3.000 de oameni, dezamăgiți de Chindia la revenirea în Liga 2. „Studenții” cu șepci roșii au debutat cu victorie la Târgoviște

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 02:58 Campionat
3.000 de oameni, dezamăgiți de Chindia la revenirea în Liga 2.**

Chindia Târgoviște n-a spălat rușinea din Cupă și a pierdut acasă, sâmbătă, 29 august, 0-1 cu „U” Cluj, la revenirea în Liga a 2-a după doi ani. Echipa antrenată de Nicu Croitoru a dat impresia că domină ostilitățile, dar a jucat haotic, s-a apropiat rareori de poarta clujenilor și, cel mai important, n-a reușit să înscrie în fața unei echipe cu media de vârstă 20 de ani.

Calcan (15) a deschis scorul la prima acțiune serioasă a oaspeților. Tot Calcan (25), decarul lui „U”, a ratat desprinderea, iar până în pauză Kovacs și-a lăsat echipa în zece (39, al doilea galben). Finalul reprizei a adus Chindia în careul clujenilor, tot fără precizie și fără orizont: singura ocazie de Doamne Ajută a fost bara lui Cherchez (43).

La fel au stat lucrurile în debutul mitanului secund: Chindia în ofensivă, Universitatea în propriul careu, fără modificări pe tabelă, dar și fără mare pericol pentru Niczuly. Hențul stupid al lui Pătru a restabilit egalitatea în teren: roșu pentru căpitan (64) și plumb în picioare pentru echipa care păruse mai activă.

Finalul a fost urât, încâlcit, cu multe trageri de timp, evident ale oaspeților și cu o echipă gazdă care probabil nu a înțeles că s-a schimbat nivelul și a orbecăit aiurea spre un nefericit -3 la adevăr…. Din start!

Jucătorii aduși de Bălașa au fost jenanți

Chindia a început cu Cruceru și Neniță pe posturile U19, impuse de FRF. Cei doi jucători aduși de Chindia de la Viitorul pe filiera Cristi Bălașa au dezamăgit crunt și au fost huiduiți copios de oamenii din tribune. Croitoru a mutat totuși bine, înlocuindu-i pe ambii, absolut penibili la debutul în tricoul Chindiei: Stoica și Nisipeanu și-au făcut bine treaba și ar merita să joace titulari.

„Poate au prins o zi mai proastă, dacă ieșea bine, era bine și pentru ei”, a încercat să explice Bălașa, după unele surse adus la club să îi ia locul lui Nicu Croitoru.

Una peste alta, după ce i-au hulit pe Crăciunescu&co. că ar fi crescut la Târgoviște jucătorii lui Gică Popescu, actualii asociați sau șefi ai clubului aduc și plătesc jucători de la Academia Hagi, de la Timișoara, Chiajna etc. cu care echipa arată jalnic.

3.000 de spectatori, 100 de la Cluj

Tribunele stadionului „Eugen Popescu” s-au umplut cu 20 de minute înainte de primul fluier al arbitrului Cătălin Buși. De la Cluj au ajuns 100 de suporteri, Chindia a fost încurajată de inimoasa galerie Commando Dracula, iar atmosfera a fost una frumoasă, mult peste nivelul Ligii a 2-a, măcar din punct de vedere al asistenței.

Din păcate, nici în 2015 spectatorii de la Târgoviște nu au avut de unde să își procure un pahar de apă minerală, un sandwich sau un suc pe stadion, în condițiile în care termometrele au indicat 34 de grade la ora jocului. Tot respectul pentru fanii Universității, care și-au susținut fair-play echipa și au parcurs peste 800 de km dus-întors pentru a fi alături de favoriți în primul meci al sezonului.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – UNIVERSITATEA CLUJ 0-1
Calcan ’15

Gârlea – Pătru, Ispas, Vătavu, C. Dinu – Neniță (C. Stoica ’46), C. Anton, A. Voinea (L. Mihai ’70), A. Cruceru (Nisipeanu ’77) – Cherchez, D. Popa
Rezerve neutilizate: Meilă – Parghel, Martac, B. Vasile
Antrenor: Nicolae Croitoru
Eliminat: Pătru ’64 (două galbene)

Niczuly – Dulap, A. Mutu, Cordoș, Coc – Kovacs, Boboc (Cândea ’84) – Oct. Ursu (Butean ’73), Calcan, P. Popescu (Greu ’80) – Schieb
Rezerve neutilizate: Țicrea – Tarcea, Crișan, Hîmpea
Antrenor: Marius Popescu
Eliminat: Kovacs ’40 (două galbene)

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 3.000; Arbitru: Cătălin Buși; Asistenți: Florin Păunescu și Marius Florin Badea (toți din Râmnicu Vâlcea); Jucătorul meciului: Andreas Calcan.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Ionuț PARGHEL

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 02:58 Campionat
Pe aceeași temă