Herea. Sunt doi jucători cu multe calități, care au și reușit să înscrie în ultimul meci. Pe Ovidiu îl cunosc foarte bine. L-am avut și coechipier la Rapid, dar și elev la Chiajna. În orice moment poate să fie decisiv. Vom juca pe sintetic la Buftea. Este important să câștigăm, să fim serioși! Pentru noi, importante sunt punctele, pentru că victoriile îți aduc liniște. Avansul de șapte puncte față de ocupanta locului 3 trebuie să rămână”, a spus, citat de site-ul oficial al Dunării, în conferința de presă premergătoare meciului, Dan Alexa.

Pentru această întâlnire cu CS Balotești, Dan Alexa nu se va putea baza pe mai mulți jucători importanți din lot. Kanda, Drăghiceanu și Doman sunt accidentați în continuare, în timp ce Iacob și Missi Mezu vor reveni de la naționale chiar înaintea meciului și antrenorul nu știe dacă se va putea baza pe ei.

„Va absenta Bodo Kanda, accidentat încă din primul nostru amical din presezon. Drăghiceanu, la fel, s-a accidentat cu Hermannstadt și are o entorsă. Missi Mezu, convocat la naționala Gabonului vine înainte de joc. Să vedem în ce stare va fi. Paul Iacob vine în noaptea de dinaintea meciului și, iarăși, nu-l vom avea la dispoziție. Lipsește și Doman, accidentat cu CS Afumați. Sunt absențe importante, pentru că sunt jucători decisivi, care pot să facă și diferența. Revine Pană, să vedem dacă va fi titular. Și el a suferit o accidentare. Dar, indiferent de absențe, trebuie să câștigăm. E un meci complicat, dar trebuie să ne întoarcem cu toate cele trei puncte”, a declarat Alexa.

În partida tur, Dunărea a câștigat cu 2-1, pe teren propriu, în fața Baloteștiului. Pentru călărășeni au marcat Valentin Alexandru (64) și Bogdan Șandru (83), în timp ce pentru ilfoveni deschisese scorul Eugen Nica (2). În jocul din etapa a 4-a, Dunărea era condusă de secundul Ion Manu, iar la CS Balotești era pe bancă Laurențiu Diniță.

Înaintea disputării meciului direct de miercuri, Dunărea Călărași se află pe locul 1, cu 59 de puncte, cu trei avans față de a doua clasată FC Hermannstadt, în timp ce CS Balotești e pe locul 17, retrogradabil, cu 24 de puncte, la trei puncte distanță de primele două formații aflate deasupra „zonei roșii”. Ilfovenii au însă un meci mai puțin disputat, cel cu Pandurii, care are tot 24 de puncte.

Marius ANGHEL 27 Mar. 2018, 10:40 Campionat
Pe aceeași temă