Adi Matei, extrem de sincer după ce a debutat cu o înfrângere pe banca Unirii. „Un rezultat pozitiv pentru noi poate ar fi fost o minciună”

Marius ANGHEL 06 Nov. 2016, 13:50 Campionat

Adrian Matei a debutat cu stângul ca antrenor la Unirea Tărlungeni din Ștefănești. Sâmbătă, echipa ilfoveană a pierdut fără drept de apel jocul din deplasare de la Timișoara, 2-0 cu ASU Politehnica, și își continuă seria neagră de rezultate în campionat. Unirea rămâne cu 10 puncte după desfășurarea etapei a 15-a și se află pe locul 17 din Liga 2, retrogradabil.

Nemulțumit de jocul echipei sale, care a fost mai mereu în alergare după Politehnica, Matei a încercat după doar 26 de minute să schimbe ceva, însă nici măcar introducerea în teren a lui Tigoianu în locul lui Zaina nu a avut efect. Cu Mbabi nervos pe teren, Unirea s-a văzut condusă într-un moment foarte prost, chiar în ultima minut al primei părți, după reușita lui Mărgărit (45). Nici la reluare ilfovenii nu au mișcat mai bine în fața timișorenilor, iar Adi Matei a mutat din nou prin introducerea lui George Ivan în locul lui Albert Voinea (60). Degeaba însă. A venit apoi eliminarea lui Mbabi (65) pentru cumul de cartonașe galbene, a picat golul lui Bădăuță (73) și astfel soarta meciului s-a scris în favoarea lui ASU.

La final, antrenorul Adrian Matei a recunoscut superioritatea alb-violeților, spunând că erau totuși mici șansele ca echipa sa să se impună, în condițiile în care a lucrat doar trei zile cu jucătorii. „Am avut o primă repriză bună, dar în care am cedat inițiativa spre sfârșit. Cred că just ar fi fost să se intre la pauză cu egalitate, dar asta este, cei de la Poli au speculat ultimele cinci minute foarte bine și au reușit să facă diferența. În repriza a doua, a contat foarte mult eliminarea jucătorului nostru, Mbabi, din punctul meu de vedere corectă. E foarte greu la nivelul acesta să poți reveni în zece oameni. Încă suntem la început, fac și eu cunoștință cu jucătorii și cu potențialul lor. Un rezultat pozitiv pentru noi astăzi poate ar fi fost o minciună. Până la urmă, ce poți face în trei zile? Luni au avut băieții refacerea, marți, miercuri și joi ne-am antrenat, iar vineri am fost pe drum, spre Timișoara”, a declarat Adrian Matei, citat de druckeria.ro.

Fostul fundaș al echipelor Steaua, Dinamo și Rapid a explicat și de ce ASU Politehnica a fost mai bună în acest meci: „Pe cei de la Poli i-am mai văzut, când au mai jucat prin Ilfov cu echipele de acolo. Au avut momente în care au combinat, au pus mingea jos, au pasat. A contat însă și starea terenului, dar asta e situația, nu poți cere fotbalistului de la acest nivel să joace doar la firul ierbii. Astfel că mai abuzează de pasa lungă. Dar, per ansamblu, scorul spune că Poli a jucat mai bine”.

În încheiere, Adi Matei consideră că lupta pentru evitarea retrogradării este departe de a fi încheiată. „Se joacă. Mai sunt foarte multe etape… Important e să învățăm jucătorii să joace fotbal. Dacă nu vom face acest lucru și vom urmări doar rezultatele, până la urmă fotbalul o va lua la vale. E un campionat lung, avem destul de mult timp la dispoziție pentru a ne regla jocul și pentru a obține rezultate mai bune”, a mai spus Matei.

Fără victorie tocmai din etapa a 3-a, Unirea Tărlungeni este într-o continuă cădere liberă, echipa mutată din județul Brașov în Ilfov ajungând acum pe locul 17 din 19 și cu doar 10 puncte acumulate în 15 etape. Runda viitoare, sâmbătă, de la ora 11:00, Unirea joacă pe teren propriu cu CS Balotești, o altă echipă aflată în suferință și care se luptă pentru evitarea retrogradării.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Druckeria

Marius ANGHEL 06 Nov. 2016, 13:50 Campionat
Pe aceeași temă