„Adunăm victorii mai pragmatice decât o făceam de obicei”

29 Oct. 2011, 15:29 Campionat

ALRO Slatina a reușit prin victoria din București, contra Juventusului, scor 1-0, să continue seria succeselor, ajungând în acest moment la cea de-a treia. Prin cele trei puncte câștigate în fața echipei din Capitală, aluminiștii au urcat pe poziția a 8-a, la egalitate cu Luceafărul Oradea.
La finalul meciului, antrenorul lui ALRO, Daniel Mogoșanu, a explicat de ce echipa sa a început slab meciul.

„Au fost două reprize diferite, o prima în care Juventus a controlat mai mult jocul, iar noi nu am reușit să ne creăm ocazii de poartă, și o repriză a doua care ne-a aparținut nouă. Ne-a lipsit probabil puțină încredere în posesia mingii pentru că am încercat să jucăm cu mingi lungi, ceea ce nu e caracteristic echipei, poate și din cauza teamei de joc pentru că aveam nevoie de continuitate în rezultate. Este al treilea meci în care reușim să câștigăm toate cele trei puncte și, probabil, acesta a fost unul dintre motive. Am și avut o discuție la pauză și în repriza a doua lucrurile s-au schimbat.”, a spus Mogoșanu.

„Pragmatismul este mult mai important decât aspectul artistic”

Tehnicianul nu crede că victoria și scorul reprezintă prea puțin pentru echipa sa în confruntarea cu Juventus. „Nu știu dacă poate fi în momentul ăsta, dat fiind că și noi venim după o perioadă extrem de grea în care în șase etape am reușit să acumulăm doar 3 puncte. Eu cred că la un moment dat, vizavi de acest lucru, pragmatismul este mult mai important decât aspectul artistic. Am revenit în ultima perioadă și am reușit să adunăm victorii mai pragmatice decât o făceam de obicei. Au fost puține ocazii, dar, vizavi de lucrurile întâmplate anterior, nu ne permitem pași greșiți și tocmai de asta încercăm să fim mai pragmatici și mai altfel.”, a mai spus antrenorul lui ALRO.

„Nu suntem la nivelul care mi l-aș dori”

În final, Moroșanu a recunoscut că mai are foarte mult de muncă la ALRO pentru ca echipa să arate așa cum își dorește, însă spune că se află pe drumul bun. „Trebuie să fie pe drumul bun. Nu suntem la nivelul care mi l-aș dori, însă avem nevoie de rezultate, dovadă că în ultima perioadă știm să le obținem. Ne dorim mult mai mult.”

Slătinenii au învins astăzi în deplasare Juventus, unicul gol al întâlnirii fiind înscris, în minutul 62, de Ionuț Stancu cu un șut din interiorul careului după o pasă a lui Ene.

Articol și foto de Marius ANGHEL

29 Oct. 2011, 15:29 Campionat
Pe aceeași temă