”Călăreții roșii” pierd viteză! Doar două puncte în ultimele trei meciuri pentru CS Comunal Șelimbăr! Uniriștii lui Dragoș Militaru au egalat în prelungiri la Râmnicu Vâlcea

Ovidiu BOICA 10 Sep. 2022, 14:28 Liga 2
”Călăreții roșii” pierd viteză! Doar două puncte în ultimele trei meciuri pentru CS Comunal Șelimbăr! Uniriștii lui Dragoș Militaru au egalat în prelungiri la Râmnicu Vâlcea

Echipa din Șelimbăr a reușit doar o remiză (scor 1-1) cu liderul dinaintea etapei a 6-a a Ligii 2, Unirea Dej, sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea. Acesta este al doilea egal consecutiv al ”călăreților roșii” pe teren propriu, iar în ultimele trei meciuri aceștia au luat doar două puncte din nouă posibile.

Octavian Ursu a deschis scorul cu 12 minute înainte de final, dar clujenii au lovit decisiv prin Ionuț Frăsineanu, în prelungiri.

În urma acestui rezultat, CS Comunal Șelimbăr coboară de pe locul 3 pe 6 în clasamentul Ligii 2, iar Unirea Dej pierde după o etapă locul 1, acum fiind pe poziția a 3-a.

Început prudent de meci la Vâlcea, dar destule situații la cele două porți până la pauză

După un start perfect, cu trei victorii din tot atâtea meciuri și trei etape petrecute pe locul 1 (etapele 2, 3 și 4), echipa lui Eugen Beza a luat-o la vale, iar din fotoliul de lider, a ajuns acum pe locul 6. CS Comunal a obținut doar două puncte din ultimele trei meciuri, ambele obținute la Râmnicu Vâlcea, după remizele cu SC Oțelul și, acum, Unirea Dej, liderul clasamentului Ligii 2 înaintea jocului, ambele meciuri încheindu-se cu același scor (1-1). Între ele, ”călăreții roșii” au pierdut cu 1-0 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Meciul de sâmbătă, disputat pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, a început prudent de ambele părți, cele două echipe studiindu-se minute bune, astfel că prima ocazie a apărut de-abia în minutul 8, când Railean a reținut mingea șutată de pe 16 metri de Octavian Ursu.

Trei minute mai târziu, oaspeții au fost aproape de un autogol, dar Railean a reușit să prindă mingea trimisă spre propria poartă de un coechipier, cu capul, în urma unei lovituri libere.

Oaspeții nu au rămas datori și șutul lui Blaj a fost deviat în corner (16), iar Fulga a trimis peste transversală din afara careului mare (27).

Și Gele a fost imprecis, în urma unui corner (34), apoi Railean a parat șutul de pe 16 metri al lui Cărăruș (41), iar în ultimul minut, același Gele a încercat o ”foarfecă”, dar a lovit defectuos mingea.

În prelungirile reprizei, din nefericire, Mitrovic și căpitanul Ciprian Natea s-au ciocnit, în urma unei lovituri de la colțul terenului, fundașul sibienilor fiind preluat de o mașină a salvării, iar goalkeeperul revenind pe teren cu un bandaj la cap.

Octavian Ursu a crezut că a dat lovitura. Gele, ocazii mari pe final

Nici repriza secundă n-a debutat în forță, la fel ca prima, astfel că de-abia în minutul 57 Cărăruș l-a întins serios pe conaționalul său, moldoveanul Railean, care a respins în corner, de sub transversală, șutul din marginea careului de 16 metri.

Dejenii au reacționat imediat și Mitrovic a respins în corner șutul lui Alex Militaru (58), apoi s-a remarcat la reluarea lui Chira, la colțul lung, de la 18 metri (62).

”Călăreții roșii” au fost din nou aproape de deschiderea scorului la șutul lui Ursu, Railean a atins mingea, dar n-a reușit s-o oprească din drumul spre poartă, însă a intervenit salvator Daniel Pop (69).

Ciocâlteu (70) și Gele (75, 77), respectiv Militaru, direct din corner (73), le-au dat emoții portarilor adverși, iar în cele din urmă s-a produs deschiderea scorului.

Octavian Ursu a primit de la Alex Raicea, atacantul împrumutat de la ”FC U” Craiova, aflat la debut în tricoul Șelimbărului, și a trimis lobat, din apropiere, fără speranțe pentru Railean (78).

Francezul Gele ar fi putut aduce liniștea în tabăra ”călăreților roșii”, însă a preferat o pasă în centru, în locul lui șut, pentru Ciocâlteu, însă un adversar a reușit să îndepărteze pericolul (86). Din cornerul rezultat, Dandea a reluat alături, cu capul (87), apoi Gele a șutat în stâlpul din stânga lui Raileanu, de pe la 20 de metri (87), pentru ca portarul moldovean să-și țină încă o dată echipa… în viață la reluarea aceluiași Gele (88).

Ionuț Frăsineanu, cu o super-reușită, a adus egalarea în prelungiri

Dejenii au plecat, în cele din urmă, cu un punct de la Râmnicu Vâlcea după ce, în prelungiri, Ionuț Frăsineanu a catapultat aproape de vinclu mingea respinsă slab cu capul de Dandea (90+2).

Jucătorii lui Beza au pierdut alte două puncte pe teren propriu, după cele cu SC Oțelul, de acum două săptămâni, în vreme ce uniriștii lui Dragoș Militaru au reușit să termine și acest al șaselea meci cu gol marcat.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – UNIREA DEJ 1-1

Octavian Ursu 78′ / Ionuț Frăsineanu 90+2′

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Arhirii, Natea (cpt.)(Dandea 46′), R. Crișan, Riza – Cărăruș (Raicea 65′), Rob. Boboc (Buzan 81′) – Oct. Ursu (Curtean 81′), Mir. Manole (Ciocâlteu 61′), Al. Luca – Gele
Rezerve neutilizate: Silveanu – Monea, Cîrstean, Tud. Man
Antrenor: Eugen Beza

Unirea Dej: Railean – Burdeț, D. Pop, Dav. Maftei, Roș – Kereki (Chira 34′), Blaj (cpt.)(Greu 63′) – Ad. Pop (Vl. Bogdan 79′), Cocian (Frăsineanu 79′), Al. Pop – Fulga (Al. Militaru 63′)
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Vomir, Călugăr, Andr. Pop
Antrenor: Dragoș Militaru

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru central: Mihai Motan (Târgovişte). Arbitri asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Răzvan Claudiu Tudor (Craiova). Arbitru de rezervă: Mădălin Marinescu (Bucureşti). Observator arbitri: Dan Monea (Aiud). Delegat joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Înaintea ultimului meci rămas de disputat din etapa a 6-a, CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 6, cu 11 puncte, iar Unirea Dej se află pe poziția a 3-a, cu 13 puncte, la egalitate cu alte trei formații, inclusiv cu liderul Unirea Slobozia.

În etapa a 7-a, CS comunal Șelimbăr joacă în deplasare la Concordia Chiajna, sâmbătă, de la ora 11:00, iar Unirea Dej va evolua pe teren propriu cu Poli Timișoara, tot în același interval de timp.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

Ovidiu BOICA 10 Sep. 2022, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă