VIDEO | Dunărea Călărași și-a prezentat oficial noul președinte și noul antrenor. Șefii clubului au avut de răspuns la întrebări adresate de președintele Consiliului Județean

VIDEO | Dunărea Călărași și-a prezentat oficial noul președinte și noul antrenor.** Șefii clubului au avut de răspuns la întrebări adresate de președintele Consiliului Județean

Revenită în Liga 2 după doar un sezon petrecut în prima ligă, Dunărea Călărași își revine cu greu șocului retrogradării. A rămas fără antrenorul Dan Alexa, care inițial anunțase că rămâne, însă apoi a demisionat pentru a semna cu Astra, iar majoritatea jucătorilor pe care i-a avut în lot au decis, la rândul lor, să plece.

Dunărea începe acum un nou capitol în viața sa, iar astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, și-a prezentat oficial noul președinte executiv și noul antrenor principal. Eugen Pîrvulescu, respectiv Cristian Pustai au obiectivul de a readuce echipa în Liga 1.

În deschiderea conferinței de presă a vorbit Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean, principalul finanțator al clubului Dunărea. Acesta a luat loc la centrul mesei, iar în dreapta sa i-a avut pe Eugen Pîrvulescu și Eduard Grama, directorul direcției de dezvoltare din CJ, în timp ce în stânga au luat loc Cristian Pustai și Florentin Brișan, președintele clubului. Pe parcurs, Iliuță le-a dat cuvântul, prin întrebări, lui Brișan și Grama.

„Astăzi prezentăm echipa de conducere a clubului Dunărea 2005. Aș vrea să le mulțumesc celor doi nou-veniți în echipa Dunării 2005 Călărași. Domnul Cristian Dumitru Pustai a fost antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș, a avut cel mai de răsunet succes cu promovarea în Liga Campionilor (n.r. – Pustai se uită nedumerit la Iliuță, însă nu intervine pentru a corecta această informație eronată). Acum, noi avem o situație specială și vrem să revenim în divizia națională. Astăzi, domnul Cristian Pustai, împreună cu Eugen Pîrvulescu, care va fi președinte executiv, vor conduce echipa Dunărea 2005. Ei, împreună, au condus Pandurii Târgu Jiu, în cea mai bună perioadă a sa, a evoluat în cupele europene, a fost arbitru divizionar A (n.r. – de la tandemul Pîrvulescu – Pustai a trecut la descrierea lui Eugen Pîrvulescu. Acesta, aflat în dreapta sa, a aruncat apoi o privite în hârtiile din care a citit Iliuță), a condus formația Voința, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj-Napoca și, recent, pentru o scurtă perioadă Academia Clinceni. Asta este prezentarea pentru noua echipă a Dunării Călărași 2005. Domnul președinte Brișan, în noua formulă, putem să revenim în divizia națioanală?”, a spus, printr-un discurt nesigur, cu multe bâlbâieli, Vasile Iliuță, care i-a dat cuvântul lui Florentin Brișan.

Brișan și Grama au vorbit despre obiectivul promovarea în Liga 1

„Mulțumesc, domnule președinte. Și eu sunt încântat de alegerea domnului antrenor Cristian Pustai, care, pentru mine, este un exemplu de profesionalism în fotbalul românesc, cât și a domnului Eugen Pîrvulescu, și am convingerea că, împreună cu dumneavoastră, vom putea obține o nouă promovare în Liga 1. Pentru că, dacă acum doi ani a fost o surpriză, acum clubul ăsta de fotbal este o certitudine. Chiar dacă am retrogradat anul trecut (n.r. – a vrut să spună sezonul trecut, fiindcă echipa a retrogradat în urmă cu o lună), am învățat din greșeli și putem realiza acest obiectiv, adică promovarea în Liga 1 din anul acesta (n.r. – a încurcat din nou anul cu sezonul), a spus Florentin Brișan.

Vasile Iliuță a preluat din nou inițiativa și a făcut trecerea la Eduard Grama printr-o întrebare: „Domnule director Grama, sunteți și membru în Consiliul Director. Consiliul Județean asigură finanțarea clubului Dunărea 2005. Bugetul pentru anul acesta e suficient să putem să promovăm în divizia națională?”.

„Mulțumesc, domnule președinte. Da, bugetul este suficient și satisfăcător pentru a asigura toate cheltuielile, pentru ca echipa de fotbal și personalul admininstrativ să-și poată desfășura activitatea în condiții normale. Este o nouă promovare accederea în Liga 1. Cred că, împreună cu noul staff, vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru ca echipa să revină în Liga 1. Condițiile, așa cum știți, sunt asigurate de Consiliul Județean, împreună cu dumneavoastră. Au fost, ca și anul trecut, și vor fi în continuare la cele mai înalte ridicate cote. Și cred că, împreună, obiectivul îl vom atinge. Vreau să vă spun că proiectul acesta este pe termen lung și cred că, împreună, vom avea ca prioritate, pe lângă promovarea în Liga 1, și crearea unei baze pentru copii și juniori”, a spus Eduard Grama, ca apoi cuvântul să fie luat din nou de Iliuță.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă