90 de minute de asalt și două goluri pe final. Chindia a câștigat greu cu Metalul, dar și-a consolidat poziția de lider

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 14:19 Campionat

Chindia și-a reconfirmat, miercuri seară, statutul de lider incontestabil al Ligii 2. Pe o vreme rece, un teren greu și într-o atmosferă mohorâtă pe stadionul din Ghermănești, animată doar de galeria numeroasă venită de la Târgoviște, echipa lui Nicolae Croitoru s-a impus pe final cu Metalul Reșița, 2-0, ambele goluri picând după minutul 70.

Chindia a dominat jocul pe toată durata celor 90 de minute, dar s-a lovit de zidul reșițenilor-ilfoveni, care a rezistat eroic până după jumătatea mitanului secund. Honciu (5) a nimerit bara în debutul jocului, pentru ca tot el să deschidă scorul (73), după o fază colectivă de atac a Chindiei, la care defensiva Metalului a comis prima greșeală majoră din meci. Până atunci, Liviu Mihai (37), Neguț (38) și Honciu (43) nu l-au putut învinge pe Samoilă în prima parte a jocului, iar după pauză Cherchez (47, 57) și Rosciugă (69) s-au întrecut și ei în ratări.

Peste șase minute de la deschiderea scorului, Neguț a rezolvat meciul cu un șut simplu, în dreapta portarului, pentru 2-0.

Pe final, apărarea Reșiței a cedat definitiv, dar Cherchez (81), Neagoe (87) și Parghel (89) au ratat șanse importante de a mări diferența de pe tabela de marcaj. Asta la figurat, pentru că la Snagov tabela nu e funcțională.

Honciu, patru goluri în ultimele patru etape: „Facem tot ce ține de noi să fim sus”

Decarul Chindiei, Georgian Honciu, a marcat în fiecare dintre ultimele patru jocuri disputate de liderul Ligii 2. Honciu a punctat cu Vâlcea, la Suceava, acasă cu Brăila și la Ghermănești, cu Metalul.

Urmăriți mai jos un mini-interviu realizat după victoria de miercuri seară, 2-0 cu Metalul, care ține Chindia pe primul loc și după etapa a opta a campionatului:

Duminică după-amiază, acasă cu CS Mioveni

Chindia rămâne pe primul loc în Liga a 2-a, cu 21 de puncte, și e urmată în clasament de Juventus București cu 19 și FC Brașov cu 18 puncte. Echipa de lângă Turn va juca duminică pe teren propriu, de la ora 15:00, cu CS Mioveni.

De partea cealaltă, Metalul Reșița pierde după două victorii consecutive, rămâne cu 6 puncte în clasament și se clasează pe locul 18, retrogradabil. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa lui Rufă merge la Râmnicu Vâlcea.

METALUL REȘIȚA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    0-2
Honciu ’73, Neguț ’79

Samoilă – Dănănae, Cioranu (Cl. Ștefan ’81), Cr. Dima, Bg. Stancu – E. Matei – Bg. Oancea (F. Paraschiv ’81), Ken Tassin (Cr. Ionescu ’68), Seb. Ghinga (cpt.), Buduroi – Rz. Pădurețu
Rezerve neutilizate: Prvulovic – I. Dinu, Chira, Bortoneanu
Antrenor: Mihai Stoica

Meilă – Dr. Pătru (cpt.) C. Dinu, Vătavu, Martac – Parghel, L. Mihai (Pencea ’86), Honciu (Andr. Neagoe ’81), Rosciugă (Nisipeanu ’72) – Cherchez, Neguț
Rezerve neutilizate: Aioani – Bg. Dinu, Ispas, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Voința (Ghermănești); Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Mihaela Țepuță (București) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

Articol scris de Ionuț MARIN
Video: DBsport
Foto: Cătălin CLOPOTARU

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă