„100 la sută nu suntem nici acum pregătiți, dar aștept o victorie cu UTA!”. Interviu cu președintele echipei CS Mioveni, despre așteptări, pregătire și transferuri

Marius ANGHEL 27 Feb. 2018, 10:34 Campionat

CS Mioveni a terminat perioada de pregătire de iarnă cu un meci amical contra FCM Alexandria, câștigat cu 1-0. Galben-verzii au fost urmăriți din tribune și de președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, oficialul grupării argeșene așteptând un rezultat la fel de bun și în primul meci oficial din 2018, cel cu UTA de vineri, în cazul în care FRF nu dictează amânarea din cauza vremii potrivnice.

În interviul pe care vi-l redăm mai jos, acordat ziarului argeșean Curierul zilei, Olteanu spune mai multe despre așteptările sale de la acest debut, dar și despre perioada de pregătire de iarnă și transferurile făcute la echipă.

Domnule președinte, cum apreciați perioada de pregătire de iarnă a echipei?
Programul de pregătire a fost adecvat și profesionist făcut de echipa noastră. Am avut pregătire pe plan local, am efectuat și un cantonament foarte reușit, unde am avut condiții bune de antrenament, sală de forță, recuperare și recuperare medicală. Echipa a disputat și mai multe meciuri amicale, în unele am dat randamentul așteptat, iar în altele am văzut că mai este de lucrat, având minusuri pe faza defensivă și o lipsă a concentrării la finalizare. Sper ca, în această săptămână, conducerea tehnică să pună la punct și aceste aspecte, iar la ora meciului cu UTA să fie aliniat cel mai bun unsprezece.

Ce ne puteți spune despre transferurile făcute în această iarnă?
Lotul a fost completat în această perioadă. Am adus jucători acolo unde nu eram acoperiți și au fost mai multe posturi în această situație, mai ales după plecarea lui Andor și a lui Ichim, noi rămânând cu un gol în centrul apărării și la mijloc. L-am adus pe Florin Ilie, un jucător cu experiența Ligii 1, care s-a integrat foarte bine în centrul apărării. De asemenea, l-am adus și pe Neagu, un jucător ofensiv de la care așeptăm multe și care sper să se integreze foarte bine și să ajungă la forma care l-a consacrat. Au mai venit Balint, Gherghe, Roșoagă, jucători de la care aștept să demonstreze că merită să joace la Mioveni.

Dacă la penultimul amical, cel cu Chindia, echipa nu era pregătită de începerea campionatului, cum este acum, după testul cu Alexandria?
100% nu suntem nici acum, dar eu sper ca în aceste zile antrenorul să lucreze mai mult cu ei la faza ofensivă și să pună la punct problemele. La capitolul defensivă, am stat destul de bine la acest meci, deși ne-au lipsit din apărare doi jucători de bază, Gugu și Burnea. Este un lucru pozitiv că nu am luat gol, însă la capitolul ofensivă aștept ca antrenorii să aducă jucătorii în poziție de finalizare și aceștia să fie mult mai concentrați.

Ce așteptări aveți de la meciul cu UTA?
Doresc să avem un rezultat pozitiv și să jucăm un fotbal frumos, spectaculos, mai ales că meciul va fi și la TV și va fi văzut în toată țara. Sper ca publicul să vină în număr cât mai mare, iar la sfârșit să ne bucurăm împreună de prima victorie a sezonului pentru a avea liniște la celelalte meciuri.

Faptul că UTA a jucat deja un meci oficial este un avantaj mare pentru ei?
Este un mic avantaj că ei au disputat deja un joc oficial. Dar l-au pierdut… Cred că vin să recupereze din puncte la noi, dar mai sper ca echipa noastră să aibă atitudine și devotament și noi să ne impunem.

CS Mioveni – UTA, vineri, la 17:30. Dar are șanse mari să fie amânat

Partida de debut a Mioveniului în noul sezon, meciul cu UTA care contează pentru etapa a 23-a a Ligii secunde va fi televizată. Jocul a fost programat de federație și televiziuni pentru vineri seară, la ora 17:30, urmând a fi transmis în direct de DigiSport.

Meciul ar putea fi amânat însă, deoarece majoritatea cluburilor au solicitat federației să nu se joace în weekend, din cauza condițiilor meteorologice foarte rele. UTA e de acord. „Suntem și noi de acord cu anularea etapei de la finalul săptămâni, atâta timp cât vremea se anunță foarte proastă. Ne și așteaptă o deplasare lungă, la Mioveni, unde, din câte am înțeles, prognoza meteo este rea pentru vineri-sâmbătă”, a spus, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, managerul general al clubului UTA.

Felipe Franco a devenit și secund

În această pauză competițională au avut loc și câteva schimbări în stafful tehnic al echipei din Mioveni. Astfel, Mihai Olteanu a renunțat la postul de secund, care a fost preluat de preparatorul fizic adus de Roșu, Felipe Franco. Olteanu este proaspăt absolvenit al Licenței A și a preluat grupa de copii născuți 2004.

În același timp, Iulian Vladu, care era secundul lui Eftimie la echipa a doua, se va ocupa în continuare doar de grupele de juniori.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 27 Feb. 2018, 10:34 Campionat
Pe aceeași temă