CSM Reșița s-a întors de la Piatra Neamț cu mâna goală și cu poarta plină de goluri. Călin Cheregi: ”Dacă nu luam golul 3 pe acea greșeală, puteam reveni în meci. Acolo s-a scris istoria acestui joc”

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2023, 22:45 Liga 2

CSM Reșița a pierdut fără drept de apel duelul nou-promovatelor cu Ceahlăul, scor 0-4 (0-2) și a coborât pe ultimul loc al clasamentului din cauza golaverajului slab. După primele două runde, echipa lui Călin Cheregi nu a acumulat niciun punct și nu a reușit să înscrie, deși la Piatra Neamț a avut câteva mari ocazii pe final.

Călin Cheregi, după eșecul de la Piatra Neamț: ”Dacă nu luam golul 3 pe acea greșeală, cred că puteam reveni în meci”

Condusă la pauză cu 2-0 de Ceahlăul, Reșița a început mai curajos repriza secundă, și pe fondul mutărilor ofensive făcute de Călin Cheregi. A venit însă gafa portarului Mario Contra, din minutul 60, care practic a decis soarta jocului. La 0-3, CSM a căzut total, iar când a ieșit la joc, pe final, era prea târziu pentru a mai spera la ceva.

După meci, antrenorul Călin Cheregi a explicat că greșeala din minutul 60, care a dus la marcarea golului 3 al nemțenilor, a fost momentul care a rupt definitiv meciul. Crede că dacă nu ar fi fost acea gafă a portarului Mario Contra, elevii săi ar fi putut reintra în joc.

”Nu ne doream sub nicio formă să pierdem la Piatra Neamț, am venit aici să obținem punct sau puncte. Din păcate, în acest moment asta este situația, urmează să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în continuare. Nu știu dacă echipa a fost total de nerecunoscut. Cu Slobozia am avut o repriză bună, pe urmă au echilibrat ei, azi am luat niște goluri destul de stupide și lucrul acesta a cântărit în economia jocului. Dar în continuare suntem în faza în care încercăm să omogenizăm cât mai bine echipa, să găsim primul 11, pentru că avem și câțiva jucători pe care nu ne-am putut baza. Noi ne-am propus de la început să jucăm ofensiv, să scoatem punct sau puncte. La 2-0, dacă nu luam acel gol din greșeală de portar, aveam puterea să intrăm în joc. Pentru că am venit bine după pauză, am avut inițiativa. Dar acel gol a cam terminat soarta jocului, la 3-0 s-a scris istoria acestui meci”, a declarat Călin Cheregi.

”Meritam să înscriem un gol”

Antrenorul Reșiței este convins că poate scoate echipa din această pasă neagră și crede că trupa sa ar fi meritat măcar un gol la Piatra Neamț, ținând cont de ocaziile avute pe final.

”Presiune este tot timpul, și dacă câștigi, și dacă pierzi. Nu ne convine sub nicio formă ce se întâmplă, dar suntem capabili să ieșim din această mini-criză. Nu este plăcut ca în două jocuri să nu dăm gol, dar cred că azi meritam să înscriem, la ce ocazii am avut pe final”, a mai spus Cheregi, care a lăsat să se înțeleagă că va folosi mai multe rezerve în Cupa României, la Buziaș: ”Cupa României nu este neapărat un obiectiv, dar este o posibilitate pentru noi de a da minune și altor jucători. Vrem să-i aducem pe toți la parametrii fizici optimi pentru Liga 2, vrem să ținem toți jucătorii în priză, conectați la campionat.”

CSM Reșița în meciul cu Ceahlăul: Contra – Szijj (Cega 46′), Andr. Răuță, Al. Sabău, Rimovecz – I. Popescu (Lascu 46′), Drăghiceanu (cpt.)(Al. Negru 75′), Fr. Cristea, Gomboș (Chera 46′) – Cip. Rus (Velcotă 71′), Dolghi. Rezerve neutilizate: I. Rus – Domil, Ardei, Godwi.

Meci cu Phoenix Buziaș în Cupa României și apoi acasă cu Dumbrăvița, în Liga 2

În etapa a 3-a, CSM Reșița are meci acasă sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSC Dumbrăvița, echipă care a debutat în noul sezon în runda a 2-a, 0-0 acasă cu Corvinul.

Până atunci însă, echipa din Valea Domanului va evolua din nou în Cupa României, în Turul 3, după ce împreună chiar cu Ceahlăul au fost singurele din Liga 2 pe care FRF le-a pus să evolueze și în Turul 2. În Cupă, Reșița joacă miercuri, de la ora 17:30, la Phoenix Buziaș.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-resita-4-0-19280378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-csm-resita-4-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-resita-primul-joc-de-liga-2-in-piatra-neamt-dupa-7-ani-19280280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2023, 22:45 Liga 2
Pe aceeași temă