A refuzat noul Rapid și visează să-și ducă în Liga 1 echipa unde e manager general. Dorința lui Dănuț Perjă la aniversarea a 44 de ani

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 17:45 Campionat
A refuzat noul Rapid și visează să-și ducă în Liga 1 echipa unde e manager general.** Dorința lui Dănuț Perjă la aniversarea a 44 de ani

Dănuț Perjă este un personaj aparte în viața echipei care a readus Petroșaniul în Liga 2. Numit la începutul anului în funcția de manager general pe când Energeticianul se numea Șirineasa și evolua în Liga 3, fostul fotbalist care a scris istorie cu Rapidul spune că pentru a veni la Petroșani chiar a refuzat o ofertă primită pentru a se implica în noul proiect al grupării din Giulești.

Perjă împlinește astăzi, 14 noiembrie, 44 de ani, și a acceptat să vorbească chiar de ziua sa despre experiența pe care o trăiește în Valea Jiului, dar și despre șansele echipei din Liga 2 la promovare. Sâmbătă, ACS Energeticianul va juca un meci al orgoliilor, la Târgu Jiu, cu Pandurii.

„Nimic nu este imposibil. Important este ca noi să câștigăm cât mai multe meciuri, iar din iarnă vom vedea ce șanse avem. Și chiar mi-aș dori ca oamenii din Vale să aibă fotbal de Liga 1. Nu vă ascund faptul că înainte de a veni la Petroșani am refuzat o ofertă venită chiar de la echipa mea de suflet, Rapid. Mi-aș dori ca de ziua mea să primesc o victorie din partea echipei în meciul de sâmbătă, cu Pandurii Târgu Jiu”, spune Dănuț Perjă, care nu uitat că în urmă cu mulți ani a jucat pe iarba de la Petroșani în tricoul Rapidului în meciul cu „cântec” care i-a lăsat echipa fără titlul de campioană, Jiul înclinând atunci balanța spre Steaua.

„E cea mai puternică Liga 2 din ultimii 10 ani”

Fostul fundaș vede actuala ediție a Ligii 2 ca fiind cea mai atractivă din ultimii ani. „E cea mai puternică din ultimii 10 ani, mai ales prin prisma numelor cu tradiție a echipelor participante. Se investesc foarte mulți bani și sunt foarte mulți jucători valoroși. În ceea ce ne privește, am pierdut niște puncte destul de ușor în meciurile cu  Ripensia, UTA Arad, CS Mioveni, Farul Constanța, niște puncte care ne ajutau mult în clasament. Este un campionat foarte echilibrat, de aceea surprizele pot apărea oricând. Nu ascund faptul că mi-aș dori să văd mult mai mulți oameni la meciurile de la Petroșani și vom face totul să readucem lumea la stadion. Avem nevoie de publicul din Vale, care este unul cald și pătimaș. Este un bun cunoscător al fenomenului”, a comentat Perjă.

Dănuț Perjă este născut la data de 14 noiembrie 1974. În luna martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României de atunci, Traian Băsescu, deoarece a făcut parte din echipa Rapidului care a obținut calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006. Acum, la Petroșani, colaborează cu alți doi foști rapidiști: „Mă bucură faptul că la Petroșani colaborez cu alți foi foști colegi de la Rapid, Emil Dică și Bogdan Andone, dar am o colaborare excelentă cu toți ceilalți”.

Sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, are loc meciul dintre Pandurii și Energeticianul. După 16 etape desfășurate în Liga 2, Energeticianul ocupă locul 8, cu 24 de puncte, cu 14, respectiv 12 mai puțin decât primele două clasate pe locurile promovabile. Pandurii e pe locul 10, cu 21 de puncte.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 17:45 Campionat
Pe aceeași temă