A ieșit așa cum a vrut Pană! Rosso-nerii au urcat pe podium

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 16:44 Campionat
A ieșit așa cum a vrut Pană!** Rosso-nerii au urcat pe podium

Metalul Reșița a învins astăzi, în Valea Domanului, cu 2-1 (1-0), FC Bihor Oradea și a urcat din nou în clasament, etapa viitoare urmând să se bată pentru podium.

La fel ca în deplasarea de la Slatina, elevii lui Marian Pană nu s-au mișcat deloc bine în prima repriză și doar intervențiile excelente ale portarului Pascal i-au salvat în mai multe rânduri. Bic l-a făcut mare pe portarul Reșiței de două ori la aceeași fază, după ce, și până în acel minut 21, tot orădenii fuseseră mai periculoși. Pe fondul unui joc deloc inspirat al reșițenilor, Pană nu s-a așezat deloc pe bancă și a strigat în permanență. Înainte de mijlocul primei reprize, a fost obligat de o accidentare să schimbe devreme, Mureșan luându-i locul lui Stoica, jucător-cheie în sistemul gândit de tehnicianul Metalului, un 4-2-3-1. Lukacs a fost și el aproape de deschiderea scorului, dar același Pascal s-a evidențiat cu un reflex excelent. Cu cinci minute înainte de pauză, la prima ocazie importantă, Vasile a centrat perfect pentru Szabo, care a punctat pentru 1-0 cu o reluare simplă, din zece metri. Repriza s-a încheiat cu un șut frumos al lui Tomozei, de la 25 de metri, dar respins bine de portarul oaspeților, Smaranda.

Imediat după pauză, reșițenii au beneficiat de un penalty, acordat destul de ușor de arbitrul clujean Dreve, care a văzut henț în urma unei aruncări de la margine. Staicu, idolul galeriei, a înscris cu precizie și a dus scorul la 2-0. Căpitanul Vătăjelu a avut două bune oportunități de a înscrie pentru 3-0 și a închide, practic, jocul, dar la prima a trimis puțin alături, pentru ca la a doua să se opună transversala.

Finalul partidei a fost din nou unul cu emoții pentru fanii reșițeni și asta, deoarece oaspeții au redus din handicap prin Lukacs, când mai erau de jucat ceva mai mult de zece minute, cu tot cu prelungiri. Metalul a rămas în zece oameni imediat după primirea golului, Mureșan fiind eliminat pentru al doilea galben. Pană a mai făcut două schimbări, mai mult pentru trecerea timpului, elevii săi au ținut bine de minge și toate cele trei puncte puse în joc au rămas în Valea Domanului.

„Sunt foarte mulțumit că am câștigat, este o victorie importantă, dar este pentru a doua oară când intrăm foarte timorați în joc, fără luciditate, și consider că la echipa noastră nu trebuie să se întâmple așa ceva. A fost o victorie muncită, meritată pe deplin, ne puteam desprinde la trei sau patru goluri diferență. Nu mi-a plăcut începutul jocului, dar una peste alta sunt mulțumit. Consider că acest lot de jucători nu este unul care să se apere în propria jumătate de teren, noi trebuie să punem presiune pe adversar, să ne impunem jocul. Am făcut zece puncte și ne propunem să câștigăm la Vâlcea”, a declarat Marian Pană.

Gheorghe Ghiț, antrenorul lui FC Bihor, a vorbit despre motivele pentru care echipa sa a pierdut. „Diferența a făcut-o Pascal cu intervențiile lui miraculoase din prima repriză. Am făcut o primă repriză foarte bună, dar asta nu ajunge. Am luat gol la o greșeală de organizare. Adversarii au marcat la al doilea șut pe poartă, în timp ce noi am irosit patru ocazii mari. Echilibrul s-a rupt la acel 11 metri, la o fază de joc în care nu știu dacă se impunea henț, când doi jucători erau în duel unu la unu”, a precizat Ghiț.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 16:44 Campionat
Pe aceeași temă