96 de ani de istorie și un meci chinuit. „U” Cluj a remizat cu Unirea Tărlungeni, după un joc încheiat cu scandal

Cu siguranță nu era visul fanilor Universității să serbeze 96 de ani de la înființarea echipei într-un meci cu Unirea Tărlungeni, o echipă venită pe un stadion în care încap de 10 ori mai mulți spectatori decât numărul locuitorilor din comuna pe care o reprezintă. Realitatea este de multe ori mai dură decât o speră unii, iar în realitate Universitatea Cluj a fost de nivelul Tărlungeniului, cel puțin în prima repriză a meciului de miercuri, din etapa a 16-a a Ligii 2.

Pe un teren greu și fără cei mai tehnici jucători, Calcan și Ursu, clujenii au găsit cu greu culoare spre poarta lui Muțiu, în timp ce oaspeții s-au apărat avansat, dar n-au fost foartea deciși la capitolul contraatac. Ocaziile au fost puține, în prima parte și s-au consumat la poarta Unirii. Greu (31) l-a încercat pe Muțiu, direct din corner, iar goalkeperul a scos de sub transversală. Crișan (32) n-a putut marca de la 6 metri, cu capul, iar Vlăsceanu (38)a scos de pe linia porții șutul lui Greu, care îl depășise în prealabil pe portar.

Penalty la ultima fază?

Unirea Tărlungeni i-a luat tare pe tinerii jucătorii ai lui „U” Cluj în debutul părții secunde, iar Forika (54), cu o reluare de la 6 metri pe lângă poartă, a ratat cea mai mare ocazie a oaspeților. Apoi, aceștia s-au „stins”, iar clujenii s-au mutat în terenul advers. N-au reușit să răzbească însă, în fața unei apărări aglomerate a Unirii.

Pe final, clujenii „au luat foc”, la o cădere în careu a lui Greu, la care au cerut penalty, dar arbitrul a dictat simulare și l-a eliminate pe jucătorul lui Teja pentru al doilea galben. S-a terminat 0-0, o aniversare tristă pentru clujeni la 96 de ani de la înființare a echipei pe care o reprezintă.

UNIVERSITATEA CLUJ    0
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0

Niczuly – Butean, R. Crișan, Fl. Cordoș, Hîmpea – Boboc, Cîndea (N. Janos ”73) – Greu, Kovacsk (cpt.), Schieb (Al. Dulca ”58) – Cocină (C. Popescu ”82)
Rezerve neutilizate: Țicrea – Al. Mutu, Keresztes, Moruțan
Antrenor: Mihai Teja
Eliminat: Greu ”90+2 (cumul de galbene)

Muțiu – Vlăsceanu, Forika, Seb. Bucur, S. Marin (cpt.) – M. Popescu, G. Monea (Podlesnîi ”90+1), Vasiloi, Minciună, Petra – Petrean (Petrean ”70)
Rezerve neutilizate: Dănălache – Coltofean, L. Nicolae, Dâlbea
Antrenor: Daniel Bona

Stadion: Cluj Arena (Cluj Napoca); Spectatori: 600; Arbitru: Sergiu Popa 1 (Aiud); Asistenți: Joszef Peter 3 (Sfântu Gheorghe) și Damian Antal 3 (Bacău); Jucătorul meciului: George Vlăsceanu 3.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă