Vise de Liga I la Petroșani

24 Aug. 2011, 14:10 Bursa transferurilor
Vise de Liga I** la Petroșani

Arădeanul Gigi Borugă, noul manager al echipei Jiul Petroșani, cel care a avut rolul decisiv la acceptarea trupei lui Alin Simota în eșalonul trei, prin culisele FRF, spune că „alb-negri” nu se vor opri până în Liga I.

Oficialii grupării din Valea Jiului au fost foarte activi pe piața transferurilor și și-au asigurat în această vară serviciile a zece noi jucători. Pe lista noilor veniți se află: Dumitru Hotoboc (32 de ani, portar, ex-Universitatea Craiova), Mohamed Izzeldin (24 de ani, mijlocaș, ex-Auto Timișoara), Alexandru Albert (25 de ani, fundaș, ex-FC Piatra Olt), George Bertea (28 de ani, mijlocaș, ex-FC Piatra Olt), Adrian Drida (28 de ani, mijlocaș, ex-Milsami Orhei), Robert Daj (31 de ani, fundaș, ex-Minerul Uricani), Andrei Filipescu (25 de ani, atacant, ex-Minerul Uricani), Florin Șerban (29 de ani, ex-FC Piatra Olt) și A. Tau (mijlocaș, ex-UTA Arad). De asemenea, cel mai probabil, vor fi reintegrați în echipă și vârful Gabi Apetrei și mijlocașul nigerian Abiodun.

În prima etapă, antrenorul Daniel Huza a mizat pe următoarea formulă de echipă: Hotoboc – R. Daj, M. Matei, A. Albert, Firan – Izzeldin, G. Bertea, Drida (Tau ’80), Mareș (R. Sandu ’46) – Cărăvan (M. Filip ’46), Fl. Șerban (A. Moldovan ’85).

Borugă a revenit în fotbal, în această vară, după o absență de patru ani în care a preferat să se țină departe de sportul rege, iar acum visează cu ochii deschiși. „Am stat departe de fotbal timp de patru ani timp în care am avut grijă de …. capre, iar acum am revenit la treabă. Am venit la Petroșani și nu ne mai oprim până în Liga I”, s-a amuzat Borugă.

Cu planuri de promovare în Liga I, Borugă susține că Jiul mai are nevoie de jucători de calitate, în ciuda faptului că are la ora actuală în lot fotbaliști experimentați precum Adrian Drida sau Dumitru Hotoboc. „Drida și Hotoboc nu m-au convins în primul meci de campionat. Nu mai sunt ce au fost acum șase ani”, a spus Gigi Borugă.

Cristian Hardău este ultimul sosit la echipa Jiul Petroșani. Jucătorul care a evoluat la nou promovata în Liga I, Voința Sibiu, va fi apt pentru partida, de vineri, cu Flacăra Făget, formație ce i-a învins pe „alb-negri” la barajul pentru promovare. Daniel Huza, antrenorul Jiului, spune că încă e nevoie de întăriri la echipă, mai ales că Bertea a primit roșu direct, în prima etapă, într-o fază în care nu se impunea.

„Dacă vrem să promovăm mai avem nevoie de 4-5 jucători. Duminică a sosit la echipă Deac de la Flacăra Făget, iar ieri a venit Hardău de la Voința Sibiu. Dacă ne punem la punct și bifăm două victorii în următoarele meciuri de acasă, cu Făgetul și Giarmata, intrăm în cărțile pentru promovare”, a conchis antrenorul Jiului.

Articol scris de Loredana Juglea

24 Aug. 2011, 14:10 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă