3-0, un avantaj insuficient pentru FC Brașov. Ce spune Szabo după remiza cu CS Mioveni. Matei pleacă

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 13:02 Campionat

„Stegarii” au condus cu 3-0 în minutul 23, dar au trăit un adevărat coșmar în finalul meciului de joi cu CS Mioveni! După cum evoluat lucrurile în startul partidei, puținii spectatori se frecau la ochi văzând cum brașovenii zburdă pe teren. Andor a deschis scorul în urma unei lovituri liberă de la 30 de metri ușor lateral dreapta, la care portarul Popescu a fost luat prin surprindere. Buga a făcut rapid 2-0 după un corner executat de Andor, iar mânjii Brașovului, Negotei și Alupoaie, au făcut efectiv șah-mat defensiva oaspeților, ultimul ducând scorul la 3-0!

Oaspeții au revenit în joc grație reușitei lui Năstăsie din finalul primei reprize, atunci când a trecut ușor de Marin și l-a învins pe Mutu cu un șut la colțul lung. În partea secundă, brașovenii au revenit la indolența din precedentele jocuri din play-off. Adevărate bulevarde s-au deschis către poarta lui Mutu, iar jucătorii Mioveniului au ratat din toate pozițiile posibile.

Finalul avea să fie unul horror pentru brașoveni. Fundașul Marin Marian a gafat incredibil, mingea a ajuns la Năstăsie, care a tras direct în Mutu, din respingere balonul a ajuns la Florescu, care tras în mâna lui Marin, iar arbitrul a dictat penalti. Năstăsie a marcat de la punctul cu var, însă arbitrul a cerut repetarea penaltiului, transformat în cele din urmă fără probleme de același jucător. Totul a culminat cu un nou penalti acordat de arbitrul Florin Mazilu, după ce Victor Mazilu, plecat dintr-o poziție clară de offsaid a fost faultat de Livan, iar Năstăsie a dus scorul la un incredibil 3-3, un rezultat care nu ajută pe nimeni.

„Jucătorii experimentați au dat tonul la relaxare”

La finalul jocului, antrenorul Adrian Szabo a spus că relaxarea jucătorilor, în special a celor mai experimentați, a dus la acest rezultat. „Sunt foarte necăjit după un asemenea rezultat. Jucătorii care au evoluat mai puțin în acest sezon au făcut un joc bun, concludent în prima repriză. În partea secundă, chiar dacă jucatorii tineri au mai greșit, de neînțeles sunt jucătorii cu experiență, care, iarăși, nu au adunat rândurile când am simțit că pericolul se apropie. A fost un cumul de factori care au dus la acest rezultat. Am avut situații să ducem scorul la 4-0, apoi la 4-1 iar am ratat. Am tratat fazele cu lejeritate crezând că jocul este în mâna noastră. Au fost jucători cu experiență care au dat, involuntar, tonul la o relaxare prematură. Apoi, aștept și eu odată în viață ca un arbitru să aibă puterea să recunoască că a fost offsaid așa cum a fost la faza golului trei al oaspeților”, a declarat Szabo.

Matei pleacă!

Din lotul pentru meciul cu CS Mioveni nu au făcut parte atacanții Marius Matei și Bogdan Rusu. Nemulțumit de decizia antrenorului, Marius Matei i-a anunțat pe șefii clubului că vrea să plece, iar cererea golgheterului va fi acceptată fără probleme. Cel mai probabil, Matei va încheia conturile astăzi cu FC Brașov.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

FC BRAȘOV   3
CS MIOVENI   3

Andor ’14, Mug. Buga ’21, Alupoaie ’23 / Năstăsie ’44, ’88 – pen., ’90+1 – pen.

D. Mutu – Ș. Moraru, Istrofor, M. Marin, Negotei – I. Manole, Al. Coman, Alupoaie (Livan ’71), Andor – Rz. Avram (Sil. Pană ’53), Mug. Buga (cpt.)(H. Popa ’65)
Rezerve neutilizate: Căucă – R. Drugă, Pamfile, D. Ene
Antrenor: Adrian Szabo

Oct. Popescu – Toriște, Vișa, Bg. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – A. Popa (V. Mazilu ’80), Gugu (Ayza ’46), Biceanu, M. Galan (M. Vintilă ’80) – Ed. Florescu, Năstăsie
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Tirică, Calvin, Ed. Neacșu
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Tineretului (Brașov); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 13:02 Campionat
Pe aceeași temă