Energeticianul crede în salvare. Cu Snagovul vrea prima victorie din acest an. Conducerea a redus la jumătate prețul biletelor. Perjă: „Avem nevoie de susținerea publicului din Vale”

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 19:42 Campionat
Energeticianul crede în salvare. Cu Snagovul vrea prima victorie din acest an.** Conducerea a redus la jumătate prețul biletelor. Perjă:
  • Energeticianul se află într-o situație delicată cu cinci etape înainte de finalul sezonului, pe loc retrogradabil, și are nevoie mai mult ca oricând de susținerea spectatorilor pentru a câștiga bătălia de sâmbătă cu Sportul Snagov. Pentru a atrage cât mai multă lume la stadionul din Petroșani, oficialii echipei au redus prețul biletelor și vor organiza o tombolă. Intrarea la meci va fi de 10 lei.

 

Echipa care își desfășoară jocurile de pe teren propriu pe stadionul Jiul din Petroșani nu-și mai permite pași greșiți pentru a evita retrogradarea. Energeticianul va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Sportul Snagov, un meci în care are nevoie de victorie ca de aer. Oficialii au decis să reducă prețul biletelor de meci de la 20 de lei la 10 lei pentru a veni cât mai multă lume la stadion. „Acest meci este foarte important pentru noi. Avem nevoie de susținerea publicului. Să ne fie alături. Echipa este motivată și dornică de victorie. Sperăm să obținem prima victorie din acest an”, a spus președintele Alin Zgripcea.

Energeticianul se află pe locul 16 în clasament, ultimul loc retrogradabil, cu 35 de puncte, dar fără nicio victorie în acest an. Adversara de sâmbătă a elevilor pregătiți de Viorel Tănase este Sportul Snagov. Aceasta din urmă se află pe locul 5 și este ca și ieșită din lupta pentru promovarea în Liga 1. Așa că presiunea mare este pe umerii trupei care joacă la Petroșani.

Mingi cu autografe pentru suporteri

Cei care vor fi prezenți sâmbătă la meci vor avea parte de o tombolă din partea organizatorilor. Clubul Energeticianul va pune la bătaie mingi de cea mai bună calitate cu autografele jucătorilor.

„Întotdeauna am avut nevoie de susținerea publicului din Vale, de aceea ne bazăm pe sprijinul lor în ultimele meciuri în care luptăm pentru salvarea de la retrogradare. Eu, ca fost jucător de fotbal, știu cel mai bine ce înseamnă să ai aportul publicului. Practic, publicul te poate purta spre victorii de neuitat. Este cel de-al 12-lea jucător al nostru. De aceea, fac un apel la oamenii din Vale, care sunt buni cunoscători ai acestui fenomen, să vină să ne susțină. Pe vremea când jucam eu fotbal la Rapid și veneam la Petroșani era, aici, o atmosferă extraordinară, care te făcea să simți că ești jucător. De așa ceva avem noi nevoie sâmbătă. Aș mai vrea, de asemenea, să fac un apel către Primăria Petroșani să vină în sprijinul nostru, iar sâmbătă îi așteptăm pe toți cei de acolo la meci. Ne dorim din tot sufletul să rămânem în liga a doua pentru a ne putea, în acest fel, să ne îndeplinim promisiunea făcută acum un an și anume aceea de a face o echipă puternică, competitivă, care să promoveze în Liga 1. Noi nu am uitat de promisiunile făcute în discuțiile cu primăria și, dacă ne vom salva, vom face toate demersurile legale să ducem mai departe tradiția Jiului sau fotbalul din Petroșani”, a declarat managerul clubului, Dănuț Perjă.

Energeticianul – Sportul Snagov se joacă sâmbătă, de la ora 11:00.

După 33 de etape, Sportul Snagov, una dintre echipele care în acest sezon s-a clasat de multe ori pe primul loc, ocupă acum locul 5, cu 63 de puncte. Cu cinci etape înainte de finalul campionatului, ilfovenii sunt la 13 puncte de Academica Clinceni, zece de Chindia Târgoviște, șase de „U” Cluj și două de Petrolul, deci șanse, matematice, are, inclusiv să urce pe locul 1, însă, realist, diferența de șase puncte față de „U” Cluj e cel mai ușor de recuperat pentru a prinde măcar locul de baraj pentru promovare. În ultimele meciuri, Snagovul va întâlni echipele Energeticianul (d), ASU Poli (a), „U” Cluj (d), Aerostar (a) și FC Argeș (d).

Energeticianul are trei puncte în spatele celor de la Pandurii, prima clasată deasupra locurilor retrogradabile. De trei etape este antrenată de Viorel Tănase, și a obținut două remize și o înfrângere. În ultimele cinci etape are meciuri cu Sportul Snagov (a), CS Balotești (d), Pandurii (a), Metaloglobus (d) și Chindia (a).

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 19:42 Campionat
Pe aceeași temă