Alex Ioniță I se antrenează cu o echipă din Liga 4. Golgheterul Snagovului spune că a fost uitat de Rapid și așteaptă oferte din Liga 1: „Vreau să joc mai sus”

Octavian Vasilescu 07 Aug. 2019, 09:37 Campionat
Alex Ioniță I se antrenează cu o echipă din Liga 4.** Golgheterul Snagovului spune că a fost uitat de Rapid și așteaptă oferte din Liga 1:

Alexandru Ioniță I (30 de ani) s-a aflat în vizorul Rapidului în această vară, după ce a impresionat în sezonul precedent la Sportul Snagov, dar un eventual transfer nu s-a concretizat, iar fostul vârf de la FC Koln a rămas liber de contract. Ioniță se antrenează în prezent cu CS Progresul 2005 București, echipă din Liga 4. Atacantul spune că așteaptă o ofertă din Liga 1 sau din străinătate, pentru că nu vrea să mai joace în Liga 2.

Alexandru Ioniță spune că se antrenează din greu și e pregătit pentru o nouă provocare, dar nu în Liga 2: „Sunt bine, mă antrenez cu echipa lui Vali Negru, fostul meu coleg de la Rapid. Tocmai a fost și el admis la Licența Pro. Cu Progresul mă antrenez. Sunt liber de contract momentan. Sunt liber pentru că lumea îți pune eticheta: e foarte bun, dar vrem să-l ținem aici pentru că ne ajută. Majoritatea echipelor care m-au contactat acum sunt din Liga 2. Cu toate că am împlinit 30 de ani, vreau să joc mai sus. În Liga 1 sau în străinătate. Încă simt că pot să joc mai sus.

Când ești tânăr și n-ai pe cineva să te îndrume, mai faci și greșeli. Iei decizii care crezi că sunt bune sau care crezi că nu te vor afecta. Cu ajutorul soției mele, care m-a susținut, am reușit să revin pe o pantă ascendentă. În ultimii trei ani nu m-am accidentat deloc, n-am lipsit în nicio zi de la antrenament. Aștept o provocare”, a spus Alexandru Ioniță I, la emisiunea GSP Live.

Întrebat dacă ar rămâne în Liga 2 pentru Rapid, Ioniță a răspuns afirmativ: „Doar din presă am auzit de Rapid. Ei tot declarau că vor să mă aducă, dar nimeni de la Rapid nu m-a contactat. Pentru Rapid aș face orice, aș juca în Liga 2”, a declarat atacantul.

Pancu a spus că nu mai e loc pentru Ioniță I

Prezent în studioul ProSport Live, antrenorul Rapidului, Daniel Pancu, a spus că are prea mulți atacanți în lot și nu avea nevoie de încă unul: Am vrut să-i aducem pe frații Herea. Au fost la discuții, la Liga 4. Au fost tot felul de zvonuri cu Academia, că e legal, că nu e legal. Probabil că au avut o teamă. N-au mai ajuns la noi. Au mai fost Alex Ioniță I și Alex Ioniță II. Atacantul a fost aproape de noi, dar deja aveam patru atacanți și era foarte greu să mai vină. Victor (n.r. – patronul Victor Angelescu) a ținut legătura cu el. Nici nu știu unde e acum. Auzisem că pleacă la UTA, dar cred că a rămas la Snagov. Alex Ioniță II era imposibil de adus. La ce salariu avea…”, a spus Daniel Pancu, la ProSport Live.

Ioniță I a crescut la Rapid, iar în 2010 a fost vândut la FC Koln, după care, la un an și jumătate distanță, a revenit în Giulești, unde a mai jucat până în 2013, când a plecat gratis la Orduspor, în Turcia. Au urmat experiențe la AEL Limassol, FC Voluntari, Farul, ASA Târgu Mureș și Aris Limassol, dar și-a reintrat cu adevărat în mână la Sportul Snagov, la care a ajuns în luna octombrie 2018, după începutul campionatului Ligii 2.

23 de meciuri, în 21 ca titular, a jucat Alexandru Ioniță I la Sportul Snagov în sezonul trecut, reușind și 10 goluri.

Octavian Vasilescu 07 Aug. 2019, 09:37 Campionat
Pe aceeași temă