ACS Berceni s-a afișat la Afumați cu un nou principal. Înlocuitorul lui Abăluță antrena în urmă cu două etape o altă echipă din Ilfov

Cu un singur punct acumulat după 11 etape, ACS Berceni și-a imitat restul colegelor de serie care n-au mai avut răbdare și și-au schimbat antrenorul și a decis că i-a venit rândul să ia o astfel de decizie. Conducerea grupării care își dispută meciurile de pe teren propriu la Buftea i-a strâns mâna, în cursul acestei săptămâni, lui Marcel Abăluță și s-a orientat rapid către un alt antrenor care își dăduse demisia de curând de la o altă formație ilfoveană.

Liber de contract după ce la finalul etapei a 9-a decidea să renunțe la a mai conduce pe Academica Clinceni, Mugur Bolohan (40 ani) a stat doar două runde pe bară și și-a găsit repede o altă echipă unde să antreneze. Bolohan a lăsat Clinceniul cu 10 puncte după 9 etape și a preluat Berceniului cu 1 punct după 11 etape.

Debutul oficial al lui Mugur Bolohan la noua sa echipă s-a produs astăzi, 15 octombrie, în etapa a 12-a a Ligii 2, în deplasarea de la CS Afumați. Șocul de la ACS Berceni nu s-a resimțit deloc, astfel că jucătorii au continuat în același ritm ca de până acum. La Afumați au pierdut din nou la scor, 4-0, cu câte două goluri primite în fiecare repriză. Buzea (24) a tranșat rapid meciul cu golul său, Verdeș (45) a punctat chiar înainte de pauză dintr-un penalty, iar în ultimele minute Vlada (80 și 83) și-a trecut în cont o „dublă”, prima reușită venind tot dintr-un penalty.

Astfel, Mugur Bolohan își începe aventura la ACS Berceni cu o înfrângere la scor, o echipă care în primele 12 etape ale Ligii 2 a obținut doar o remiză, 0-0, cu cealaltă cea mai slabă formație din campionat, Șoimii Pâncota, care e la o neprogramare de excludere. Cu un golaveraj de 6 goluri marcate și 31 primite, ACS Berceni ocupă penultimul loc în clasament, 19, la egalitate cu ultimul, și își poate face deja calcule pentru sezonul viitor, de Liga 3, în cazul în care nu se va desființa între timp. Prima echipă de deasupra liniei retrogradabile este CS Balotești, cu 13 puncte.

„Se simte lipsa de organizare la echipă, dar în ziua de azi trebuie să le faci pe toate dacă vrei să antrenezi. Decât să stai acasă… Meciul de azi nu a fost de 4-0, dar noi nu am marcat când a trebuit, dar a făcut-o adversarul. Am înțeles că am avut și un gol anulat eronat. E greu să spui că ești manager. Ești un antrenor care se ocupă de mai multe la echipă. Încerc și eu să o iau de jos și să ajut cât pot”, a spus, la radio Sport Total FM, Bolohan, care a dezvăluit și cum a fost convins să vină la ACS Berceni din Buftea: „Se pare că din iarnă se vor face schimbări în lot și asta m-a convins să preiau acum echipa și din iarnă să-mi fac echipa așa cum îmi doresc. Este foarte important că echipa nu s-a destrămat și, mai mult, nu sunt datorii la fotbaliști”.

Jucătorii de la ACS Berceni folosiți de Bolohan în înfrângerea cu CS Afumați: H. Iancu – Sfrijan, M. Neagu (Grumezescu 70′), Cr. Matei, Bârsănel, Val. Lupu, Ettien, Fl. Matei (M. Badea 15′), G. Apostol, Mihai Ion, Ferariu (cpt.). Jucători neutilizați: Ed. Preda – Aioanei, M. Chițu, I. Ghinea, R. Lică.

ACS Berceni e a șaptea echipă din acest sezon care își schimbă antrenorul principal, după: Foresta Suceava (Adrian Iencsi – Cristian Popovici), Șoimii Pâncota, Luceafărul Oradea (Florin Fărcaș – Erik Lincar), Metalul Reșița (George Dumitru – trecut secund – Mihai Stoica), Academica Clinceni (Mugur Bolohan – John Ene) și UTA Bătrâna Doamnă (Roland Nagy – Laurețiu Roșu).

Pe aceeași temă