Călin Cojocaru, supărat că Viitorul Pandurii a remizat cu Ripensia. A explicat de ce nu antrenează în Timișoara natală: ”Aici, ca să faci sport, trebuie să fie puțin sclavagism”

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 19:03 Liga 2
Călin Cojocaru, supărat că Viitorul Pandurii a remizat cu Ripensia. A explicat de ce nu antrenează în Timișoara natală: ”Aici, ca să faci sport, trebuie să fie puțin sclavagism”

Viitorul Pandurii a remizat la scorul de 1-1 cu Ripensia, după ce a intrat la pauză cu avantaj în meciul desfășurat sâmbătă, la Timișoara, pe stadionul Electrica, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa B.

Antrenorul echipei din Târgu Jiu, timișoreanul Călin Cojocaru, a fost nemulțumit de scorul final. El a spus că nu a luat o decizie despre viitorul pe banca echipei unde e trecut în continuare director tehnic, în timp ce despre condițiile pentru fotbal în capitala Banatului, orașul natal al său, sunt jalnice.

Viitorul Pandurii, cu altă față în meciul cu Ripensia, în comparație cu runda trecută

Etapa trecută, Viitorul Pandurii a disputat acel meci pe care deja toate echipele știu că-l bifează cu trei puncte, cel cu Unirea Constanța. Poate că rezultatul de 7-2 le-a dat o prea mare încredere, căci antrenorul a fost nemulțumit de cum au arătat contra Ripensiei.

”Un meci greu, de angajament, ne așteptam să fie așa. Știam vă Ripensia e o echipă cu cuțitul la os, ca să spun așa. A fost un meci mai mult de forță. N-am mai avut jocul făcut sâmbătă trecută, n-am mai fost așa lucizi, n-am mai avut agresivitatea necesară pe faza ofensivă și lucrul acesta s-a văzut. Trebuia să câștigăm. Suntem echipa mai bună, superioară. Avem jucători cu calitate, dar trebuie să avem mereu atitudinea de sâmbăta trecută”, a declarat Călin Cojocaru.

El a avut și cuvinte de laudă pentru adversar, care însă nu l-a surprins. ”O echipă tânără, ambițioasă, știam că se agață de orice minge. Dar astăzi jocul echipei mele m-a dezamăgit. Ei știam că o să fie arțăgoși. Noi puteam mult mai mult. Pe faza ofensivă nu am fost așa lucizi. Deși am avut încă două trei șanse, dar nu am știut de ele să profităm, să marcăm. Dacă făceam 2-0 la ocazia lui Dodoi, meciul era închis”, a punctat Cojocaru despre Ripensia.

  • Alin Țegle a deschis scorul pentru Viitorul Pandurii, în minutul 45+1, iar pentru Ripensia a egalat Rareș Butnărașu, în minutul 55.

Călin Cojocaru nu vrea să comenteze de ce a trecut director tehnic și nu antrenor. Situația clubului, și ea evitată

La Viitorul Pandurii, unele aspecte rămân mai mereu neclare. Nu s-a precizat clar dacă s-a reziliat sau nu cu Florin Stîngă, fostul antrenor, dar pare să fie ceva, căci etapele trec, iar Căln Cojocaru e trecut în raport tot ca director sportiv. El nu a vrut să comenteze acest aspect. ”Nu știu. De aspectele acestea se ocupă conducerea”, a punctat Cojocaru.

A mai spus că nu s-a hotârât ce face după ce se termină acest sezon și nu știe dacă vor fi probleme cu procesul de certificare. ”Vreau să vorbesc doar de prezent. Viitorul, după ce se termină campionatul. Nu știu dacă sunt probleme. De aspectele care nu sunt sportive se ocupă conducerea. Și sunt sigur că se rezolvă toate. Nu repercutează asupra echipei, pentru că am jucători puternici, cu personalitate, cu caracter și ei știu că aici la club problemele s-au rezolvat mereu”, a evitat Cojocaru răspunsul întrebării primite.

Cjocaru preferă să nu antreneze la Timișoara: ”Condițiile sunt un dezastru”

Întrebat de un jurnalist despre starea terenului de joc, Cojocaru a punctat că fotbalul timișorean nu mai are condiții comparative cu aproape ale niciunui mare oraș din țară. ”Și ei, și noi am jucat pe același teren. Acum să căutăm scuze de teren, nu vreau, că suntem puternici și trebuie să jucăm și pe beton. Trebuie să jucăm fotbal. Acestea sunt condițiile în România. Din păcate, autoritățile nu se implică deloc, și mă refer aici în principal la Timișoara. Și eu sunt timișorean și condițiile pentru fotbal, sport, sunt un dezastru. Nu există! Prefer în alt oraș, fiindcă suntem mai respectați și avem condiții mult mai bune. Aici, ca să faci sport, trebuie să fie puțin sclavagism”, a punctat Cojocaru, referindu-se, probabil, și la scăderea salarială a banilor care se mai plătesc în capitala Banatului pentru jocul în 11.

Viitorul Pandurii în meciul din play-out cu Ripensia: Udrea – Vulpe, Rogac, Băican, Godja – Acolatse (Nsiah 76’), Brînzan – Al. Dulca (Vl. Toma 54’, Gîrbiță 76’), Țegle (cpt.), Dodoi (Raicea 85’) – Cl. Dragu.Rezerve neutilizate: Geantă – Dănescu, Stepanenko, Geană, P. Banu.

Viitorul Pandurii are 29 de puncte cu acest rezulat contra Ripensiei și ocupă locul 4 în Grupa B de play-out, la nouă puncte peste Progresul Spartac, care are un meci mai puțin disputat. În Vinerea Mare primește vizita Concordiei Chiajna (locul 1, 35 puncte), în runda a 4-a.

Rezumatul meciului Ripensia – Viitorul Pandurii 1-1 și reacțiile antrenorilor:

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto
Video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ripensia-a-reusit-cu-viitorul-pandurii-primul-punct-din-2023-iulian-muntean-poate-ca-am-fi-meritat-victoria-19266030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-din-play-out-cele-sase-meciuri-in-care-se-vor-clarifica-si-mai-mult-echipele-care-vor-retrograda-sau-merge-la-baraj-incep-de-la-ora-1100-19265897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-cu-gloria-buzau-si-primul-punct-in-play-off-ul-de-liga-2-19266026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-victorie-cu-csc-dumbravita-19266019

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă