Ca și retrogradată, Ceahlăul se pregătește de Liga 3. Antrenorului Maccoppi și jucătorilor stranieri achiziționați în iarnă li s-au reziliat contractele. „E dificil acum de comentat”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 17:13 Liga 2

Cu un pas în Liga 3, după ce șansele la menținerea în campionatul Ligii 2 s-au redus simțitor odată cu pierderea meciului din weekendul trecut împotriva echipei Rapid CFR Suceava, Ceahlăul va continua să joace în ultimele opt etape ale sezonului într-o formulă în care nu se va mai regăsi nicio achiziție făcută în iarnă. Jucătorilor străini rămași la club până la meciul cu sucevenii li s-au reziliat contractele, aceeași soartă având-o și antrenorii Stefano Maccoppi și Dario Dighiera.

Informația despărțirii de jucătorii stranieri și de cei doi antrenori italieni a fost confirmată pentru Liga2.ro de Ioan Mironaș, directorul executiv al FC Ceahlăul. „Da, pot să confirm. Am reziliat pe cale amiabilă, formula clasică, începând cu 18 aprilie. E dificil acum de comentat, e clar că suntem ca și retrogradați și atunci, în condițiile astea, nu ar fi avut rost să prelungim o relație care din punctul nostru de vedere, în condițiile în care și ceilalți jucători străini au plecat, ar fi fost scumpă pentru noi. Ne-am sfătuit cu toții și ne-am despărțit în foarte bune condiții. Sâmbătă și duminică am stat de vorbă cu toți băieții (n.r. – stranieri) și am reziliat”, a spus Mironaș.

În iarnă, Angelo Massone miza pe antrenorii Stefano Maccoppi și Dario Dighiera și 11 jucători străini pentru a realiza minunea la Ceahlăul, să scape de ultimul loc din clasament și apoi, în play-out, să evite retrogradarea. Cum primul obiectiv, evitarea retrogradării directe, a fost îndeplinit, asta și datorită faptului că Oțelul a mizat în ultimele etape doar pe juniori, a urmat apoi play-out-ul, iar după două înfrângeri în tot atâtea meciuri șansele de rămâne în Liga 2 s-au năruit aproape în totalitate. Acționarul majoritar a organizat imediat după meciul cu Rapid Suceava o conferință de presă în care a declarat că echipa e ca și retrogradată și că așteaptă ajutor din partea autorităților locale pentru ca situația clubului să nu devină și mai tragică de atât.

Dintre cei 11 jucători stranieri achiziționați în iarnă, la meciul cu Suceava în lot se mai regăseau doar trei: Gomis Mendy, Cartells Ortega și Federico Novara, restul părăsind deja clubul (Marco Ferrara, David Cerrajeria Rubio, Simone Napoli, Cristian Hidalgo Gonzalez, Jose Antonio Galan Pedrosa, Seydou Bamba, Bruno Gomis și Manuel Bleda Rodriguez).

A șasea schimbare de antrenor principal în acest sezon

În noua formulă, în care echipa s-a mai regăsit și în ultimele două meciuri din 2015, Ceahlăul va încerca să ducă la bun sfârșit actualul sezon de Liga 2, din care au mai rămas de desfășurat opt etape. Ioan Mironaș a spus că antrenor principal va fi Lidi Chertic, antrenorul echipei de Elită a Ceahlăului, iar jucătorii vor fi juniorii și seniorii români care încă mai au contracte cu clubul. Conducătorul echipei nemțene spune că în această săptămână sau în cea care va urma vor fi testați „puștani amatori români” pe care ar putea să-i legitimeze și să îi trimită pe teren în meciurile din Liga 2.

„Deocamdată rămâne Lidi Chertic, care a mai fost și care e antrenorul de la echipa de Elită și pe care o să contăm în principal pentru continuarea sezonului. Vom conta pe jucătorii de la grupa sa, la care se adaugă câțiva jucători seniori români pe care îi mai avem în lot, Tăbăcariu, Margină, Călin, Barb… Schimbări nu vor mai fi, spectaculoase nu, poate câteva înregimentări a unor puștani amatori români pe care vrei să-i vedem și posibil să-i legitimăm săptămâna aceasta sau viitoare”, a mai spus Mironaș pentru Liga2.ro.

Astfel, Ceahlăul își schimbă pentru a șasea oară antrenorul principal în acest sezon de Liga 2, mai jos putând vedea cât a stat și ce rezultate au avut toți pe banca clubului nemțean: Costel Ilie (5 meciuri / 1 victorie și 4 înfrângeri), Mihai Ionescu (4 meciuri / 1 egal și 3 înfrângeri), Simone Mazzali (5 meciuri / 1 victorie, 1 egal, 3 înfrângeri), Lidi Chertic (2 meciuri / 2 înfrângeri) și Stefano Maccoppi (10 meciuri / 1 victorie, 3 egaluri și 6 înfrângeri).

Următorul meci al Ceahlăului va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Bucovina Pojorâta, în etapa a 3-a a play-out-ului. Adversarul nemțenilor are 10 puncte în clasament, dublu față de ei.

AICI puteți citi și vedea ce a declarat, după meciul cu Rapid CFR Suceava, acționarul Angelo Massone despre situația clubului Ceahlăul

Foto: FB FC Ceahlăul

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă