”Călăreții roșii” din Șelimbăr, trântiți de pe cal de timișenii de la Dumbrăvița! Echipa lui Claudiu Niculescu, umilită pe teren propriu la ultimul joc în 2022

Ovidiu BOICA 03 Dec. 2022, 15:26 Liga 2
”Călăreții roșii” din Șelimbăr, trântiți de pe cal de timișenii de la Dumbrăvița! Echipa lui Claudiu Niculescu, umilită pe teren propriu la ultimul joc în 2022

CS Comunal Șelimbăr a capotat surprinzător pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, în fața unei echipe mai slab clasate în Liga 2. CSC Dumbrăvița s-a impus cu 3-0 în ultima etapă din 2022

”Călăreții roșii” au ajuns, astfel, la șapte meciuri pe teren propriu fără victorie, după ce, pe precedentele șase, le-au terminat la egalitate. Claudiu Niculescu, aflat la al treilea joc pe banca sibienilor, suferă prima înfrângere.

Dumbrăvița a reușit o surpriză la Râmnicu Vâlcea, cu Șelimbăr

După victoria de la Miercurea Ciuc (scor 2-1), de la începutul acestei săptămâni, echipa din Șelimbăr avea o cotă și mai mare să câștige ultimul meci din 2022, cel de acasă, de la Râmnicu Vâlcea, cu o formație CSC Dumbrăvița aflată pe loc inferior, aflată la primul sezon în Liga 2. Așadar, ”călăreții roșii” intrau pe teren ca favoriți să încheie anul cu un nou succes care le-ar fi făcut sărbătorile de iarnă mai plăcute.

Jucătorii lui Claudiu Niculescu au pus stăpânire pe joc încă din primele minute, însă ceva parcă n-a mers din start. În fața unei formații care s-a apărat organizat, de multe ori supranumeric, centrările n-au avut destinația așteptată, iar ocaziile cu adevărat periculoase la poarta lui Trifon au întârziat să apară.

Mai mult, oaspeții au lăsat să se înțeleagă că au venit cu lecția bine învățată și Martinov a fost primul care i-a probat atenția lui Silveanu, cu un șut din marginea careului de 16 metri, reținut în doi timpi, după ce a fost ușor deviat (13).

Silveanu n-a mai fost atât de norocos, patru minute mai târziu, când Petre Simon a trimis, cu stângul, în vinclu, la colțul lung, de pe la 14 metri, lateral dreapta.

Una dintre puținele centrări la care mingea a ajuns la un coechipier a fost cea a lui Buzan, din flancul drept, pentru Ciocâlteu, care a trimis acrobatic, însă mult peste transversală (38).

Mult mai periculoși au fost însă tot bănățenii, Martinov trecând în două rânduri pe lângă 2-0 într-un singur minut. Mai întâi a fost blocat de Silveanu, apoi a încercat un dribling în plus, în careu, și a fost depsedat (43).

Petre Simon, ”dublă” în fața sibienilor

Autorul ”dublei” din jocul cu Miercurea Ciuc, Octavian Ursu, a căutat vinclul, la o lovitură liberă de la 18-19 metri, dar a ratat de puțin ținta, la 7 minute de la reluare.

De cealaltă parte, Tănase a trimis în brațele lui Silveanu, de la distanță (57). Sibienii au reluat repede jocul, mingea a ajuns în preajma celuilalt careu, unde Ursu a intrat în centru, cu mingea, și a căutat colțul lung, dar a trimis alături (57).

”Călăreții roșii” au trimis primul șut pe spațiul porții de-abia după mai bine de o oră de joc, însă Trifon n-a avut emoții la reluarea lui Cărăruș (63).

Oaspeții au făcut 2-0 la o fază care nu anunța nimic. Monea a pierdut inexplicabil în jumătatea de teren adversă, bănățenii au declanșat contraatacul, mingea a ajuns Siimon, care a făcut ”dubla” cu un șut la colțul scurt de la 11-12 metri (63).

