VIDEO | Ripensia a reușit cu Viitorul Pandurii primul punct din 2023. Iulian Muntean: ”Poate că am fi meritat victoria”

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 18:02 Liga 2
VIDEO | Ripensia a reușit cu Viitorul Pandurii primul punct din 2023. Iulian Muntean: ”Poate că am fi meritat victoria”

După un start de an 2023 destul de greu, Ripensia Timișoara a izbutit sâmbătă, 8 aprilie, să obțină primul punct, după remiza de pe teren propriu, la scorul de 1-1, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Roș-galbenii ar fi putut obține chiar mai multe de la acest meci, dar pe final au avut ratări incredibile, mai ales prin Răzvan Morariu.

Iulian Muntean a fost mulțumit de jocul elevilor săi.

Ripensia a fost mai periculoasă și în prima repriză, dar Viitorul Pandurii a marcat

Gazdele au schimbat echipa de start în ultimul moment, deoarece Caius Lungu, cel mai experimentat jucător din lot, s-a simțit rău. A fost o primă repriză, per ansamblu, slabă, fără ritm.

Timișorenii au fost însă cei mai periculoși, cu două ocazii bune ale lui Sofran și Ene. În schimb, oaspeții au încercat poarta mai mult de la distanță, la fazele fixe executate de căpitanul Alin Țegle.

Până la urmă însă, o greșeală a lui Butnărașu, care a intrat în locul lui Lungu, a lăsat culoar pentru Brînzan să se desfășoare. El a pasat la Alin Țegle, care a păstruns și l-a executat pe Ionuț Rus.

Butnărașu, înger și demon. Timișorenii au dominat repriza a doua

Deși au primit gol într-un moment prost, ripensiștii au ieșit montați de la vestiare și au reușit să mai echilibreze jocul, care teritorial aparținuse echipei în alb-albastru. Presiunea pe careul lui Udrea s-a materializat în minutul 55, după un corner. Ene a centrat după executare în careul mic, la prima bară, de unde Butnărașu a marcat cu capul și și-a spălat greșeala de golul primit de bănățeni.

Revenirea le-a dat un elan mare ripensiștilor, care au dominat apoi total jocul. Nu au lipsit nici momentele cu nervi, dar mai ales ratările. Mai întâi Ciurel, apoi Țieranu, cu o reluare cu imprecizie de fundaș în careul oltenilor. Ene a trimis o minge în zona încrucișării barelor și cea mai mare, în minutul 89, când față în față cu portarul, Morariu a tras moale, ca la jocul de copii guri-guri.

Iulian Muntean, mulțumit cu jocul prestat de elevii săi

Ripensia a jucat mai bine, iar punctul și ce s-a văzut pe iarbă l-au mulțumit pe Iulian Muntean. ”Primul punct obținut după un joc bun. Poate că am fi meritat victoria, că am avut foarte multe situații de gol, mai ales a doua repriză, o repriză bună. Spre deosebire de celelalte meciuri în care în repriza a doua jucam un pic mai slab, de data aceasta am pus presiune pe ei și am avut câteva situații clare de marca. Probabil că meritam victorie și cele trei puncte. Până la urmă, și un punct câștigat este foarte bun în economia clasamentului, pentru că suntem la trei puncte de Spartac în momentul de față și avem meci direct data viitoare. Au cam acuzat golul primit. Dar am avut 15 minute la vestiare încât să reglăm problema asta. Se pare că de data asta a ieșit, pentru că nu am intrat rău a doua repriză, cum aveam obicei. Aveam probleme pe repriza a doua. De data aceasta nu a fost cazul, și repriza a doua a fost una dintre cele mai bune pe care le-am făcut până acum”, a declarat antrenorul principal de facto al Ripensiei.

Ripensia în meciul din play-out cu Viitorul Pandurii: I. Rus – Zamfirescu, Butnărașu, Țieranu (Stoi 86’), Gladun – Cracea, Vidrăsan – P. Nistor (Vl. Moraru 68’), Mih. Ene, Dav. Ciurel (Rz. Morariu 85’) – Sofran (Andreaș 90+2’). Rezerve neutilizate: Lăpădat – Baeram, Bobocea, Ardeiu.

Muntean spune că a avut trei variante de formule de start

Despre modificarea formulei de start cauzată de faptul că Lungu a avut stări de rău, Muntean a spus că nu a reprezentat un factor destabilizator, pentru că pregătise oricum trei variante de echipă.

”Lungu a acuzat o stare de rău. Dar aveam trei variante de echipă pentru meciul de astăzi. Una dintre ele era exact cea care a intrat în teren. Era varianta să joace și Andreaș vârf, să modificăm sistemul. Dar, până la urmă, ca exprimare în teren cred că a fost un meci bun”, a punctat cel care în raportul de joc figurează ca preparator fizic.

Tinerețea…costă!

Muntean a recunoscut că ratările la poartă, mai ales ale lui Morariu, au costat echipa de o primă victorie.

”Da, e adevărat. Ducem mingea pe 16 metri, acolo ține foarte mult și de concentrarea lor, de cât sânge rece au, dacă reușesc să o bage în poartă. Golul s-a văzut cum l-am primit… Plătim tribut greșeșilor. Din păcate, aici este vorba de tinerețe. Jucând cu jucători tineri, e normal să faci și greșeli”, a precizat Muntean, referindu-se și la fundașul central Rareș Butnărașu.

Butnărașu a provocat și un penalty etapa trecută, la Dumbrăvița, iar stafful vrea să vadă cum trece peste aceste momente. ”Ne bucurăm pentru el că a marcat, pentru că aveam nevoie pentru încredere. O greșeală de genul acesta, când găsești o echipă experiemntată o plătești cu vârf și îndesat. La prima greșeală pe care am făcut-o am și luat gol și era minutul 45, din păcate. Dar e bine că a revenit. Etapa trecută a jucat 90 de minute la Dumbrăvița, acum a jucat și a doua repriză, pentru că chestia asta trebuie să-l întărească. Atunci când faci greșeli rămâi în teren și joci și îți asumi înseamnă că ai șanse să ajungi fotbalist”, a mai detaliat Iulian Muntean.

Cu 17 puncte, Ripensia rămâne pe locul 6 în Grupa B de play-out, direct retrogradabil. Vinerea viitoare va juca în deplasare la Progresul Spartac (locul 5, 20 puncte), cu care se luptă pentru poziția care duce la barajul de menținere în Liga 2.

Rezumatul meciului Ripensia – Viitorul Pandurii 1-1 și reacțiile antrenorilor:

https://www.youtube.com/watch?v=qoVmG0PD-Tc&fbclid=IwAR3pgj5hpsSP6Y7YNaKT8PB0V5gMiFkJ4aJpZq1Oj0A6J49RS5BFwleqMNc

Video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-din-play-out-cele-sase-meciuri-in-care-se-vor-clarifica-si-mai-mult-echipele-care-vor-retrograda-sau-merge-la-baraj-incep-de-la-ora-1100-19265897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-victorie-cu-csc-dumbravita-19266019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-cu-gloria-buzau-si-primul-punct-in-play-off-ul-de-liga-2-19266026

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă