Vukasin Tomic, noul uriaș din defensiva CSU: „Va fi un câștig pentru echipă”

CS Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu fundașul sârb Vukasin Tomic (26 de ani, 1,98 metri), fostul căpitan al echipei Jagodina. Acesta a ajuns duminică seară în cantonamentul grupării oltene din Belek, iar de ieri a intrat sub comanda lui Ovidiu Stângă, impresionând prin jocul său precis și prin plasament.

„Îmi place Tomic, are un fizic impunător, e noul «turn de control» al echipei. În ciuda înălțimii se mișcă foarte bine și are un plasament foarte bun. Eu zic că va fi un câștig pentru echipă”, a declarat team-managerul grupării CSU, Silvian Cristescu.

Vukasin Tomic s-a integrat destul de repede în grup și asta datorită lui Zoran Ljubinkovic și Tome „Tancul” Kitanovski, doi dintre „stâlpii” defensivei.

Robert Petre, o surpriză plăcută

La antrenamentele de ieri, ambele cu specific tehnico-tactic, a impresionat juniorul de 17 ani Robert Petre, care a fost foarte activ în jocul de dimineață și a reușit să marcheze, primind încurajări de la colegi. „Mă simt foarte bine la echipă și sper să continui să joc bine. Am simțit că plutesc atunci când băieții m-au felicitat la gol. Mi s-a acordat o șansă mare și vreau să profit de ea”, a spus juniorul Robert Petre.

Andrei Ivan, abia revenit la echipă după ce a luat parte la cantonamentul naționalei Under 17 a României, a intrat și el imediat „în pâine”, dar evoluția sa nu a fost pe placul lui Florin Pătrașcu, „Făină” atrăgându-i atenția de câteva ori asupra soluțiilor alese în timpul jocului-școală. Ceva probleme cu adaptarea la cerințele lui Stângă a avut Andrei Voineag, dar jucătorul venit în probe de la Școala de Fotbal „Gică Popescu” pe „ruta” Ștefănești s-a redresat la cea de-a doua ședință de pregătire a zilei.

Un ușor progres față de zilele precedente l-a cunoscut și belgianul Jason Vandelannoite, iar dacă va mai da jos din surplusul de kilograme ar putea completa lotul alb-albastru. Printre remarcați s-au numărat Bogdan Vătăjelu și Ionuț Șerban, despre ultimul Gică Hagi, finanțatorul echipei Viitorul Constanța, având cuvinte frumoase. „Este un băiat bun, cu calități multe, joacă și în centru, și pe bandă. Trebuie să aibă mai mult nerv, mai multă ambiție, pentru că talent are. Noi am optat să-i păstrăm pe Băluță și Năstăsie și i-am dat drumul lui. Îi doresc să aibă succes la Craiova”, a spus Gică Hagi, prezent la amicalul Pandurii – Șahtior Donețk, scor 1-5.

Tomic, Voineag și Petre stau bine cu pregătirea fizică

Ultimii trei jucători sosiți la CS Universitatea Craiova, Vukasin Tomic, Andrei Voineag și Robert Petre, au fost supuși în această dimineață unor teste de Ovidiu Stângă și staff-ul său, antrenorul dorind să vadă nivelul de pregătire fizică la care se află aceștia.

„Ei trei erau singurii care nu au făcut testele, iar noi am vrut să vedem unde se află și ce capacitate de efort au. Pot spune că stau foarte bine și asta mă bucură. De altfel eu am observat încă de ieri, de la antrenamente, că sunt pregătiți, iar asta e un lucru extraordinar, pentru că putem lucra normal, fără diferențe”, a declarat Ovidiu Stângă.

Dacă Tomic, Voineag și Petre au fost ocupați de dimineață, restul delegației a avut un program liber ales, unii dintre componenții CSU alegând să meargă la cumpărături, iar alții să se relaxeze la hotel.

Începând de la ora 13.00, staff-ul craiovean a susținut ședința tehnică obișnuită înaintea fiecărei partide de verificare și asta pentru că de la 15.00, pe terenul principal al resortului „Riu Kaya” din Belek, Viorel Ferfelea și compania vor întâlni georgienii de la Baia Zugdidi.

Pleșan și Izvoranu au plecat în Serbia

De la ședința de pregătire de ieri-dimineață au absentat Mihăiță Pleșan și Silviu Izvoranu, cei doi plecând la Belgrad, în Serbia, pentru niște controale amănunțite, fiind șanse mari ca pentru ei cantonamentul de la Belek să se fi încheiat. Lista indisponibililor a fost mult mai scurtă ieri, doar Adrian Ionescu s-a pregătit separat, Câju, Sin și Precup intrând la joc. Adrian Ionescu resimte niște dureri la genunchiul drept, mai ales atunci când lovește mingea. „De vreo două săptămâni mă doare genunchiul, dar sper să-mi treacă repede și să intru și eu în program normal de pregătire”, a spus Adrian Ionescu.

Sursa: Gazeta de Sud

Pe aceeași temă