Ajuns în Liga 1, Ispas nu a uitat de Chindia și trimite săgeți către conducătorii clubului: „Poate promova în acest an dacă oficialii își doresc, dar cu adevărat, nu doar în fața presei”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2018, 13:02 Campionat

În iarnă, Chindia Târgoviște se despărțea cu scandal de doi dintre cei mai buni jucători pe care îi avea în lot. Ofertați de contracandidata la promovare Dunărea Călărași, mijlocașul Georgian Honciu și fundașul Denis Ispas semnau cu echipa lui Dan Alexa după ce clubul dâmbovițean le propusese prelungirea în condiții inferioare din punct de vedere financiar. Cei doi n-au fost lăsați însă să meargă imediat la Dunărea, ci au fost cedați sub formă de împrumut în Liga 3, la ACS Șirineasa, echipă ca a obținut promovarea în Liga 2. Doar Honciu a rezistat la clubul redenumit acum Energeticianul, fiindcă Ispas a plecat după doar câteva etape în care a avut prezențe sporadice.

Chiar și fără Honciu și Ispas, Chindia a reușit totuși să ajungă la barajul pentru promovare, însă s-a clasat la mare distanță sub Dunărea și Hermannstadt și peste două echipe care oricum nu aveau drept să joace în Liga 1, FC Argeș și CS Afumați. În dubla cu FC Voluntari, târgoviștenii conduși de căpitanul Cristian Cherchez au ajuns la loviturile de departajare, acolo unde s-au prezentat lamentabil, nereușind să înscrie nici măcar o dată din trei încercări de la punctul cu var.

În această vară, cei doi foști jucători ai Chindiei s-au prezentat la Dunărea, noua lor echipă, iar în prima etapă au fost titulari în victoria obținută la Ovidiu, cu Viitorul, scor 1-0. Golul decisiv a fost înscris chiar de Georgian Honciu, dintr-o lovitură liberă bătută perfect, în timp ce Ispas a fost folosit integralist și a fost de netrecut în defensivă.

Ispas nu și-a uitat fosta echipă, pe Chindia, de care îi pare rău că nu a putut câștiga barajul pentru promovare, a comentat numirea noului antrenor, însă a trimis săgeți și către președintele Marcel Ghergu și conducătorii clubului.

„M-am adaptat foarte rapid la Dunărea, deoarece colegii m-au primit foarte bine și am întâlnit un grup unit. Am fost pe stadion la meciul de baraj al Chindiei și mi-a părut rău că nu au reușit să promoveze. Timpul o să arate dacă mutarea antrenorilor de la Chindia a fost o decizie bună sau nu. Chindia poate promova în acest an dacă se fac transferuri și dacă oficialii își doresc, dar să își dorească asta cu adevărat, nu doar în fața presei. Obiectivele mele la Dunărea Călărași sunt să joc cât mai bine, iar prin evoluțiile mele să demonstrez că am fost o alegere bună, dar și să îndeplinim obiectivele clubului, pentru că se fac eforturi aici, unde lumea și-a dorit cu adevărat promovarea”, a spus Denis Ispas pentru Jurnal de Dâmbovița.

În această vară, Chindia i-a făcut vânt fostului antrenor din ultimele patru sezoane, lui Nicolae Croitoru, după ce inițial îl reconfirmase în funcție. A numit un antrenor vedetă pe banca tehnică, pe Viorel Moldovan, și până acum nu a impresionat deloc în campania de transferuri, cu toate că anunță că își dorește promovarea. Bogdan Vasile (23 ani, mijlocaș, ex Dunărea Călărași), Alin Manea (21 ani, mijlocaș, ex Dacia Unirea Brăila), Cezar Mihalache (19 ani, atacant, ex Viitorul Constanța) și Andreas Mihaiu (20 ani, mijlocaș, ex Voința Turnu Măgurele) sunt noile achiziții.

Cât despre vorbele lui Ispas, „dacă oficialii își doresc cu adevărat promovarea, nu doar în fața presei”, fundașul confirmă astfel zvonurile apărute de-a lungul ultimelor trei sezoane, în care Chindia spunea în fața presei că își dorește promovarea, însă pica inexplicabil pe final de campionat, vezi cazurile din edițiile 2015/2016 și 2016/2017. Nu a mai avut ce face în această ediția recent încheiată de Liga 2, 2017/2018, și a trebuit să joace la baraj, deoarece, chiar dacă s-ar fi situat în spatele Argeșului sau Afumațiului, tot ea ar fi mers la baraj. Alte zvonuri au fost că autoritățile locale târgoviștene, sponsorul echipei, nu-și doresc promovarea, fiindcă cheltuielile ar fi fost mai mari, clubul ar atrage și mai multă atenție, banii nu vor mai putea fi direcționați așa cum își doresc, iar problema stadionului va fi adusă în prim-plan.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 28 Jul. 2018, 13:02 Campionat
Pe aceeași temă