Trei jucători legitimați la echipe din Liga 2, convocați pentru următoarea acțiune a naționalei României U18. Un portar de la FK Miercurea Ciuc și doi fotbaliști de la Steaua, pe lista lui Daniel Mogoșanu

Andrei PASCU 26 Jan. 2023, 21:49 Liga 2
Trei jucători legitimați la echipe din Liga 2, convocați pentru următoarea acțiune a naționalei României U18. Un portar de la FK Miercurea Ciuc și doi fotbaliști de la Steaua, pe lista lui Daniel Mogoșanu

România U18 va avea prima acțiune din acest an începând cu finalul lunii ianuarie, 26 ianuarie – 3 februarie. Selecționerul Daniel Mogoșanu a programat un cantonament în Cipru și a trimis telegrame pentru 22 de jucători.

Printre numele luate în calcul de Mogoșanu se numără și trei jucători legitimați la echipe din Liga 2, în planurile sale fiind juniori născuți începând cu 1 ianuarie 2005. Vor face deplasarea pentru stagiul de pregătire și portarul Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc), mijlocașul Alin Raicu (Steaua) și atacantul Iustin Răducan (Steaua).

Trei jucători legitimați la echipe din Liga 2, convocați la acțiunea naționalei României U18

La precedenta acțiune, din luna octombrie, Daniel Mogoșanu l-a mai convocat din ligile inferioare, pe lângă cei trei amintiți, și pe Darius Judea (Viitorul Cluj – Liga 3).

Referitor la cantonamentul din Cipru, România U18 va disputa două amicale cu selecționata similară a Ciprului, pe 31 ianuarie și 2 februarie.

În perioada 26 ianuarie – 3 februarie, reprezentativa U18 a României, formată din juniori născuți începând cu 1 ianuarie 2005, se va afla într-un cantonament în Paphos (Cipru).

Primele meciuri din 2023 ale naționalei conduse de Daniel Mogoșanu vor fi chiar împotriva selecționatei similare a Ciprului, pe 31 ianuarie și 2 februarie, de la ora 14:30, pe stadionul din Peyia.

În toamnă, când va promova la categoria de vârstă U19, generația 2005 va debuta în calificările pentru EURO 2024. România face parte din grupa 10, alături de Cehia, Finlanda și San Marino. Primele două clasate din cele 13 grupe împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două vor obține calificarea la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European găzduit anul viitor de Irlanda de Nord. Doar 8 selecționate vor evolua la turneul final”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

Lotul celor 22 de jucători convocați pentru cantonamentul din Cipru:

Portari: Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc), Vlad Răfăilă (Farul Constanța)

Fundași: Mario Geană (FCSB), Andrei Aioanei (Farul Constanța), Mario Tudose (Benfica Lisabona), Bogdan Brășfăleanu (Universitatea Craiova), Darius Iurusciuc (UTA), Robert Bădescu (Rapid), Denis Benga (Universitatea Craiova), Laurențiu Vlăsceanu (FCSB)

Mijlocași: George Gogescu (FCSB), Cosmin Costea (Farul Constanța), Luca Banu (Farul Constanța), Fabiano Cibi (UTA), Alin Raicu (Steaua), Victor Stancovici (FCSB)

Atacanți: Adrian Caragea (Sassuolo), Patrick Dulcea (Farul Constanța), Codrin Cărăușu (FC Botoșani), Alberto Călin (Universitatea Craiova), Iustin Răducan (Steaua), Alexandru Melniciuc (Universitatea Craiova)

Foto: FRF

 

 

 

Andrei PASCU 26 Jan. 2023, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă