AFC Hermannstadt a preluat conducerea Ligii 2 după ce a învins Pandurii. Beza: „Visăm cu ochii deschiși. Suntem pe primul loc și sper să nu-l mai pierdem până la sfârșit”

După succesul de la Motru, de duminică, din etapa a 6-a, 3-1 cu Pandurii Târgu Jiu, AFC Hermannstadt a devenit noul lider al eșalonului secund. Ardelenii speră să nu mai piardă primul loc până la finele campionatului și să readucă Sibiul în Liga 1, după o pauză de șase ani.

În sezonul 2011-2012, Voința Sibiu a fost ultima echipă de la malul Cibinului care a jucat în Liga 1, după ce, în 1996, Inter Sibiu retrograda după opt sezoane consecutive petrecute în Divizia A. Ulterior, FC Sibiu a avut șansa revenirii pe prima scenă, când, în sezonul 2004-2005, s-a luptat până în ultima etapă chiar cu Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii au câștigat, cu cântec, jocul cu Building Vânju Mare, de pe Municipalul severinean, cu scorul de 3-1, după ce mehedințenii au condus cu 1-0, și astfel au promovat, la vremea respectivă în premieră în Liga 1.

Oficialii noii echipe a Sibiului nu cred că, în actuala stagiune, CS Pandurii poate fi o contracandidată la promovare.

„Suntem foarte mulțumiți că am reușit să câștigăm și că am urcat pe primul loc. Am întâlnit o echipă interesantă, tânără, imprevizibilă, dar am pregătit jocul foarte bine și am obținut o victorie meritată. Am gestionat bine momentul după ce am deschis scorul”, a spus antrenorul secund al AFC Hermannstadt, Eugen Beza.

Acesta spune că tactica jocului a fost făcută de principalul Alexandru Pelici, antrenor care a luat loc în tribună după ce runda trecută a fost eliminat în meciul cu UTA. „Dedic victoria lui Alex Pelici. Chiar dacă eu am stat pe bancă, el a făcut strategia. Arbitrajul mi s-a părut corect, bun, normal. Obiectivul nostru e să încheiem turul pe locurile fruntașe. Acum suntem pe primul loc și sper să nu-l mai pierdem până la sfârșitul campionatului. Visăm cu ochii deschiși. E un obiectiv pe care îl putem atinge, dar trebuie să luăm meciurile pas cu pas. Sibiul merită să aibă din nou o echipă de Liga 1. E un campionat intersant, tumultos, cu rezultate surprinzătoare. Noi suntem pe linia ascendentă. Știu că la Pandurii sunt probleme financiare și, în aceste condiții, e greu să promovezi, dar, dacă vor aduce câțiva jucători buni, pot deveni o echipă mult mai puternică, care să lupte pentru promovare. Acum e o echipă imprevizibilă, căreia îi place să atace, dar se vede lipsa de experință anumite situații”, a precizat Beza la conferința de presă.

După șase etape desfășurate în campionat, AFC Hermannstadt a urcat pe primul loc în Liga 1, cu 15 puncte, cu unul mai mult decât Ripensia Timișoara, fostul lider, și două mai mult decât ASA Târgu Mureș.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă