VIDEO | Chindia strânge rândurile după dezertările lui Honciu și Ispas. „Suntem peste Dunărea Călărași și noi vom promova. Am considerat oferta o batjocură”. Ce se întâmplă cu cei doi jucători

VIDEO | Chindia strânge rândurile după dezertările lui Honciu și Ispas.**

Chindia a organizat astăzi o conferință de presă, la stadionul „Eugen Popescu”, în vestiarul în care se schimbă de obicei arbitrii meciurilor oficiale, în încercarea de a lămuri mișcările din această iarnă, concretizate în fapt ca rezultat al unei diversiuni dictate de cuplul Dan Alexa (antrenor Dunărea Călărași, una dintre contracandidate la promovare) – Anamaria Prodan (impresar).

În fața jurnaliștilor au apărut președintele clubului, Marcel Ghergu, antrenorii Nicolae Croitoru și Sică Bârdeș, plus jucătorii Liviu Mihai, Marian Vătavu și Georgian Honciu, cu precizarea că ultimul a semnat deja cu echipa din Călărași, unde va fi legitimat din vară.

Cele mai importante reacții surprinse astăzi le puteți citi mai jos sau urmări în clipurile video de mai jos.

Ghergu: „Nici pentru 100.000 de euro nu ar fi plecat acum la Dunărea, contracandidata noastră la promovare”

„Anamaria Prodan ne-a transmis că oferă 10.000 de euro pentru ambii jucători, Honciu și Ispas, cu trecere imediată la Călărași. Am considerat oferta o batjocură. Oricum, era exclus să le dăm drumul la Dunărea, contracandidata noastră la promovare. Nici pentru 100.000 de euro nu ar fi plecat acum. Rețineți că nu a fost nici măcar vreo propunere scrisă, ci două telefoane din partea doamnei impresar. Pentru Ispas, ca să știe toată lumea, a existat o variantă din Liga 1, de la Juventus București, care ar fi dat 30.000 de lei dacă ar fi rămas în Liga 1, cu fundașul de la noi în teren. Adică vreo 7.000 de euro pentru un jucător precum Ispas… Nu am amenințat pe nimeni cu moartea, cei doi au înștiințat pe toată lumea că nu vor nici măcar să negocieze cu Chindia prelungirea contractelor. Le vom onora contractele până la capăt, dar nu vor mai face parte din lot”, a anunțat președintele Chindiei, Marcel Ghergu.

„Obiectivul nostru este promovarea în Liga 1. Nu aveam cum să întărim o contracandidată la primele locuri. Sunt unii care urmăresc doar anumite interese, probabil că inclusiv răul Chindiei Târgoviște. Cei care continuăm aici formăm o echipă, acum suntem și mai uniți cu un singur gând, revenirea în prima ligă după 20 de ani”, a declarat și Ciprian Iugulescu, director sportiv al echipei târgoviștene.

Honciu: „Mă duc unde îmi este mai bine”

Căpitanul și golgheterul Chindiei, Georgian Honciu, cu 17 meciuri și 9 goluri în cele 21 de etape desfășurate până acum în acest sezon, spune că a acceptat să semneze cu Dunărea Călărași gândindu-se la binele familiei sale.

„Nu știu dacă lumea mă va privi cu alți ochi. Am o familie, un copil de crescut și mă duc unde îmi este mai bine. Am rămas la Târgoviște sezonul trecut pentru că nu am avut altă variantă. Probabil că da, m-aș duce acum la Călărași”, a comentat Honciu, care, conform declarației președintelui Ghergu, va sta pe tușă până la vară.

Bârdeș: „De la Reghecampf, ca și fost coleg la Micul Ajax, mă așteptam la altceva”

Antrenorul secund al Chindiei, Sică Bârdeș, a făcut o trimitere în acest scandal și către Laurențiu Reghecampf, care ar fi putut să intervină prin a-i da câteva sfaturi soției sale.

„De la Reghecampf, ca și fost coleg la Micul Ajax, mă așteptam la altceva. Trebuia să o fi luat deoparte pe Anamaria și să-i fi zis: am jucat și eu acolo, nu le face rău oamenilor. Să ne ajute Reghe? Cu ce? Nu avem bagaje ca să ne ajute el. Cred că am făcut o treabă bună la Târgoviște în anii ăștia, iar în ultima vreme chiar putem vorbi despre performanță, în condițiile pe care le știe toată lumea”, a spus Sică Bârdeș.

„Eu nu îmi mai pun problema să plec de la Târgoviște, indiferent ce ofertă ar veni, dacă ar veni. Am o vârstă, încerc să mai ajut cât mai pot”, a spus și Marian Vătavu, colegul din centrul defensivei Chindiei al lui Denis Ispas, jucător care a fost exclus din lot după ce a refuzat să continue cu echipa târgovișteană.

Lupta pentru promovare dintre Dunărea Călărași și Chindia Târgoviște pare să se dea pe toate fronturile. Chiar dacă echipa lui Dan Alexa e lider în Liga 2, cu 49 de puncte, Dunărea pare că îi este frică de Chindia, a treia clasată, cu șapte puncte mai puține în clasament.

Articol scris de Ionuț MARIN

Pe aceeași temă