Derby de județ cu multe goluri, dar și scântei la Modelu! Mostiștea Ulmu a câștigat cu Înainte și a simțit gustul locului 1 în Liga 3. Costin Lazăr, printre marcatori

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 09:39 Stiri

A fost meci spectaculos la Modelu, vineri, între reprezentantele fruntașe ale județului Călărași în Seria a 2-a a Ligii a 3-a, Înainte Modelu și Mostiștea Ulmu, în urma căruia nou-promovata Mostiștea a reușit să urce pe fotoliul de lider cel puțin pentru o zi, trecând peste Unirea Slobozia și CS Afumați.

Gazda întâlnirii, Înainte Modelu, pleca ușor favorită în derby-ul disputat vineri, aflându-se pe locul 4, dar la egalitate de puncte cu formația vizitatoare, Mostiștea Ulmu. Partida a fost una extrem de spectaculoasă, cu răsturnări de situație și un deznodământ dramatic. În prima repriză s-au marcat patru goluri, iar la final tabela arăta 2-5.

Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 16, dar au condus pe tabelă doar două minute, pentru ca minutul 25 să consemneze răsturnarea situației scorului. Totuși, la cabine s-a intrat la egalitate, grație golului egalizator venit în minutul 40 din partea lui Ștefan Radu. Anterior, marcaseră Iulian Ilie, respectiv Alexandru Mitu de două ori.

Meciul a fost în continuare spectaculos și în repriza secundă, cu multe ocazii la ambele porți, însă cu mai puțin de zece minute de joc rămase, lucrurile păreau să se îndrepte către un rezultat de egalitate destul de corect conform realității din teren. Mostiștea Ulmu a prins însă trei minute de vis în care a mai punctat de nu mai puțin trei ori, odată cu intrarea pe teren a experimentatului Costin Lazăr, care a înscris golul 3 în minutul 84. Iulian Ilie și Nicușor Romanescu l-au urmat imediat.

Primarul din Modelu contestă arbitrajul: „Altfel ar fi stat situația dacă la 2-2 primeam acel penalty evident”

Rezultatul final 2-5 a stârnit și o serie de reproșuri destul de aprinse la adresa arbitrajului din partea primarului din Modelu, Gheorghe Dobre.

„Nu o singură dată am fost amendat cu 10.000 de lei de federație pentru că am contestat arbitrajul, dar nici nu pot să tac atunci când împotriva echipei mele se greșește în mod flagrant. Eu sunt un om cinstit și vreau să fiu tratat la fel. La scorul de 2-2 ar fi trebuit să primim penalty, iar golul de 3-2 al adversarilor a venit în urma unui fault neacordat asupra unui jucător de-al nostru! Cum să nu mă enervez? Eu nu spun că victoria lor a fost nemeritată… Ne-au bătut, bravo lor, ultimele trei goluri au fost extrem de norocoase, dar așa-i în fotbal. La golul 3, fundașul nostru a degajat în Lazăr și mingea a intrat sub bară. La golul 4 probabil a vrut să centreze, dar a intrat în poartă, iar golul 5 a venit în urma unui șut deviat. Dar sunt convins că altfel ar fi stat situația dacă la 2-2 primeam acel penalty evident. În mod sigur nu mai eram prinși pe contraatac!”, a spus edilul-șef Dobre.

Meciul desfășurat pe stadionul „Vasile Enache” (Modelu – Călărași), a fost condus de o brigată de arbitri din București, cu centralul Bogdan Neculcea și asistenții Andrei Dumitrescu și Marius Bărbulescu. Observatori au fost Ionuț Borcan (Ploiești) și Adrian Peiu (Urziceni).

ÎNAINTE MODELU – MOSTIȘTEA ULMU     2-5
Alexandru Mitu 18′, 25′ / Iulian Ilie 16′, 86′, Ștefan Radu 40′, Costin Lazăr 84′, Nicușor Romanescu 87′

Înainte Modelu: M. Voicu – Ulmeanu, Vl. Georgescu, G. Dobre (cpt.), D. Ilie, Fl. Florea, I. Vasile, P. Radu, Fl. Bratu, Al. Mitu, D. Gheorghe
Rezerve: Guță – Keramidas, Șt. Gheorghe, Cr. Vasile, Dimov, Flisc, Al. Marin
Antrenor: Marcel Ploaie

Mostiștea Ulmu: Isvoranu – Val. Andrei, Bonteanu, Caragea, G. Dinu, N. Filip (cpt.), Al. Gheorghe, Iul. Ilie, Sil. Radu, Șt. Radu, Tăbăcariu
Rezerve: Trașcă – Chirică, M. Ioana, C. Lazăr, M. Mihai, Romanescu, Andr. Truță
Antrenor: Mihai Ionescu

În urma acestui rezultat din etapa a 11-a a Ligii 3, Mostiștea Ulmu a urcat, pentru moment, pe locul 1, cu 26 de puncte, cu două mai mult decât fostul lider Unirea Slobozia, în timp ce Înainte Modelu se situează pe locul 4, cu 23 de puncte, atâtea câte are și CS Afumați, o altă contracandidată la promovare, însă care are un golaveraj superior. Celelalte șapte meciuri ale etapei a 11-a au loc astăzi sau mâine, iar rezultatele înregistrate pot fi urmărite aici.

REZULTATELE și MARCATORII etapei a 11-a a Ligii 3

Articol scris de Cătălin MIHALACHE
Foto: Cătălin NIȚU / editie.eu

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 09:39 Stiri
Pe aceeași temă