Viorel Moldovan, prezentat oficial la Chindia. „Am venit să promovez”. Stafful tehnic pe care îl va avea și primul jucător pe care și-l dorește. Ce spune primarul despre starea stadionului

Viorel Moldovan (45 de ani, foto, al doilea din stânga) a fost prezentat oficial, miercuri dimineață, ca antrenor la Chindia Târgoviște, în Sala Florentină a primăriei municipiului Târgoviște, într-o conferință de presă la care au participat reprezentanți ai autorităților locale și președintele clubului roș-albastru, Marcel Ghergu. Numirea lui Moldovan la Chindia a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro și confirmată în emisiunea ProSport LIVE.

Fostul atacant al naționalei a dat asigurări că vine la clubul de lângă Turn pentru a-l readuce în Liga 1 și că va depune toate eforturile pentru îndeplinirea acestui obiectiv, de care Nicolae Croitoru și Sică Bârdeș, îndepărtați ieri de pe bancă, au fost la câteva penalty-uri distanță.

„Vreau să mulțumesc celor implicați în susținerea echipei, respectiv primăria și Consiliul Județean. Târgoviștea are tradiție în fotbalul românesc, chiar dacă această echipă este destul de tânără, înființată în 2010, dacă zic bine. Sper să realizez tot ceea ce mi-am propus aici, împreună cu toată lumea, pentru a readuce Chindia în prim-planul fotbalistic din România. Recunosc că am fost contactat de săptămâna trecută de oficialii clubului”, și-a început discursul Viorel Moldovan la prezentarea ca antrenor principal la Chindia Târgoviște.

„Am găsit la Târgoviște oameni care vor performanță”

Fostul internațional preia din nou banca tehnică a unei echipe, după ce ultima dată a pregătit-o, în 2016, pe Auxerre, în Liga a 2-a din Franța. „Vreau să fac o treabă frumoasă aici. Vin după aproape doi ani de pauză și am găsit la Târgoviște oameni care vor performanță. Alături de mine va fi Francisc Dican, cu care am lucrat și anterior, la Auxerre. Preparatorul fizic Stelian Isac și antrenorul cu portarii Gheorghe Păsărică vor rămâne în staff”, a mai spus Viorel Moldovan, care, după ce a renunțat la cariera de jucător, a antrenat echipele FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid și Auxerre. În plus, a fost selecționer la naționala de tineret a României, dar și antrenor secund la naționala mare în mandatul lui Anghel Iordănescu.

Cât despre lotul de jucători pe care și-l dorește la Chindia, fostul golgheter al lui Nantes spune că-l vrea în continuare pe Daniel Florea, dar își dorește și câteva transferuri. „Ne mai trebuie patru-cinci jucători pentru a face o echipă mai bună decât în acest sezon. Personal, îmi doresc ca Florea să rămână la Târgoviște”, a mai spus noul antrenor al echipei târgoviștene.

Contract pe un sezon cu clauză de prelungire doar dacă promovează

Viorel Moldovan a comentat și starea de degradare continuă în care se află stadionul „Eugen Popescu”, dar și obiectivul pe care-l are în noul sezon.

„Înțeleg că aici sunt tot felul de polemici, dar vreau să mă abțin. Eu am venit doar să antrenez. Nu înțeleg de ce atâta înverșunare, nici măcar nu am jucat vreun meci. Stadionul nu arată bine, pentru antrenament am găsit un teren într-o comună aproape de Târgoviște. Am încredere că se va mișca ceva la capitolul infrastructură. Am semnat un contract valabil un sezon, cu posibilitate de prelungire pe încă unul doar dacă promovăm în Liga 1. Chindia are nevoie de un ofițer de presă. Vreau să fiu prieten cu jurnaliștii și cu oamenii care susțin echipa”, a spus Moldovan, care are în cariera de antrenor o promovare reușită cu Rapid.

Ghergu: „Croitoru și Bârdeș nu și-au dat demisiile”

Președintele clubului Chindia, Marcel Ghergu (foto, primul din dreapta), a ținut să vorbească și despre foștii antrenori ai echipei și modul în care au fost lăsați să iasă pe ușa din spate.

„Ca să lămurim definitiv problema, Croitoru și Bârdeș nu și-au dat demisiile. Lor le încetau contractele în 30 iunie. Discutasem pentru prelungire înainte de baraj, în cazul în care echipa promova în Liga 1. Viorel Moldovan nu a fost o variantă de rezervă. Croitoru a venit miercuri și a spus că vrea să renunțe. Au fost ziariști la reunirea lotului, dar nu știu dacă trebuia să invităm noi presa la această acțiune”, a spus Marcel Ghergu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, se pricepe, ca orice român atotștiutor, și la fotbal. „Era nevoie de o schimbare pe banca tehnică. Croitoru și Bârdeș au stat patru ani. Nu au reușit să ducă echipa în Liga 1 (n.r. – Croitoru – Bârdeș au preluat echipa în 2014, pe vremea când Chindia activa în Liga a 3-a). Trebuia să venim cu un suflu nou”, a spus Manole.

Primarul: „Avem încredere în Viorel Moldovan”. Ce spune despre starea stadionului

Cât îl privește pe primarul Daniel Cristian Stan (foto, în centru), acesta era bucuros de numirea unui component al Generației de Aur la echipa din orașul pe care îl conduce și a comentat despre situația stadionului din Târgoviște.

„Suntem mândri că avem printre noi, în acest proiect, un fost component al Generației de Aur. Avem încredere în Viorel Moldovan. Ne dorim cu toții promovarea în Liga 1. Cât despre stadion, nimeni nu a spus până acum că Eugen Popescu nu este terminat nici acum. Lipsesc elemente importante din structură. O să comandăm o expertiză, să vedem dacă și unde se poate investi pentru modernizarea acestui stadion. Consiliul Județean se ocupă de proiectul unui nou stadion. Noi, Primăria, luăm în calcul renovarea stadionului Eugen Popescu, dacă lucrurile nu se mișcă dincolo”, a spus Stan.

Chindia Târgoviște s-a reunit luni seară, iar de miercuri are, oficial, un nou staff tehnic, condus de această dată de Viorel Moldovan. Echipa care a ratat în acest an promovarea în Liga 1 la barajul cu FC Voluntari își propune, declarând-o public, că în noua ediție a Ligii 2 țintește primele două locuri. Orașul Târgoviște va ajunge în 2019 la 21 de ani fără un club de fotbal în prima ligă.

Articol scris de Ionuț MARIN

Pe aceeași temă