A treia încercare a fost cu noroc! Chindia și-a asigurat matematic prezența la barajul pentru promovare și poate ajunge în Liga 1 după fix 20 de ani. Croitoru: „Avem șansele noastre”

Marius ANGHEL 09 May. 2018, 11:43 Campionat
A treia încercare a fost cu noroc! Chindia și-a asigurat matematic prezența la barajul pentru promovare și poate ajunge în Liga 1 după fix 20 de ani.** Croitoru:

Al treilea sezon consecutiv petrecut în Liga 2 a fost, de această dată, unul cu obiectiv dus până la capăt pentru Chindia Târgoviște. La a treia încercare, echipa dâmbovițeană a reușit să-și asigure prezența cel puțin la barajul pentru promovarea în prima ligă. După o pauză de fix 20 de ani, Târgoviștea are șanse să acceadă în principalul campionat de fotbal al țării. Remiza de marți seară de la Mioveni, scor 2-2, i-a asigurat, matematic, prezența Chindiei la barajul contra ocupantei locului 6 din play-out-ul Ligii 1.

La primul sezon de la revenirea în Liga 2 (2015/2016), Chindia a terminat play-off-ul Seriei a 2-a pe locul 3, la un punct în spatele liderului Gaz Metan Mediaș, care a promovat direct, și tot la un punct față de UTA Bătrâna Doamnă, care mergea la barajul cu Dunărea Călărași. Eșecul de la Arad, 1-3 cu UTA, chiar cu două etape înainte de final, i-a privat atunci pe dâmbovițeni de o promovare directă.

Apoi, în sezonul 2016/2017, după trecerea la o singură serie, Chindia termina pe locul 5, după un final în care a cedat presiunii, și rata din nou prezența la baraj, tot în favoarea clubului UTA Bătrâna Doamnă.

Acum, Chindia și-a văzut visul împlinit. Egalul de ieri seară cu CS Mioveni, scor 2-2, în care a jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică și a fost condusă de două ori, i-a adus echipei lui Nicolae Croitoru siguranța prezenței la barajul pentru promovare. Chiar dacă diferența față de FC Argeș și CS Afumați e de 8 puncte, una recuperabilă matematic în ultimele cinci etape rămase până la finalul sezonului, cele două cluburi nu au drept de participare la baraj, implicit promovare, fiindcă sunt de drept public, astfel că ar depăși-o degeaba pe Chindia în clasament. În plus, FC Argeș și CS Afumați nu au solicitat licență pentru Liga 1.

Astfel, singurul pericol pentru formația din Târgoviște era Academica Clinceni, aflată pe poziția a 6-a și care avea drept să participe la cele două meciuri pentru a trece la Liga 1. Remiza cu Mioveni a rezoltat însă această problemă. Diferența dintre cele două cluburi s-a mărit acum la 13 puncte, iar cum Chindia va obține o victorie la „masa verde”, cu Olimpia, în ultima etapă, acest lucru a făcut-o acum să obțină matematic îndeplinirea obiectivului. Practic, diferența de 13 puncte pe care târgoviștenii o au față de Clinceni nu mai poate fi recuperată în cele patru jocuri pe care elevii lui Croitoru le mai au de desfășurat în acest sezon.

„Nu am avut un retur așa cum mi-l doream. Dacă în prima parte a acestui sezon am reușit să legăm rezultatele pozitive, acum jocul echipei nu s-a ridicat la ceea ce noi ne doream, nici măcar la ceea ce am realizat în turul campionatului”, a spus, într-un interviu acordat pentru db-sport.ro, antrenorul Nicolae Croitoru, care crede că Chindia are șanse la barajul pentru promovare cu actualul lot: „Cred că trebuie să ne gândim la lucrurile care sunt acum, imediate, și pe care trebuie să le rezolvăm. Avem speranțe. Este foarte important ca jocul, calitatea sa, să crească, să ne îmbunătățim organizarea, să ne îmbunătoțim faza ofensivă. Sunt atâtea lucruri care nu au fost tocmai ok în returul ăsta de campionat. Și noi avem șansele noastre la baraj”.

În acest sezon, lupta pentru evitarea retrogradării din Liga 1 este extrem de strânsă, astfel că s-a ajuns ca FC Voluntari (24 puncte), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (23 pct.), Concordia Chiajna (22 pct.), Gaz Metan Mediaș (21 pct.), ACS Poli Timișoara (19 pct.) și Juventus București (16 pct.) să tremure pentru a nu ocupa una dintre cele două poziții care duc direct în eșalonul secund. În cel mai bun rău caz, clasarea pe poziția care duce la baraj le-ar mai da o șansă, destul de mare, de a se menține. La baraj vor întâlni Chindia. Meciul tur are loc pe 9 iunie, iar returul pe 13 iunie. Ordinea disputării partidelor va fi stabilită prin tragere la sorți.

Chindia Târgoviște a înregistrat în cele 33 de meciuri desfășurate până acum în Liga 2, în acest sezon, 19 victorii, 9 egaluri, 5 înfrângeri, golaverajul 65-26 și 66 de puncte. În următoarea etapă, târgoviștenii joacă duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, echipa aflată pe locul 2 care cu un egal va promova matematic direct în Liga 1. Dunărea Călărași a realizat deja acest obiectiv runda trecută.

AICI puteți vedea desfășurarea LIVE-TEXT a meciului cu CS Mioveni

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 09 May. 2018, 11:43 Campionat
Pe aceeași temă