Academica a făcut instrucție cu buzoienii

Mihai Andries 08 Sep. 2014, 13:38 Campionat
Academica a făcut** instrucție cu buzoienii

CS Academica Argeș a debutat cu dreptul, în fața spectatorilor piteșteni. Echipa adoptată de Primăria Pitești a învins, sîmbătă, cu 3-0, pe stadionul din Trivale, pe Gloria Buzău și se menține lider în seria I a ligii secunde, cu maximum de puncte, după două etape, și fără gol primit. Echipa pregătită de Marius Baciu n-a avut e­mo­ții în acest meci, pentru că trupa lui „Vioară” a oferit o replică destul de slabă.

Gazdele au deschis scorul, după numai un sfert de oră, prin Dedu, care a înscris, cu un șut din interiorul careului, în poarta lui Gherasim, ce respinsese în față un șut deviat de un coechipier. După marcarea golului, tot gazdele au fost cele care au pus presiune pe adversar și au dictat ritmul. Academica a trecut la timonă și a mai irosit, în prima repriză, încă două mari ocazii de gol, prin Vențer, care a tras peste poartă, din interiorul careului, și Popovici, care, din fața porții, a trimis în bară. Gazdele și-au dublat avantajul pe tabelă, cu două minute înainte de final, prin Popovici, care, cu un șut violent din interiorul careului, l-a învins pe Gherasim, ce n-a avut nici o reacție și a privit ca la teatru cum balonul se duce în plasă.

După pauză, Academica a rămas în inferioritate numerică, după ce Szabo, care in­trase pe teren de doar 7 minute, a văzut direct cartonașul roșu, în urma unei intrări de K 1 la goalkeeperul oaspeților. Centralul meciului a reechilibrat repede balanța, Voicu primind al doilea galben, pentru un fault grosolan, și implicit cartonașul roșu. Un minut mai tîrziu, Academica a lovit pentru a doua oară bara, prin Vențer (foto), care și-a luat revanșa, cu 12 minute înainte de final, cînd a înscris din fața porții, în urma unei faze de maestru a lui Hamed Kone, care, fără nici o exagerare, poate fi considerat omul meciului.

Gloria putea înscrie golul de onoare, cu zece minute înainte de ultimul fluier al centralului, cînd Pușcașu a fost faultat în careu de Popovici, însă Bobe a trimis în transversală, de la punctul cu var.

ACS ACADEMICA ARGEȘ – GLORIA BUZĂ‚U 3-0 (2-0)
C. Dedu 15, Sg. Popovici 43, Vențer 78

Academica: C. Lungu – St. Stancu, Vițelaru, Fl. Popa, Sg. Popovici – Olariu, B. Pătrașcu – Vențer, H. Koné (min. 85 Tătar), C. Dedu (min. 80 Buia) – Pătulea (min. 57 I. Szabo). Antrenor: Marius Baciu.
Gloria: Gherasim – Cl. Dumitrescu, Vlaicu, Ad. Ghinea (min. 73 Amet), G. Ghiță – Pușcașu, G. Marcu – Burlacu (min. 62 R. Dumitru), A. Voicu, Bobe – L. Pîrvu (min. 46 Răduca) Antrenor: Viorel Ion
Cartonașe galbene: Popovici, Pătulea / Cl. Dumitrescu, Ad. Ghinea, A. Voicu
Cartonașe roșii: I. Szabo (64) / A. Voicu (68)
Arbitri: Marius Omuț (Oradea), Marius Marica (Bistrița), Marius Bălan (Dej)

Sursa: Curierul zilei

Mihai Andries 08 Sep. 2014, 13:38 Campionat
Pe aceeași temă