Perjă îi dă replica lui Stoenac, după ce jucătorul a atacat Energeticianul și pe patronul ei. „Să-și facă o proprie analiză. Doar atât îi spunem, să-și reamintească trei zile”

Perjă îi dă replica lui Stoenac, după ce jucătorul a atacat Energeticianul și pe patronul ei.**

Energeticianul s-a despărțit zilele trecute de încă un jucător, al nouălea în finalul acestui an, chiar dacă prima parte a sezonului încă nu s-a încheiat. Mijlocașul Marian Stoenac (25 de ani, foto – în stânga) și-a reziliat contractul pe cale amiabilă cu echipa de la Petroșani. Declarațiile date pentru Liga2.ro i-au surprins pe oficialii clubului aflat pe locul 9 în Liga 2, care credeau că despărțirea a fost una de comun acord și cu loc de „bună ziua”.

Fostul decar al Energeticianului a declarat că avea două luni restanțe, a vorbit despre situația grea prin care a trecut echipa în special în startul sezonului, dar a avut cuvinte dure și pentru finanțatorul clubului, Nicolae Sarcină, despre care a spus că este „un om foarte schimbător. Astăzi spune un lucru, iar mâine altceva. Promite multe și face foarte puține.”

„Doar atât îi spunem, să-și reamintească trei zile când a lipsit de la antrenamente, anumite accidentări au fost suspecte și nu au fost confirmate de RMN”

În replică, Dănuț Perjă, managerul general al Energeticianului, spune că Stoenac minte că jucătorul a avut două luni restanțe și îi recomandă să își facă o proprie analiză asupra comportamentului său. Fostul rapidist vorbește despre lipsă de la antrenamente și accidentări suspecte ale mijlocașului.

„La momentul rezilierii contractului, de comun acord, jucătorul mai avea o întârziere a salariului de 11 zile de la data scadentă, nicidecum două luni. Nu a fost prima dată când a cerut rezilierea contractului, a făcut-o de nenumărate ori, spunând că renunță la bani. A spus că renunță la bani numai să plece. A plecat și cu bani, nu a renunțat la toți banii. Nu vrem să intrăm în conflict cu jucătorul, care a criticat conducerea clubului. Rugămintea noastră a fost să dea totul pentru echipă până la pauza competițională, iar apoi îl lăsăm să plece unde vrea el. Jucătorul ar fi trebuit să-și facă o proprie analiză și să vadă dacă a avut un comportament de jucător profesionist. Doar atât îi spunem, să-și reamintească trei zile când a lipsit de la antrenamente, anumite accidentări au fost suspecte și nu au fost confirmate de RMN”, a declarat Perjă pentru Liga2.ro.

Achiziționat de Energeticianul de la Juventus București (n.r. – redenumită Daco Getica) în luna iunie 2018, după ce formația din Capitală retrograda din Liga 1, iar cea de la Petroșani promova în Liga 2, Marian Stoenac a evoluat în acest sezon în 15 meciuri, dintre care nouă ca titular, și a înscris două goluri.

„Nu sunt probleme financiare. Mai facem economii dacă rezultatele nu sunt cele așteptate”

Portarul Horațiu Moldovan, fundașii Cosmin Achim, Emil Ninu și Marius Tomozei și mijlocașul Viorel Nicoară, Octavian Vasile, Lucian Iordache, Laurențiu Manole și Marian Stoenac sunt jucătorii care s-au despărțit în ultima perioadă de Energeticianul.

Dănuț Perjă spune că aceste rezilieri au fost decise după ce obiectivul de a promova în Liga 1 a fost ratat, în acest moment echipa este la 16 puncte în spatele liderului Chindia. Managerul transmite că Energeticianul nu are probleme financiare, ci doar s-au luat măsuri pentru economisire.

„Interesul nostru nu este să intrăm în polemici cu jucătorii. Pur și simplu ne-am îndepărtat de obiectivul propus în vară și am decis să renunțăm de comun acord la unii jucători. Nu avea rost să mergem în continuare cu jucători care aveau salarii foarte mari, iar obiectivul nostru are de suferit. Asta nu înseamnă că avem probleme financiare, mai facem economii dacă rezultatele nu sunt cele așteptate. Nu suntem nici primul nici ultimul club care face o remaniere de lot. Avem tot dreptul să negociem rezilierea de contracte cu acei jucători pe care clubul și stafful tehnic consideră că nu mai intră în vederile echipei. Cei cu care am reziliat contractele aveau și varianta să nu accepte acest lucru. Nu i-a forțat nimeni. La Petroșani jucătorii au condiții bune de antrenamente. Cu trei mese pe zi, cu prime de joc consistente și salarii bune. Ne-am fi dorit ca jucătorii să câștige cât mai multe meciurile și să ia bonusurile destul de consistente și poate nu ajungeam în situația actuală. Considerăm că declarația lui Stoenac nu este una conformă cu realitatea. Le dorim jucătorilor de care ne-am despărțit multă baftă la echipele unde vor juca și le mulțumim de colaborare”, a spus Dănuț Perjă.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Pe aceeași temă