Steaua defilează în noul sezon. „Militarii” au trecut și de CS Balotești în Cupa României și se pregătesc să dea peste FCSB: „Cred că putem să facem față cu brio”

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 17:30 Stiri

Steaua București defilează în noua formulă în acest start de sezon, fie că e vorba de Cupa României sau campionatul Ligii a 4-a. Miercuri după-amiază, pe stadionul Juventus din cartierul Colentina, acolo unde își va juca meciurile de pe teren propriu pentru o perioadă, echipa antrenată de Daniel Oprița a învins al doilea adversar din Liga a 3-a întâlnit în competiția KO și s-a calificat mai departe, acum în Faza a IV-a.

Steaua a învins-o, în fața a 700 de spectatori, cu 4-0 pe fosta divizionară secundă CS Balotești. Andrei Antohi a deschis scorul încă din minutul 3, iar Liviu Băjenaru l-ar fi putut majora din minutul 13, însă a ratat un penalty, trimițând pe lângă. Totuși, avantajul pe tabelă s-a dublat până la pauză, după golul lui Robert Elek (29). În partea secundă, „militarii” n-au avut probleme cu ilfovenii și au mai băgat de două ori mingea în poartă. Ovidiu Morariu (67) și Rareș Enceanu (77) au înscris pentru un final sec 4-0.

Posibil chiar Steaua – Rapid în Faza a IV-a

Cu doar un gol primit și 23 marcate în primele patru meciuri oficiale, Steaua pare să nu mai aibă adversar în acest sezon pentru a promova în Liga 3 și a urca în Cupa României cât de sus posibil. În faza următoare a competiției KO, trupa lui Daniel Oprița și Iulian Miu ar putea întâlni una dintre echipele: Rapid, Metaloglobus București, Concordia Chiajna, Sportul Snagov, CS Tunari sau SC Popești Leordeni.

FRF va stabili în perioada următoare meciurile din Faza a IV-a, însă nu o va face prin tragere la sorți, ci pe criteriu de zonă. În cazul echipelor de mai sus, toate din București sau Ilfov, FRF le va pune să joace bună bunul ei plac. Meciurile din acest tur se vor desfășura în perioada 10-12 septembrie.

Iulian Miu: „Cred că putem să facem față cu brio celor de la FCSB”

Dacă va pica împotriva unui adversar mai acceptabil în faza următoare, ca de exemplu cei din Liga 3 sau Sportul Snagov, și se va califica în 16-imi, acolo Steaua poate întâlni un adversar din Liga 1, inclusiv pe FCSB.

Antrenorul secund Iulian Miu spune că, în condițiile în care se prezintă acum vicecampioana României, Steaua i-ar putea face față cu brio. Obiectivul principal al echipei rămâne însă câștigarea campionatului și promovarea în Liga a 3-a, acolo unde se speră să se joace pe noul stadion din Ghencea.

„Înainte de meci nu eram așa optimist că o să câștigăm cu 4-0. Simțeam că o să câștigăm, având în vedere ce am făcut și ce am lucrat la antrenament împreună cu stafful nostru. Bineînțeles că și cu conducerea, care ne ajută foarte mult. Și roadele s-au văzut. Un 4-0 destul de frumos. Ne-am bucurat pe bancă. Cred că ați văzut și voi ce spectacol am făcut. Că, până la urmă, a fost un spectacol în această după-amiază, cu toate că a fost cald. Putea să fie, la un moment dat, cred că 6-0, pentru că am mai ratat două, trei ocazii. Meritul este al băieților, al nostru, al staffului, și sperăm ca în continuare să mergem mai departe în Cupa României și, bineînțeles, să promovăm în Liga a 3-a. Nici nu-mi fac probleme. La ce echipă avem, cred că, dacă va fi nevoie, vom mai aduce doi-trei fotbaliști în iarnă, să fim mai buni și să ne pregătim de Liga a 3-a. Vrem să jucăm în Liga a 3-a pe stadionul nou din Ghencea.

Cupa este mult mai grea decât campionatul Ligii a 4-a. Sperăm să mergem destul de bine și în Cupa României, având în vedere că obiectivul nostru este acela de a merge în fazele superioare în Cupa României. Și, bineînțeles, să ne calificăm în play-off și de acolo să-l câștigăm fără drept de apel.

Cred că, la un momentat, se poate să jucăm cu FCSB. De ce să nu jucăm? Până la urmă, dacă vom ajunge în fazele superioare, putem să jucăm cu orice echipă din prima ligă. Totuși, există o diferență între prima ligă și Liga a IV-a, sau lotul pe care îl avem noi, dar cred că putem să facem față cu brio celor de la FCSB”, a declarat, la finalul meciului cu CS Balotești, Iulian Miu.

STEAUA BUCUREȘTI – CS BALOTEȘTI   4-0
Andrei Antohi 3′, Robert Elek 29′, Ovidiu Morariu 67′, Rareș Enceanu 77′

Steaua: Meilă – Bactăr, Ov. Morariu, M. Neagu, Băjenaru, Ad. Ilie, Andr. Neagoe (Enceanu 72′), Val. Bărbulescu, Fl. Răsdan (Vl. Nițu 80′), Antohi, Elek (Robu 75′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Capotă, Mihai, Val. Niculae
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Juventus (București); Spectatori: 700; Arbitru: Marius Daniel Bădoiu (Craiova); Asistenți: Cosmin Ciocan (Turnu Măgurele) și Florentin Cosmin Andrei (Belcin – Dolj); Observatori: Marin Niță (Măgurele – Ilfov).

Rezultate înregistrate de Steaua în acest debut de sezon:

Faza I, Cupa României: Steaua București (B) – CS Mihai Bravu (GR)   8-0
Robert Elek (7, 38, 50), Florin Răsdan (33), Valentin Niculae (62), Alin Robu (63), Andrei Neagoe (80), Vlad Nițu (89)
Faza a II-a, Cupa României: Steaua București (B) – Mostiștea Ulmu (CL)  2-1
Andrei Antohi (66), Liviu Băjenaru (90 – pen.) / Alexandru Mihai (57)
Etapa 1, Liga 4: AFC Rapid – Steaua București    0-9
Marian Neagu (7), Florin Răsdan (11, 29), Robert Elek (18, 41), Liviu Băjenaru (38), Andrei Neagoe (55), Vlad Nițu (66), Valentin Niculae (78)
Faza a III-a, Cupa României: Steaua București (B) – CS Balotești (IF) 4-0
Andrei Antohi (3), Robert Elek (29), Ovidiu Morariu (67), Rareș Enceanu (77)

Golurile meciului:

Înregistrarea meciului:

Foto și video: AS47

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 17:30 Stiri
Pe aceeași temă