Jucătorii lui Claudiu Niculescu au cerut în două rânduri penalti, în ultimul sfert de oră. Mai întâi Buzan a căzut într-un duel cu Gîsa, jocul a continuat și Ciocâlteu a fost blocat în momentul șutului de Bura-Kot (79). Două minute mai târziu, același Bura-Kot a fost acuzat de Cîrstean că a jucat mingea cu mâna în propriul careu, dar și de data asta ”centralul” Marinescu a fost de altă părere (81).

Formația vizitatoare a mai înscris încă o dată în ultimul minut, când Simon a trecut la serviciu, centrând perfect pentru Martinov, la bara a doua, care a șutat cu sete, fără speranțe pentru Silveanu.

Ambele echipe termină anul 2022 în partea a doua a clasamentului Ligii 2

Victoria oaspeților nu poate fi pusă la îndoială, bănățenii prezentându-se la Râmnicu Vâlcea pentru a se impune cu scor de… neprezentare în fața unei echipe pentru care se anunță o iarnă grea.

Cu siguranță, noul antrenor, Claudiu Niculescu, va avea multe reglaje de făcut, pentru că, în momentul de față, ”călăreții roșii” sunt departe de obiectivul fixat pentru acest an, play-off-ul. Locul ocupat după 16 etape de șelimbăreni este cu atât mai surprinzător cu cât în rândul acestora se regăsesc jucători cu experiență la acest nivel, unii chiar și la prima ligă, de unde deducem că încrederea este capitoul la care au rămas corigenți. Vor fi două luni însă în care Niculescu, împreună cu stafful, vor avea tot timpul să schimbe fața acestei echipe pe care ne dorim să o vedem, în primăvară, mult mai aproape de casă, pe noul ”Municipal” sibian, cu Dinamo.

Șelimbărul termină anul 2022 pe locul 12, cu 21 de puncte acumulate în 16 meciuri. Dumbrăvița, cu 19 puncte, iernează pe locul 14.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – CSC DUMBRĂVIŢA 0-3

Petre Simon 17′, 63′, Alexandru Martinov 90′

CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea (Arhirii 64′), R. Crișan, Dandea (cpt.), Riza – Al. Luca (Tud. Man 87′), Cărăruș, Buzan (Raicea 46′), Oct. Ursu (Mir. Manole 64′), Cîrstean – Ciocâlteu
Rezerve: Mitrovic – Vișa, Natea, Curtean, Rob. Boboc
Antrenor: Claudiu Niculescu

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu (Amariei 87′), Ghinescu – I. Tănase, Gîsă, Curea – P. Simon, Martinov (C. Toma 90+2′), Paulevici
Rezerve neutilizate: Ciui – Pașcalău, Grancea, Grigoriu, Andr. Olaru, L. Bodri, Bain
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru central: Mădălin Marinescu (Bucureşti). Arbitri asistenți: Marius Ionuț Matica (Oradea) și Robert Meres (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator de arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat de joc: Viorel Lolea (Reşiţa).

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-terminat-anul-surprinzator-de-bine-dar-eugen-trica-ramane-ferm-pe-pozitii-reactia-antrenorului-dupa-victoria-dramatica-impotriva-unirii-slobozia-19255668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-considerat-echitabil-egalul-cu-steaua-dar-e-dezamagit-nu-stiu-cand-i-am-putea-prinde-intr-o-astfel-de-situatie-din-nou-antrenorul-gloriei-buzau-si-a-taxat-din-no-19255430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-trage-semnalul-de-alarma-si-atrage-atentia-conducerii-ma-duc-pe-acolo-sa-fac-infarct-nu-se-agita-nimeni-ca-mine-antrenorul-stelei-termina-anul-in-forta-sut-19255413

Ovidiu BOICA 03 Dec. 2022, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă