ACS Berceni, la ultimul sezon în Liga 2. Stanciu explică: „Din vară, vom pune bazele Academiei Dinamo la Berceni”

Mihai Andries 21 Jan. 2015, 11:51 Campionat
ACS Berceni, la ultimul sezon în Liga 2.** Stanciu explică:

Soarta Berceniului este pecetluită sau cel puțin așa reiese din declarația dată azi de Daniel Stanciu, managerul general al clubului din „Ștefan cel Mare”. Astfel, acesta a declarat că Dinamo va continua să investească în tinerii jucători și își va deschide o academie proprie în comuna ilfoveană.

„Am bătut palma cu cei de la Berceni, totul se va oficia zilele viitoare. Vom transfera un număr impresionant de jucători, precum și staff tehnic și auxiliar. Vrem să dăm credit tinerilor chiar de acum. Sunt șapte jucători, în jurul vârstei de 18 ani, care sunt acum cu Dinamo în Antalya. Avem tineri între 17 și 21 de ani, unora dintre ei vrem să le mai oferim o șansă pentru a demonstra că merită investiția pe care Dinamo a făcut-o în ei până acum. În vară, vom pune bazele Academiei Dinamo la Berceni pentru că este o bază foarte frumoasă acolo. Vom avea și o echipă în Liga 2 și în Liga 3. Avem destui jucători împrumutați pe la alte echipe, pe care vrem să-i readucem acasă, să ne preocupăm de viitorul lor. În plus, Dinamo a demonstrat în ultimii ani că are potențial să crească jucători, iar exemplu sunt Rotariu, Nedelcearu, Patrick Petre, fotbaliști care au trecut pe la mai multe echipe de juniori, inclusiv Dinamo II”, a declarat Daniel Stanciu pentru DigiSport.

Doar șase jucători au mai rămas la Berceni

În acest moment, singurele certitudini ale ilfovenilor sunt doar jucătorii care au rămas la echipă după curățenia din iarnă. Lista îi cuprinde pe Alin Pătrașcu, Cosmin Sandu, Cosmin Mihai, Pivniceru, Gabriel Ghinea și africanul Ettien. Ultimul va reveni la echipă la finalul lunii, momentan fiind plecat în țara natală, acolo unde s-a refăcut după teribila accidentare suferită în ultima partidă din 2014, un egal alb cu Unirea Slobozia

Noul antrenor al Berceniului este Silviu Ion, cel care i-a fost secund lui Flavius Stoican pe banca echipei mari a clubului Dinamo. El va fi ajutat de fostul interimar Ion Prună, cel care a fost secundul grupării ilfovene în ultimii ani.

În vară au refuzat oferta lui Dinamo

Vă reamintim că luna trecută, autoritățile locale din Berceni au anunțat că renunță la echipa de seniori și sunt dispuși să o cedeze oricui este interesat să suporte costurile. Cei mai interesați au fost oficialii clubului dinamovist, care au mai avut o tentativă în acest sens în vara anului trecut, când au vrut să preia locul echipei ilfovene în Liga 2, dar au fost refuzați.

Relațiile dintre cele două cluburi sunt foarte bune, în condițiile în care primarul Berceniului a jucat fotbal la Dinamo, iar în ultimii ani echipa a fost antrenată pentru mult timp de fosta glorie dinamovistă Marin Dragnea.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 21 Jan. 2015, 11:51 Campionat
Pe aceeași temă